Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Aντί να πανηγυρίζουν για το ομόλογο, έτρεχαν για τον εμφύλιο στην μπάλα

Την ώρα που η κυβέρνηση θα έπρεπε να πανηγυρίζει για τη θριαμβευτική επιστροφή των ελληνικών μακροπρόθεσμων ομολόγων στις διεθνείς αγορές, αλλά και για την υπερκομματική ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το επίδομα γέννας, το Μαξίμου κλήθηκε να διαχειριστεί μια κρίση που ξέσπασε στο ποδόσφαιρο με επίκεντρο τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.
Τα έχει αυτά η πολιτική. Δεν είναι μόνο ο άρτος, αλλά και τα θεάματα. Μόνο που στην περίπτωση του ποδοσφαίρου η κατάσταση έχει ξεφύγει προ πολλού. «Θέαμα» δεν είναι τα γκολ, αλλά το ποιος θα επικρατήσει σε μια αρένα συμφερόντων και βίας.
Ο εμφύλιος που μαίνεται μεταξύ των μεγάλων ομάδων (ορισμένες φορές με νεκρούς και τραυματίες σε καρτέρια μεταξύ χούλιγκαν) έχει απομακρύνει εδώ και καιρό τους φιλάθλους από τα γήπεδα, δυσφημεί συνολικά το σπορ και, βέβαια, υποβαθμίζει την ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που θεωρείται διεθνώς ανυπόληπτο.
Η Ελλάδα δεν έχει πλέον καμία διασφαλισμένη θέση για τη διοργάνωση του Champions League, ενώ
αμφίβολη είναι πλέον και η συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία του Europa League.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται υπό την επιτήρηση ξένων αρχών, η διαιτησία χαρακτηρίζεται αναξιόπιστη και πολλές φορές χειραγωγούμενη, ενώ δεν υπάρχει η διάθεση συνεννόησης μεταξύ των ιδιοκτητών των ομάδων. Για όλους αυτούς τους λόγους και η επιρροή των φανατισμένων οπαδών στη διαμόρφωση πολιτικής άποψης είναι πολύ μικρή σε σχέση με αυτήν που προσπαθούν να εμφανίσουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων.
Σε αυτό το πλαίσιο, μέσα σε λίγες ώρες η κυβέρνηση βρέθηκε στο στόχαστρο των οργανωμένων οπαδών και του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Αιτία η δημοσιοποίηση της εισήγησης της Επιτροπής Ποδοσφαίρου προς τις αθλητικές αρχές για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης διαπιστώνοντας καθεστώς παράλληλης ιδιοκτησίας.
Πώς κατάφερε από τη μία πλευρά η Θύρα 4 του ΠΑΟΚ να κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση ότι θέλει να ρίξει την ομάδα τους και από την άλλη η Θύρα 7 να προειδοποιεί, πάλι την κυβέρνηση, ότι δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή στην απόφαση για τον ΠΑΟΚ είναι απορίας άξιο. Μονά ζυγά χαμένοι.
Την κατάσταση ανέλαβε να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος έλαβε δύο αποφάσεις. Η πρώτη ήταν να διαγράψει από την ομάδα ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας τον Θοδωρή Ζαγοράκη, όχι τόσο γιατί αντέδρασε στην επίμαχη πρόταση υποβιβασμού του «Δικέφαλου του Βορρά», αλλά γιατί προχώρησε στον βαρύτατο υπαινιγμό ότι η κυβέρνηση λειτουργεί για λογαριασμό τρίτων. Σε τέτοια ζητήματα δεν υπάρχουν ημίμετρα, ο Ζαγοράκης βγήκε σε θέση οφσάιντ ερμηνεύοντας αυθαίρετα τη θέση της κυβέρνησης.
Η δεύτερη κίνηση του κ. Μητσοτάκη ήταν να ανακοινώσει νομοθετική ρύθμιση με την οποία δεν θα τιμωρούνται με υποβιβασμό οι ομάδες που θα κρίνονται ένοχες για αδικήματα παρόμοια με αυτά για τα οποία κατηγορούνται ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη. Οι ποινές θα είναι αφαίρεση βαθμών και επιβολή χρηματικών προστίμων.
Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι βέβαιο ότι θα δυσαρεστήσει και πάλι τους οπαδούς των εμπλεκόμενων ομάδων (αλλά και τους ιδιοκτήτες τους), όμως ο ίδιος έκρινε ότι δεν θα μπορούσε να αφήσει τον εμφύλιο των γηπέδων να επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Το πρόβλημα δεν λύθηκε απαιτούνται πρωτοβουλίες. Στο πρωτάθλημα επικρατούν συνθήκες άγριας ζούγκλας και ακόμη εκκρεμούν τα ντέρμπι των πλέι οφ. Χρειάζεται ολοκληρωμένη πολιτική δράσης για το ποδόσφαιρο, ώστε στην ατζέντα του πρωθυπουργού να βρίσκονται οι εκδόσεις ομολόγων και όχι οι εκδόσεις ανακοινώσεων από τις ομάδες.
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με παράγοντες του Νομού Ηλείας και εξέφρασε τις ανησυχίες του για το έργο του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου.
«Φοβάμαι πως το έργο θα πάει στις καλένδες, ενώ εμείς είχαμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση», είπε χαρακτηριστικά, χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής. Θυμίζουμε ότι το έργο είχε δημοπρατηθεί από το 2013, αλλά, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές, ο κ. Τσίπρας σε συνεργασία με τον κ. Σπίρτζη έσπασαν τις εργολαβίες σε πολλά τμήματα προκειμένου, όπως έλεγαν, να βελτιωθεί ο ανταγωνισμός.
Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ήταν να «κερδίζει» τους πρώτους τέσσερις διαγωνισμός ο Καλογρίτσας, που παρουσίασε θηριώδεις εκπτώσεις χωρίς να διαθέτει τη χρηματοδοτική κάλυψη, παρά μόνο τα θαλασσοδάνεια της Τραπέζης Αττικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε και έραψε το διαγωνισμό στα μέτρα του «φιλικού» του εργολάβου, μόνο που ο Ομιλος Καλογρίτσα κήρυξε πτώχευση και δεν έχει προχωρήσει η παραμικρή εργασία. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι ανησυχεί για το έργο, όταν ευθύνεται για τις μεθοδεύσεις που το κράτησαν στα χαρτιά.
 Πάνος Αμυράς -διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου
pronews.gr

3 σχόλια:

  1. Τώρα καταλάβατε γιατί οι Τούρκοι μας έχουν πάρει και τα σώβρακα? Οι προηγούμενοι ανάδειξαν το Σαββίδη σε οικονομικό διαχειριστή της χώρας, όταν γνώριζαν ότι αυτοί οι άνθρωποι, Ρώσοι, έχουν στο DNA τους τη πονηριά και την αδιαφάνεια. Οι σημερινοί αντί να αγνοήσουν το θέμα, λες και δεν ξέρει ο κόσμος για τα παραμάγαζα του ποδοσφαίρου, και να ρίξουν το μπαλάκι στη ΦΙΦΑ, πήραν τη καυτή πατάτα στα χέρια τους και βρήκε χώρο ο μέγας πολιτικός Σαμαράς να αναδείξει την εθνικοφροσύνη του. Η χώρα καίγεται με το ζεστή άχνα του Τούρκου στη σβέρκο μας, και εμείς πάμε σε εμφύλιο για τις βρομιές του Σαββίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απολυτα σωστα φιλε μου ανωνυμε.!!
      Δειγματα ελλειψης στρατηγικης, ανυπαρκτων κυβερνητικων επιτελειων,
      επανδρομενων με παρατρεχάμενους και συγγενικα προσωπα του Κουλη κι όχι με απλοφτερουγα γερακια και σταυραετους !!
      Κατασταση κρατους σε καταρευση!!
      Πως λοιπον να μην νοσταλγει καποιος σαν και μενα τη λογιοσυνη, την ενστικτη εξυπναδα του Αλεξη, έναν κυριο καθοδηγητη και ηγετη με ευρεια ιντελιγκέντσια, πρακτικη και οργανικη διανοηση?!!Χ

      Διαγραφή
    2. Όταν υπάρχει βουλευτής που εκβιάζει μετά από 5 και χρόνια αλαλίας του''να μην τιμωρηθεί η ομάδα μου γιατί...'' και άλλος αντίπαλος,υποτίθεται, βουλευτής δηλώνει ''είμαι πρώτα η ομάδα μου και μετά η πατρίδα μου'' τι να πεις και τι ν΄αφήσεις.
      Παρακμή,δυστυχώς. Γ.Κ.

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά