Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

«Ιός Καρανίκα» μολύνει την κοινωνία

Η ευτέλεια, η αμορφωσιά, ο υποβιβασμός του δημόσιου διαλόγου και τελικά ο άκρατος λαϊκισμός βρήκαν άξιο εκφραστή .
Όπως μας πληροφόρησε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος, ο επικεφαλής του στρατηγικού σχεδιασμού του Μαξίμου (τι βαρύγδουπος τίτλος) κύριος Νίκος Καρανίκας, όποιος δημοσιογράφος ασκεί κριτική στο «αφεντικό» του είναι επαίτης, γλείφτης των διαπλεκόμενων, αναξιοπρεπής, βόθρος, μαφία, απελπισμένος, χειραγωγημένος κ.λπ.».
Η ανάρτησή του στο facebook ανέβηκε και κατέβηκε, αλλά ως συνήθως τα γραπτά μένουν για να εκθέτουν και αυτούς που τα γράφουν. Και ο Καρανίκας έχει εκτεθεί πολλαπλώς. Άλλωστε έχει μείνει στην Ιστορία για την ατάκα του ότι η καριέρα είναι χολέρα. Και το σίγουρο είναι πως οι επόμενες γενιές, όταν θα
θέλουν να μιλήσουν για αμόρφωτους, άσχετους και προκλητικούς μετακλητούς υπαλλήλους αμέσως θα λένε «είσαι Καρανίκας» και θα καταλαβαίνει ο καθένας τι εννοούν.
Δεν έχει νόημα να αναλύσει κάποιος τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργικού συμβούλου. Αλλωστε, με κάποιο τρόπο πρέπει και ο ίδιος να δικαιολογήσει το μισθό του, γιατί παίρνει αυτά τα χρήματα από τον κρατικό κορβανά. Πρέπει να επιδείξει κάποιο έργο στο μεγάλο του αφεντικό, πρέπει να έχει και ένα… αριστερό πρόσημο όταν κάποια στιγμή θα βρεθεί έξω από το ασφαλές περιβάλλον του Μέγαρου Μαξίμου, έτσι ώστε να επιβιώσει.
Ως εκ τούτου, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, και θα πρέπει να συμφωνήσει και ο σύντροφος Καρανίκας που τόση σχέση έχει με τη δουλειά όση ο σκώρος με τη ναφθαλίνη. Δηλαδή… την απεχθάνεται…
Για να πούμε του στραβού το δίκιο τέτοιοι πρωθυπουργικοί σύμβουλοι υπήρξαν και με άλλες κυβερνήσεις. Όλοι οι πρωθυπουργοί είχαν κάποιον δικό τους… Καρανίκα, πότε με κοστούμι, πότε με γραβάτα και πότε με ύφος επιμελώς ατημέλητο.
Ειδικά τα τελευταία χρόνια οι πρωθυπουργοί λες και είχαν τον… μαγνήτη που που προσέλκυε ανίκανους, άσχετους, αμόρφωτους ή και λαμόγια. Είναι το σύμπτωμα των ηγετών που δεν μπορούν να ελέγξουν όλους τους συνεργάτες τους ή που κάνουν χάρες σε παιδικούς φίλους και συντρόφους, ακόμη κι αν αυτοί είναι ανεπαρκείς για θέσεις ευθύνης.
Είναι το «συνδρομο Καρανίκα» που τελικά διαλύει μια κυβέρνηση, καθώς κι ένας άχρηστος μπορεί να καταστρέψει την εικόνα 10 ικανών.
Είναι κάτι σαν επιδημία, σαν την «χολέρα» του πρωθυπουργικού συμβούλου. Εκεί που το περιβάλλον δείχνει υγιές, πετιέται ο… ιός και μολύνει τα πάντα.
Αλλά η αλήθεια είναι ότι στο σημερινό Μαξίμου δεν φταίει ο Καρανίκας για την υποβάθμιση του δημόσιου διαλόγου. Δεν φταίει μόνον αυτός, υπάρχουν κι άλλοι… Καρανίκες που κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Οποιος ασκεί κριτική στο μεγάλο αφεντικό, θα αντιμετωπίζεται ως οιωνεί μαφιόζος, διαπλέκομενος, αναξιοπρεπής, γλείφτης και άλλα πολλά.
Κι όλη αυτή η κατάσταση θα πρέπει να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή για την επόμενη κυβέρνηση. Διότι αν και οι άλλοι ένοικοι του Μαξίμου κολλήσουν τον «ιό Καρανίκα» απλώς θα έχουν χάσει από χέρι την ευκαιρία που θα τους δοθεί να αλλάξουν τη χώρα.
Αλλά δυστυχώς, η πολιτική «χολέρα» που ενδημεί στο Μαξίμου φαίνεται να έχει επεκταθεί και στην κοινωνία. Και θα είναι δύσκολο να εκριζωθεί η ευτέλεια, η αμορφωσιά, ο υποβιβασμός του δημόσιου διαλόγου και η αίσθηση ότι αυτή η χώρα καταστρέφεται από έναν ιό που δεν έχει γιατρικό.
Το ιό του λαϊκισμού. 
Βασ. Κανέλλης-in.gr

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά