Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Ο Αλέξης, ο Πάνος και τα δάκρυα

Ουδείς πολιτικός θα ήθελε να είναι στη θέση του Πάνου Καμμένου. Και τούτο γιατί: Ως τις 13 Ιανουαρίου ο Πάνος Καμμένος ήταν ακόμη υπουργός Αμυνας και τώρα κινδυνεύει να γίνει ανεξάρτητος βουλευτής, αρχηγός χωρίς (κοινοβουλευτικό) κόμμα και, το σημαντικότερο, να διαμαρτύρεται συνεχώς λέγοντας δεξιά και αριστερά (κυρίως αριστερά) πως ο «αδελφός» του, όπως αποκαλούσε τον Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνον τον πρόδωσε, αλλά και τον ξεγέλασε και του πήρε το κόμμα. Επομένως, όσο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αντιλαμβάνεται ότι κινδυνεύει να μείνει εκτός παιχνιδιού, να μείνει δηλαδή χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα και να υποβιβαστεί μέσα σε λίγες ημέρες από ακριβοθώρητος υπουργός Αμυνας σε απλό ανεξάρτητο
βουλευτή (και να βρίσκεται στην αίθουσα των ανεξάρτητων βουλευτών, δίπλα από τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Δημήτρη Καμμένο, τον Γρ. Ψαριανό και πολλούς άλλους, ανάμεσά τους και πρώην χρυσαυγίτες) τόσο τα βάζει με τον πρώην συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα. Και το σημαντικότερο; Αντιλαμβάνεται πως σύντομα θα βρεθεί πλέον αδύναμος να διατηρήσει την ασφάλεια της βουλευτικής του ασυλίας στις τόσες και τόσες μηνύσεις και αγωγές που έχουν κατατεθεί εναντίον του καθώς και σε περίεργες υποθέσεις με τις οποίες το όνομά του είναι αναμεμειγμένο και που ήδη οδεύουν (ή πρόκειται να οδεύσουν) στη Δικαιοσύνη: «Ισως μιλάω για τελευταία φορά ως αρχηγός των ΑΝΕΛ γιατί η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Βούτσης επεξεργάζεται τη διάλυση του κόμματος, όπως έγινε με το Ποτάμι». Αυτά είπε με τραγικό μάλιστα τρόπο από το βήμα της Βουλής. Δεν ήξερε όμως εδώ και τέσσερα χρόνια, δεν ρώταγε; Δεν είχε  άραγε ακούσει ποτέ τι έπαθαν από τον πρώην συγκυβερνήτη του ο Αλέκος Αλαβάνος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Γιάνης Βαρουφάκης και τόσοι άλλοι που ενώ βοήθησαν τον κ. Τσίπρα να πάρει την εξουσία, εν συνεχεία τους… καρατόμησε; «Είναι αργά για δάκρυα, Πάνο», όπως του λένε σήμερα με αρκετή δόση ειρωνείας και περιφρόνησης οι πρώην σύντροφοί του στην κυβέρνηση.
Απρόσμενη παράταση ζωής στην ΚΟ του Πάνου Καμμένου έδωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος, ο οποίος ψήφισε υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και αρνήθηκε να παραδώσει την έδρα των ΑΝΕΛ όπως είχε υποσχεθεί, κάνοντας μια επική κωλοτούμπα μόνο και μόνο για να μη διαλυθεί η ΚΟ του Καμμένου.
Με βαρείς χαρακτηρισμούς κλιμακώνεται η επίθεση στον Πρωθυπουργό
Εκείνο όμως που παρατηρώ είναι ότι κάθε μέρα που περνά ο κ. Καμμένος κλιμακώνει τις επιθέσεις του εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Πρώτα τον χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς «ψεύτη», επειδή τον ξεγέλασε και μάλιστα δύο φορές. Του είπε δηλαδή ψέματα όσον αφορά το πότε θα φέρει στη Βουλή για ψήφιση τη συμφωνία των Πρεσπών. Μόλις χθες τον… «προβίβασε» πάλι εμμέσως πλην σαφώς σε… «κλέφτη» (επειδή του… έκλεψε τους βουλευτές του), τον είπε ακόμα αποστάτη, τον αποκάλεσε προδότη (επειδή νιώθει προδομένος) και ακόμα ότι αυτός ήταν που κρατούσε τα… μπόσικα στην προσπάθεια να γυρίσει η κυβέρνηση το καράβι στις ΗΠΑ.
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά