Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Ο Παππάς, τα ερωτήματα και οι νταραβεριτζήδες της Αριστεράς

Στην πολιτική έχουμε δει πολλά σκάνδαλα, σκανδαλάκια, σκανδαλολογία, επικοινωνιακά παίγνια, αθώους που ήταν ένοχοι, ένοχοι που ήταν αθώοι.
Εχουμε δει θύτες και θύματα αλλά και σφοδρές πολιτικές συγκρούσεις που δεν κατέληξαν πουθενά.
Εχουμε δει πρωταγωνιστές και κομπάρσους, κεντρικά πρόσωπα που χτυπιούνται με σφοδρότητα για μερικές ημέρες και μετά χάνονται καθώς έρχεται μια άλλη υπόθεση να καλύψει τα πάντα.
Ετσι και σήμερα ζούμε μια τέτοια κατάσταση με πρωταγωνιστές πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως τον Νίκο Παππά και τον Πάνο Καμμένο.
Κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Ολοι είναι αθώοι και μόνον όταν η Δικαιοσύνη αποφανθεί για το αντίθετο χαρακτηρίζεται κανείς κατηγορούμενος.
Ως εκ τούτου και ο Νίκος Παππάς, άλλοτε το νούμερο 2 της κυβέρνησης, alter ego του Αλέξη Τσίπρα και με μεγάλη πολιτική δύναμη (που μέχρι και ο Πετσίτης χρησιμοποιούσε το όνομά του για να κάνει νταραβέρια) είναι αθώος.
Ακόμη κι αν ακούγεται η φωνή του να λέει ορισμένα πράγματα που
δεν χωνεύονται εύκολα. Μπορεί να έχει γίνει… μοντάζ, μπορεί παρερμηνεία των όσων λέει, μπορεί να του… τη στήσανε, όπως υποστηρίζει και ο ίδιος.
Ωστόσο, οι απαντήσεις που δίνει κάθε φορά που βγαίνει σε κάποιο μέσο ενημέρωσης πραγματικά τον εκθέτουν ακόμη περισσότερο. Και δείχνουν ότι την εποχή της παντοδυναμίας του κάτι σάπιο υπήρχε στο βασίλειο του Μαξίμου.
Τα ερωτήματα είναι πολλά, και για τον ίδιο, αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα και το περιβάλλον του. Ενας πρωθυπουργός ασφαλώς και πρέπει να προφυλάσσεται από τις κακοτοπιές. Όμως, δεν μπορεί να κάνει τον ανήξερο, και δεν μπορεί να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες για τις πράξεις των συνεργατών του.
Ειδικά τόσο στενών όπως ο Νίκος Παππάς που είναι αδύνατο να μην ενημέρωνε για τις συναντήσεις και τις κουβέντες που έκανε. Από την περίφημη… διαπραγμάτευση της… Φλωρεντίας, μέχρι την προσπάθεια δημιουργίας καναλιού και τα βοσκοτόπια της διαπλοκής.

Ερωτήματα

Ο κ. Παππάς οφείλει να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα τα οποία αποφεύγει.
Το πρώτο είναι γιατί ανέλαβε το ρόλο του νταραβεριτζή μιας αριστερής κυβέρνησης που θα έφερνε το ήθος και την κάθαρση στο πολιτικό σκηνικό.
Όταν ένας επιχειρηματίας σου ζητά ρουσφέτια ή άλλες διευκολύνσεις τον οδηγείς θεσμικά να λύσει τα προβλήματά του, δεν συνομιλείς λες και είναι φιλαράκι σου και κλείνεις δουλειές.
Όταν κάποιος εμφανίζεται ότι έχει σχέσεις με το Ισραήλ, και ζητά κατά δήλωση Παππά να τον κάνουν πρόξενο, είναι σοβαρό ή γελοίο θέμα; Είναι δυνατόν να μην έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για μια τόσο σημαντική συνάντηση, πόσο μάλλον όταν ξέρουμε το ρόλο του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και τις σωστές προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύσει τις σχέσεις της Ελλάδας με τη χώρα αυτή;
Πώς λέει ο Παππάς ότι δεν ενημέρωσε τον Τσίπρα για κάτι τόσο σοβαρό; Εκτός αν ήθελε να κρύψει κάτι…
 
Επίσης, ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι όταν μιλούσε για λεφτά, εννοούσε ότι βγάζει λεφτά ο συνομιλητής του.
Πρόκειται για αστείο ισχυρισμό. Όταν μιλάς με κάποιον, και μάλιστα με τόση οικειότητα δεν λες ότι αφορά αυτόν η φράση περί «δουλειών και χρημάτων», όταν προηγουμένως έχεις αναφέρει τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Παρέμβαση

Επίσης, ο κ. Παππάς ακούγεται να λέει: «θα ζητήσω από τον Παπαγγελόπουλο να μου φέρει την τύπισσα την Τουλουπάκη για να της πω «κορίτσι μου έχεις καταλάβει τι πας να κάνεις;»»
Ενας υπουργός δηλαδή εμφανίζεται να μιλά με έναν επιχειρηματία και να απαξιώνει με τέτοιο τρόπο δικαστικούς λειτουργούς. Το νούμερο 2 της κυβέρνησης λέει ότι ένας άλλος υπουργός μπορεί να δίνει υποδείξεις;
Πρόκειται για ανεπίτρεπτα πράγματα που ακόμη κι αν δεν ισχύουν ή δεν έγιναν ποτέ, όταν λέγονται από κορυφαίο υπουργό κι όχι από κανένα πολιτικό… νούμερο, είναι πολύ σοβαρά. Γιατί εκθέτουν τη Δικαιοσύνη, το τελευταίο αποκούμπι κάθε πολίτη.
Και να μην αναφέρουμε όσα λέει ο Παππάς για τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη που δείχνει σχέδιο να χτυπηθούν… γυναικόπαιδα προκειμένου να πληγεί ο πολιτικός αντίπαλος. Αν μη τι άλλο είναι πολιτική αήθεια.
Για όλα αυτά ο κ. Παππάς πρέπει να μιλήσει, να αποδείξει ότι είναι αθώος του αίματος, να στηρίξει την κατηγορία της σκευωρίας εναντίον του.
Και κυρίως να βγάλει πάνω από την κυβέρνηση της Πρώτης Φοράς Αριστερά, τη στάμπα του «βρόμικου».
Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο που έκανε ταξίδια με «ύποπτους» επιχειρηματίες στην Καραϊβική.
Μην ξεχνάμε ότι είναι ο ίδιος ο κ. Παππάς που χειρίστηκε το «Βατερλώ» των τηλεοπτικών αδειών ή τα μυστικά deal για τη δημιουργία «κόκκινων ΜΜΕ», αφού πρώτα θα έκλεινε αυτά που δεν του άρεσαν,
Μην ξεχνάμε ότι είναι ο ίδιος που πανηγύριζε για το δημοψήφισμα που «βούλιαξε» τη χώρα. Αλλά κι ο ίδιος που δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις για τον φίλο του «Μανόλο» Πετσίτη.
Αν δεν καταφέρει να πείσει ότι είναι θύμα πλεκτάνης τότε απλά θα επιβεβαιώσει ότι «όλοι ίδιοι είναι». Και η Αριστερά θα έχει δεχθεί ένα ακόμη χτύπημα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ή μάλλον από τους νταραβεριτζήδες και τους «σκιτζήδες» που μαζεύτηκαν σε ένα κόμμα που διψούσε και διψάει ακόμη για να καταλάβει και την κυβέρνηση και την εξουσία. 
Βασ. Κανέλλης-in.gr

4 σχόλια:

  1. Όσο ήταν κυβέρνηση δεν παραιτούνταν κανείς, τώρα ως αντιπολίτευση δεν διαγράφεται κανείς, όσο τερατώδεις κι αν είναι οι αποκαλύψεις για την δράση τους. Δεν έχει ξαναπεράσει τέτοιος σάπιος κ ανήθικος συρφετός,ευτυχώς ήταν ανίκανοι να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να φανταστεί ότι κυβέρνησαν μόνο 4,5 χρόνια! Δεν θέλω να φανταστώ τί θα έκαναν, άν ήταν στην εξουσία περισσότερα χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα ο κ. Παππάς δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να κάνει πράξη τη ρήση "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω παλι εχω ενα αλλο αλλα κρισιμο ερωτημα για την λειτουργια μιας Κυβερνησης και κατ'επεκταση την ασφαλη διακυβερνηση της Χωρας. Ενας Υπουργος πως ειναι δυνατον να συζητα τετοια σοβαρα ζητηματα απο τηλεφωνου χωεις καν να υποψιαζεται οτι μπορει να καταγραφουν καποιοι τα τηλεφωνηματα του!!!! Το εχουμε ολοι δει αυτο στο παρελθον και αυτοι δεν εχουν παρει χαμπαρει? Αυτο μετραει για μενα για ανθρωπους σε υπευθυνα ποστα της εξουσιας να ειναι ανυποψιαστοι και τοσο αφελεις. Τα υπολοιπα ειναι δουλεια της Δικαιοσυνης και δεν εχω αποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά