Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Το πρόβλημα δεν είναι τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τι θα κάνει η κυβέρνηση

Στο προχθεσινό άρθρο μου, στο οποίο παρέθεσα μερικές υποθέσεις με οσμή σκανδάλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, παρέλειψα να αναφέρω την καταγγελία του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης κατά του τότε υπουργού Εξωτερικών πως χρηματίσθηκε από τον Σόρος.
Ο Ν.Κοτζιάς - όπως ήταν αναμενόμενο - αρνήθηκε αυτήν την κατηγορία. Όμως ένας από τους δύο ψεύδεται. Η κυβέρνηση δεν οφείλει να διερευνήσει αυτήν την υπόθεση; Οι πολίτες δεν θα πρέπει να πληροφορηθούν αν συνέβη κάτι ποινικώς κολάσιμο στο Υπουργείο Εξωτερικών;
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν την αδιαφορία της κυβέρνησης για τα όσα έγιναν επί της δικής τους διακυβερνήσεως, και τώρα, εννέα μήνες μετά την ήττα τους, ξεθάρεψαν. Υβρίζουν και απειλούν.
Το θέμα όμως δεν είναι τι πράττει ο Τσίπρας και οι βουλευτές του. Αυτό ξέρουν, αυτό κάνουν. Δεν θα πρέπει να μας παραξενεύει. Άλλωστε, είναι θεμιτό η
εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση να προσπαθεί να πριονίσει το κλαδί στο οποίο κάθεται η κυβέρνηση, με κάθε τρόπο.
Η σκληρή, η αγοραία, η χυδαία αντιπολίτευση είναι μέρος του πολιτικού παιχνιδιού.
Βέβαια, σήμερα ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ έχει περιορισμένο βεληνεκές. Δεν υπάρχουν πρόθυμα ώτα για να τον ακούσουν. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει από την περίοδο 2011-2014. Ματαίως τα στελέχη του προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες πως έρχεται νέο μνημόνιο. Γιατί αν θα έρθει νέο μνημόνιο, θα είναι νομιμοποιημένος και ο νέος αντιμνημονιακός τους λόγος.
Παλιά μου τέχνη, κόσκινο.
Συνεπώς, το πρόβλημα βρίσκεται στην κυβέρνηση. Αν διαχειρισθεί την οικονομική κρίση που προέκυψε, λόγω της επιδημίας, με την ίδια επιτυχία που αντιμετώπισε και την επιδημία, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Όσες τσιρίδες και να βγάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ουδείς θα τους ακούει.
Πάντα ο αντιπολιτευτικός λόγος αποδίδει καρπούς, αν είναι πρόσφορο το έδαφος. Δηλαδή, επί του προκειμένου, αν η κυβέρνηση δεν μπορέσει να αντεπεξέλθει με επιτυχία στην νέα οικονομική κατάσταση. Αν κάνει σοβαρά λάθη. Αν προκαλέσει ο τρόπος που ασκεί την εξουσία.
Σήμερα, το κεντρικό πρόβλημα δεν είναι να «εξοντωθεί» ο ΣΥΡΙΖΑ με εκλογές. Μπορεί να γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο, να ηττηθεί, όμως μια κακή πορεία της οικονομίας εντός του 2021 πιθανόν να τον ξαναζωντανέψει. Άλλωστε, όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα δεν προδικάζουν συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ήττα. Όπως φαίνεται το ποσοστό του - με την σημερινή φορά των πραγμάτων - θα κινηθεί 25% plus. Αυτό το ποσοστό δεν είναι συντριβή.
Συνεπώς, θα παραμείνει η μοναδική εναλλακτική λύση στην Νέα Δημοκρατία.
Στην πολιτική πολλές φορές έχουν ζωντανέψει οι νεκροί, από λάθη των αντιπάλων τους. Τα παραδείγματα είναι πολλά, όπως η επαναφορά του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1993.
Νομίζω πως δεν συμβαδίζει με την πολιτική ποιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη να εμπλέξει την Ελλάδα στην περιπέτεια των διπλών εκλογών—το σκηνικό αυτό θα διαρκέσει άνω των 70 ημερών—με αποκλειστικό γνώμονα την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν βέβαια συντρέξει λόγος πολιτικής νομιμοποίησης νέου οικονομικού προγράμματος, τότε υπάρχει βάση για προσφυγή στις κάλπες.
Πάντως σήμερα, το κυρίαρχο ζήτημα είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να κάνει καλά την δουλειά της. Και να διαχειρισθεί επιτυχώς τα νέα οικονομικά δεδομένα, και συγχρόνως να διερευνήσει όλες τις υποθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έχουν οσμή σκανδάλου. Δεν θα πρέπει να επιδείξει «ανωτερότητα» και οίκτο γι΄αυτούς που θέλησαν να βάλουν στην φυλακή δύο πρωθυπουργούς, έναν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και εφτά υπουργούς.
Όλα μέχρι τέλους!
Σ. Μουμτζής-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά