Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΕΝΦΙΑ: Τα μυστικά για την πληρωμή του – Τι να προσέξετε

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα πρέπει οι πάνω από 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Τα εκκαθαριστικά σημειώματα έχουν αναρτηθεί στο Taxisnet και οι φορολογούμενοι μπορούν να τα βρουν, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς.

Πρώτα ελέγξτε τα στοιχεία

Οι φορολογούμενοι πριν προχωρήσουν στην πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ στο τέλος του μήνα να ελέγξουν τα στοιχεία των ακινήτων τους και τα ποσά που αναγράφονται το εκκαθαριστικό.
Ο έλεγχος είναι απαραίτητος καθώς μπορεί να τους βοηθήσει να
εντοπίσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις που έχουν κάνει κατά τη συμπλήρωση της δήλωσης Ε9 και έγιναν αιτία να φουσκώσει ο λογαριασμός του φόρου που καλούνται να πληρώσουν για τα ακίνητά τους.
Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, αποτυπώνει ό,τι ακριβώς έχει δηλώσει ο κάθε φορολογούμενος στο Ε9 για τα ακίνητά του, οπότε όποια λάθη εντοπίσει μπορεί να τα διορθώσει με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9, από την οποία θα προκύψει νέο διορθωμένο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ.

Η διαδικασία της εκτύπωσης

Για να βρείτε και να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό σας, μπείτε με τους προσωπικούς κωδικούς σας στο site της ΑΑΔΕ και κάντε κλικ στο πεδίο «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση».
Αμέσως εμφανίζεται η οφειλή από τον ΕΝΦΙΑ 2018 και αριστερά η επιλογή ταυτότητα οφειλής που χρειάζεται για την πληρωμή.
Το ειδοποιητήριο πληρωμής του ΕΝΦΙΑ 2018 με την ταυτότητα οφειλής, υπάρχει και στη σελίδα του Ε9 (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου), στο αριστερό μέρος της οθόνης «Εκτυπώσεις».

Τι γίνεται αν δεν καταβληθούν οι δόσεις

Η καταβολή των μηνιαίων δόσεων εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ 2018 ξεκινά από τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώνεται στο τέλος Ιανουαρίου του 2019.
Σε περίπτωση που κάποιος φορολογούμενος δεν μπορεί να πληρώσει σε πέντε δόσεις τον ΕΝΦΙΑ, μπορεί να δηλώσει αδυναμία πληρωμής του φόρου.
Ο φορολογούμενος θα μπει στην πάγια ρύθμιση για πληρωμή σε 12 δόσεις του συνολικού ποσού του ΕΝΦΙΑ 2018 (δηλαδή οι 5 δόσεις θα γίνουν 12). Η άλλη λύση για τον φορολογούμενο είναι η πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας σε περισσότερες δόσεις (έως 12). 
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά