Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Όσο και να τους πλένεις το σαπούνι σου χαλάς

Αν αυτό, το τελευταίο περιστατικό δεν ανταποκρίνεται και δεν ενσαρκώνει όλα τα χαρακτηριστικά του απαράμιλλου νεοελληνικού παλιμπαιδισμού, εγώ να κάνω αλλεπάλληλες κωλοτούμπες.

Σα να συγκρίνουμε την Αμαλιάδα του νομού Ηλείας με το Παρίσι. Τον λαχειοπώλη με τον αστροναύτη. Και τον Μέσι με τον συμπαθέστατο Αραβίδη
Επειδή, λοιπόν, η εξαιρετική και τόσο αυθόρμητη Αλκηστις Πρωτοψάλτη, παρέα με τρεις μουσικούς. Εξ αποστάσεως ο καθένας περίπου δύο και πλέον μέτρα. Επειδή διασχίσανε το κέντρο. Επειδή κατέληξαν έξω από του Μαξίμου. Επειδή η Αλκηστις τραγούδησε γνωστά κομμάτια της. Και επειδή φωτορεπόρτερ με διάφορους περαστικούς συγκεντρώθηκαν ο ένας πάνω στον άλλο. Επειδή συνέβη αυτό το περιστατικό. Εγώ προσωπικά το βρίσκω πρωτότυπο και ευχάριστο.

Επειδή λοιπόν έγινε αυτό, πετάχτηκαν διάφοροι ιεράρχες απαιτώντας άνοιγμα των Εκκλησιών. Με το επιχείρημα «γιατί αυτοί και όχι εμείς, δηλαδή αυτή η συναυλία είναι πιο σημαντική από εκκλησιαστική λειτουργία;»
Από κοντά και διάφοροι παράγοντες του ΠΑΜΕ που απαιτούν να εορταστεί η εργατική Πρωτομαγιά. Τηρώντας, όλοι οι διαδηλωτές, τα μέτρα προστασίας. Από κοντά και ο φίλτατος, ο εμπνευσμένος μουσικός Σταμάτης Κραουνάκης να χαρακτηρίζει το περιστατικό ως «σιχαμερό» και να απειλεί πως θα καταφύγει σε νόμιμες διαδικασίες. Αφού, λέει, δεν ρωτήθηκε ούτε εκείνος ως συνθέτης των τραγουδιών, ούτε η Λίνα Νικολακοπούλου ως στιχουργός. Μάλιστα από πάνω έλουσε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Επρεπε, λέει, να ερωτηθεί, αν εκείνος επιθυμεί τα τραγούδια του να ακουστούν και να αφιερωθούν στον πρωθυπουργό. Πράγμα που σημαίνει πως κάθε ερμηνευτής πρέπει να εξασφαλίζει την άδεια του συνθέτη και του στιχουργού.
Σε εκείνη την περίπτωση που ακροατής θα είναι κάποιος, μισητός για εκείνον, πολιτικός. Είναι (φερ ειπείν) ο Τσίπρας; Τότε καλώς. Είναι ο Κουτσούμπας; Αριστα. Είναι η Φώφη; Θα το σκεφθώ. Με απλά λόγια τα τραγούδια δεν είναι για όλους, αλλά για όσους συμφωνούν με τις απόψεις μου. Προσωπικά προτείνω στον Σταμάτη, από εδώ και πέρα κάθε ακροατής των τραγουδιών του να ερωτάται και να δηλώνει τις πολιτικές και ιδεολογικές του προτιμήσεις.

Πάμε παρακάτω. Στην περίπτωση της Εκκλησίας και κάποιων βιαστικών ιεραρχών. Το περιστατικό θυμίζει ανέκδοτο σχολικό. Σε κάποια αίθουσα Δημοτικού σχολείου. Οπου κάποιο από τα παιδιά, εκτοξεύει σαίτα προς κάποια κατεύθυνση αλλά η σαίτα καταλήγει στο γραφείο της δασκάλας

Τι να κάνει η γυναίκα ρωτάει τον πρώτο: Γιωργάκη εσύ το έκανες; Όχι απαντάει ο Γιωργάκης. Ο πισινός μου το έκανε. Εσύ το έκανες Λάκη; Όχι κυρία ο πισινός μου το έκανε. Εσύ μικρέ Τάκη; Όχι κυρία ο πισινός μου το έκανε

Ως εκ τούτου από πισινό σε πισινό, η κυρία καταλήγει στον τοίχο. Εκείνος ο τοίχος το έκανε. Ακόμα καλύτερα. Το περιστατικό που παραπέμπει στην περίπτωση της Εκκλησίας και των βιαστικών ιεραρχών, θυμίζει παιδιά να λένε με παράπονο προς τη μαμά. Γιατί εκείνος και όχι εγώ; Α δεν παίζω. Πάντα εγώ θα φταίω
Με απλά λόγια. Αντί, προς το παρόν, να κάνουμε το σταυρό μας. Αντί να αισθανόμαστε πως επιτέλους ψηλώσαμε. Πως επιτέλους αυτή η μέχρι πρότινος ανυπόληπτη χώρα, έχει αναδειχθεί σε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αντί να ευγνωμονούμε αυτόν τον απίστευτο σεμνό Σωτήρη Τσιόδρα. Αντί να κοιτάμε την ουσία. Εμείς, κάποιοι εξ ημών και υμών, απαγορεύουμε τα τραγούδια μας. Εκφραζόμαστε με τον χειρότερο τρόπο για τον πρωθυπουργό. Λέξη δεν λέμε για τον Τσιόδρα. Και από πάνω απαιτούμε το άνοιγμα των Εκκλησιών

Τι να πω; Οσο και να τους πλένεις το σαπούνι σου χαλάς! 
Δημ. Δανίκας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

7 σχόλια:

  1. Να χρησιμοποιήσω και γω λίγο το λεξιλόγιο του μουσικού και να ρωτήσω:Αυτή τη σιχαμερή φωτό δεν θα μπορούσατε να την παραλείψετε; (εκτός αν θέλατε να δημιουργηθούν οι αναγκαίοι συνειρμοί για την σιχαμερή του επίθεση εναντίον της αξιέπαινης πρωτοβουλίας της Άλκηστης) Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... αξιέπαινης πρωτοβουλίας της Άλκηστης) Γ.Κ.
      που ζεις εσυ κυριε Γαρδικιωτη? Μηπως στα σπηλαια της Καραβραχας για αυτό και δεν ακους και ουτε βλεπεις΅? Η κ. αοιδος με τη μεταλλικη φωνη που σπαει καρυδια
      πληρωθηκε από το εγγονι του Μητσοτακη, που κανει κι αυτό καρριερα στη πολιτικη, οπως ολο το σοι του απο της μαμας του τη πλευρα, τουτο το γαλαζοαιματο σοι, να κανει τουρνουα πανς σε ένα φορτηγο και να τριγυριυει μεσα στην Αθηνα με δικα μας λεπτα ! Το καταλαβες , αιντε λοιπον!! Στα σπηλαια !!

      Διαγραφή
    2. 1ον)Το εγγόνι του Μητσοτάκη κάνει καριέρα στην πολιτική γιατί το επέλεξε ο λαός μας επανειλημμένως.Αναγνωρίζω πως μια ώθηση στη καριέρα του την έδωσε ο λαός μας σαν αντίδραση στην άδικη δολοφονία του πατέρα του από κατά συρροή δολοφόνους αυτοί που σύμφωνα με ελεεινούς Μπαλαούρους της δικής σου πλευράς σκότωναν από ανθρωπιστικά ιδεώδη.
      2ον)Αισχρέ ψεύτη πως πληρώθηκε η Άλκηστη δεν το είπε ούτε το παχύδερμο της φωτογραφίας.Και αξιέπαινη την πρωτοβουλία την χαρακτήρισε ο Συριζαίος πλην σοβαρός δημοσιογράφος Σεραφείμ Κοτρώτσος.
      Υ.Γ.Και για να σου απαντήσω και γω αναλόγως άϊντε πίσω στον βρώμικο υπόνομό σου που βγαίνεις μόνο για να κάνεις χυδαίες προσωπικές επιθέσεις. Γ.Κ.

      Διαγραφή
    3. Εισαι από μισος διαποτισμενος , πικροχωλος και προκαλεις εντυπωση με το ξαφνικο παθος και για το ποσο μπορει ελληνας σημερινος να είναι τοσο χυδαιος και χαμηλος,πραγμα που δεν το φανταζομουν !!
      Το σπηλαιο δεν είναι υπονομος!
      Στα σπηλαια ζουσαν ερειμητες, οι κυκλωπες, ο Πλατων γραφει για τους ανθρωπους των σπηλαιων,κρυβοταν παλια οι κλεφτες κι οι αρματωλοι κι εκει καταφευγουν
      οσοι θελουν να γλητωσουν από συννεφιασμενους, οχληρους χειμωνες με βροχες και μ~ολα μουχλιασμένα τριγυρω!!

      Διαγραφή
    4. Σε κανέναν δεν έκανα προσωπική επίθεση ούτε απαξιωτικό σχόλιο, παρά μόνο σε σένα που πρώτα υποτιμάς,λοιδορείς,βρίζεις και μετά μας κατηγορείς όταν σου απαντάμε θιγμένοι όντες.
      Ποιος ήρξατο χειρών αδίκων που λέγαν και οι αρχαίοι μας που ενίοτε επικαλείσαι;Εγώ ή εσύ;
      Και ποιους κατηγορούμε σαν ανθρώπους των σπηλαίων γνωρίζω και ποιους σαν παρακατιανούς.Είσαι μονίμως επιτιθέμενος σε πολλούς και παριστάνεις το θύμα όταν αυτός που ''λιθοβολείς'' σου απαντήσει αναλόγως.
      Γ.Κ.

      Διαγραφή
    5. Μπερδευεις την απαντηση με το βρισιδι, φαινεσαι νασαι συνολικα μπερδεμένος, και αμα σου τυχει, ετσι μας ειπες, πατας και μεσα μεσα καποιον στο κεφαλι, όπως καναν στα μαυρα , γνωστα χρονια αλλοι !! Κι αφου εισαι με τον ανεψιο θασαι βεβαια και και με τον Κουλη !! Θα ησουνα βεβαια και με τη κ. Μαρικα, τη μαμα του κουλη!! Τι το εκανε τελικα το ιδιωτικο της μουσειο με τα σπανια αρχαιοελληνικα ευρηματα , μαλλον θα το ξερεις, για πεστο μας!

      Διαγραφή
  2. Τι ειρωνεία θεέ μου, στο παρελθόν πολίτες μας πήγαιναν φυλακή γιατί τολμούσαν να ακούσουν τραγούδια που δεν ήταν αρεστά στη Χούντα, και σήμερα αριστό(φασίζοντες) πηγαίνουν τους πολίτες στα δικαστήρια γιατί τραγουδάνε τα τραγούδια τους. Αν δεν είναι αυτό φασισμός τι είναι?
    Δύσκολο πολίτευμα η δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά