Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Ο Σαμαράς είναι εδώ


Ο Αντώνης Σαμαράς δεν κάνει τίποτα στην τύχη. Όλα είναι μελετημένα και ζυγισμένα και εντάσσονται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής που έχει χαράξει.
Ανεξάρτητα αν διαφωνεί κανείς ή συμφωνεί μαζί του, είναι πολύ δυνατός πολιτικός παίκτης στην πολιτική σκακιέρα της συντηρητικής παράταξης και αποτελεί τον πιο απρόβλεπτο παράγοντα για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η απουσία του από την ψηφοφορία για την τροπολογία που αφορούσε τον ΠΑΟΚ και τα όσα ακολούθησαν, είχαν βαθύτατο πολιτικό μήνυμα που αξιολογείται στο Μέγαρο Μαξίμου που αιφνιδιάστηκε.
Ο Αντ. Σαμαράς όμως δεν πρόκειται να σιωπήσει από εδώ και πέρα και το καυτό θέμα για τον ίδιο είναι τα εθνικά θέματα και η
στάση του θα εξαρτηθεί εάν ο Πρωθυπουργός δεν ακολουθήσει σκληρή γραμμή στα ελληνοτουρκικά.
Προ ημερών, σε συνέντευξή του (Φιλελεύθερος) διαφοροποιήθηκε ρητά από τον Κυρ. Μητσοτάκη και τη στρατηγική της προσφυγής στη Χάγη για τα ελληνοτουρκικά, έριξε νέες βολές στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται το προσφυγικό, ενώ επέμεινε στα περί απεμπλοκής από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αντ. Σαμαράς τάχθηκε με αυτόν τον τρόπο άλλη μια φορά κατά της θέσης του πρωθυπουργού ότι μια κυρωμένη συμφωνία δεν αλλάζει και κατά της στροφής της Ν.Δ. στο ζήτημα που, έχοντας πια εγκαταλείψει τις προεκλογικές καταγγελίες της συμφωνίας, ζητά τώρα ως κυβέρνηση από τους γείτονες την πιστή εφαρμογή της.
Επί των ελληνοτουρκικών,  λέει ότι «όταν ακούγονται πρόθυμες φωνές από την Ελλάδα πως είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευθούμε τα “δικά μας”, ενθαρρύνουμε τους άλλους να μας ζητήσουν κι άλλα.
«Όταν ακούγεται για προσφυγή στη Χάγη υπό τις τωρινές συνθήκες, δηλαδή εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε “συνυποσχετικό” που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας, όπως ζητάει η Τουρκία (η οποία δεν το έχει υπογράψει), δεν αποτρέπουμε την επιθετικότητα της άλλης πλευράς. Την ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερο…» είναι η άποψή του.
Ο Αντ. Σαμαράς είναι εδώ με σημαντικές δυνάμεις στην Κ.Ο. και στο κόμμα, δεν έχει πρόθεση πολιτικής συνταξιοδότησης ή αποστρατείας και μένει να φανεί πως θα εξελιχθεί η σχέση του με τον Κυρ. Μητσοτάκη, η οποία σίγουρα θα δοκιμαστεί πάρα πολύ. 
Άρης Ραβανός-in.gr

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά