Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Αντιπολίτευση που… χρειάζεται διακοπές

Βούιξαν  τα social media  από το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης  γύρισε με στρατιωτικό ελικόπτερο από την Αντίπαρο, αφού ως εκεί είχε πάει με την τακτική συγκοινωνία. Θα μπορούσε  να ασκηθεί   κριτική  εάν πήγαινε για διακοπές. Όμως οι δυο παρουσίες του, σε Αντίπαρο και Επίδαυρο σχετίζονταν με  δύο γεγονότα ήσσονος μεν σημασίας, ευρείας ωστόσο επικοινωνιακής εμβέλειας.
Στην Αντίπαρο  παρέδωσε τα ελληνικά  διαβατήρια στον Τομ Χανκς και την σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον.  Ήταν άραγε σοβαρό και έπρεπε να πάει; Ειλικρινά δεν ξέρουμε,  αλλά ήταν μια είδηση που το CNN καταχώρησε στην πρώτη του σελίδα. Ήταν δηλαδή μια ενέργεια που συνέβαλε στην προώθηση  του brand name της χώρας. Στην εποχή των Media  ζούμε άλλωστε.  Παράλληλα στην Επίδαυρο  βρέθηκε ως Πρωθυπουργός της χώρας σε μια παράσταση που είχε παγκόσμια μετάδοση.  
Η αξιωματική αντιπολίτευση  νόμισε ότι εντόπισε φλέβα χρυσού  και ξεσήκωσε τον κόσμο.  Και δεν άφησαν μόνο τα  troll να
ξεσαλώσουν στο διαδίκτυο, αλλά  επιφορτίστηκαν και σοβαρά  επώνυμα στελέχη τους να πάρουν μέρος στον πανζουρλισμό. 
Κατανοητό ο μέσος πολίτης  να έχει επιφυλάξεις ή αντιρρήσεις για την κίνηση του Πρωθυπουργού (και η στήλη έχει, παρότι επαγγελματικά γνωρίζουμε ότι αυτά γίνονταν πάντα).  Αλλά όταν οι  του ΣΥΡΙΖΑ  καταγγέλλουν μια μοναδική μετακίνηση μέσα σε ένα χρόνο πρωθυπουργίας, γελούν οι εικόνες του Καμμένου που είχε  καταστήσει τα ελικόπτερα του στρατού, όχι μόνο ταξί να τον πηγαινοφέρνουν από το σπίτι στο γραφείο και σε διάφορα νησιά, αλλά και  ιδιωτικά παιχνίδια του, να τα πιλοτάρει ο ίδιος παρανόμως, κάτι που απαγορεύεται  από τους κανονισμούς.  
Γελάει και η εικόνα του Τσίπρα, να έχει τα παιδιά του στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο, και επιστρέφοντας από την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα,  να κάνει  παράκαμψη για το Παρίσι.  Τα παιδιά πήγαν μεν στη Eurodisney και ο ίδιος σε μυστικές  ιδιωτικές  συναντήσεις με τον τραπεζίτη Ρότσιλντ, και άλλη μία  με τον πρόεδρο  της  L’ Oreal, Ζαν-Πολ Αγκόν. Εκ μέρους της  L’ Οreal  πάντως είχε  αποκλειστεί   κάθε ενδιαφέρον για επενδύσεις, και είχε χαρακτηρισθεί η συνάντηση ως ιδιωτική. Ποτέ δεν μάθαμε τίποτα για τις συναντήσεις αυτές.
Την  αποκάλυψη είχε κάνει ο Αδωνις Γεωργιάδης, αλλά η παρουσία των παιδιών αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων,  από  αναγκαστικό non paper  του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ «έδωσε»  τα παιδιά!  Το πρωθυπουργικό αεροπλάνο είχε επίσης χρησιμοποιήσει ο Τσίπρας για να μεταβεί στην Κρήτη για προεκλογική ομιλία του,  καθώς  και σε άλλη περίπτωση στην Καβάλα, πάλι για  τον ίδιο λόγο.  
Με τέτοιο  βεβαρημένο ιστορικό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στ’ αλήθεια  θεωρούν ότι αποτελεί προνομιακό τους πεδίο και πειστικό λόγο η καταγγελία για μια μετακίνηση του νυν στη διάρκεια ενός χρόνου; Μάλλον βαθιά απελπισία  καταδεικνύουν σε ένα τομέα όπου μόνο  απολογούμενοι έπρεπε να είναι. 
Το δεύτερο  αστείο  επεισόδιο αφορούσε νομοθετική  ρύθμιση  η οποία θα κάλυπτε νομικά   τη - διορισμένη από τον  ΣΥΡΙΖΑ  - Διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, προκειμένου να διευκολυνθεί η  ιδιωτικοποίηση, στην οποία αναγκαστικώς  αφού δεν υπάρχει άλλη λύση, συμφωνούν και οι εργαζόμενοι.  
Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ κα Τζάκρη  έβγαλε φλόγες στην ομιλία της και κατήγγειλε τον αρμόδιο υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη για την ασυλία των μελών του Δ.Σ. της ΕΒΖ  Όταν  Γεωργιάδης τους προειδοποίησε ότι αν δεν την ψηφίσει  ο ΣΥΡΙΖΑ,  θα αποσύρει την ρύθμιση, με όποιες συνέπειες υπάρξουν και στις θέσεις εργασίας, στον ΣΥΡΙΖΑ  κατανόησαν την  καταστροφική στάση τους, και κάνοντας κωλοτούμπα ψήφισαν και «με τα δυο χέρια» την διάταξη. 
Το αδιανόητο είναι ότι στην συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση  με την οποία διαψεύδει τον Γεωργιάδη, ισχυριζόμενος  ότι  δεν ψήφισε!  Τα πρακτικά της Βουλής όμως διαψεύδουν τον ίδιο. Η τροπολογία περιείχε και άλλες διατάξεις τις οποίες όντως  καταψήφισε, αλλά την συγκεκριμένη διάταξη που αφορούσε το Δ.Σ. της ΕΒΖ την υπερψήφισε.  Είναι ακατανόητο ότι ψεύδονται έτσι, την στιγμή που ο Γεωργιάδης είχε ήδη από ώρα ανεβάσει στο Twitter βίντεο με το «ναι» της Τζάκρη.   
Τρίτο  επεισόδιο ήταν η καταγγελία  Τζανακόπουλου  ότι στο Ελληνικό μπαίνουν άνθρωποι της κυβέρνησης. Αφορμή δημοσίευμα  όπου μετά τον διαχωρισμό της περιουσίας  των  αδελφών Λάτση , η Μαριάννα Λάτση αποχώρησε από τη Lamda Development, και το μερίδιό της  εξαγόρασε η εταιρία  Real estate Orilina,   στην οποία μετέχουν ο αδελφός του υφ. Οικονομικών Γ. Ζαβού, ο αδελφός του Αντ. Σαμαρά  και η Μιράντα Ξαφά.
Η Orilina  εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο  για αναληθή,  ανακριβή και προσβλητικά δημοσιεύματα  (δημοσιεύματα φιλικού στον ΣΥΡΙΖΑ μέσου, στο οποίο  βασίστηκε ο Τζανακόπουλος). Η εταιρεία εξηγεί ότι επενδύει μεν σε ακίνητη περιουσία, αλλά διαβεβαιώνει ότι ουδέποτε αγόρασε μετοχές της  LD    (κάτι που εύκολα ελέγχεται), ενώ ούτε  τα μέλη του ΔΣ της  έχουν σε προσωπικό επίπεδο μετοχές της. 
Αυτά, ειδικά στο καιρό του διαδικτύου, είναι εύκολα αποδείξιμα. Δεν ζούμε στο 2011-15 όπου όσα έλεγαν γίνονταν εύκολα αποδεκτά.  Τρία στα τρία λάθος. Μήπως τώρα στις  διακοπές τους να προβληματιστούν πως θα κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση; Εκτός  αν δεν μπορούν, πράγμα  λίαν πιθανόν! 
Γ. Σιδέρης-liberal.gr

20 σχόλια:

  1. Κάθε μέρα όλο και πιο πολύ αποδεικνύετε πόσο σούργελα είναι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ,και υπάρχουν ακόμη πολίτες που συνεχίζουν να τους στηρίζουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν η μείζων αντιπολίτευση έγειρε θέμα ηθικής διακυβέρνησης επειδή ο πρωθυπουργός της χώρας χρησιμοποιεί στρατιωτικό ελικόπτερο για την μετακίνηση του και όχι Lear jet πολυτελείας όπως οι προηγούμενοι της ηθικής αριστεράς, τότε ο Μητσοτάκης τους έχει πάρει τα σώβρακα μετά συγχωρήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται ότι έτσι πουλάει και το ψωμί στο φούρνο του, χρεώνει κιλό στους πελάτες για μισό κιλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν κάνεις καριέρα με τερατώδη ψέμματα κι έχεις αφήσει τόσα συντρίμμια πίσω σου είναι αδύνατον να το γυρίσεις σε σοβαρότητα με το ίδιο στελεχιακό δυναμικό. Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ναταν και κυβερνηση αξιας ο κ. Κουλης , ναχε δηλ.επιδειξει εστω κατι καλο για τον τοπο μας να πεις, αει στην ευχη και καλα εκανε που με τη Μαλεβρα του σαν κυβερνητης ξωδεψε και πεντε πενταρες παραπανω, το φαλιρισμενο κρατος δεν σωνεται με αυτά , ετσι που το παει ετούτος! Ομως να ανοίγονται τέτοιες τρυπες στο μεσοπροθεσμο οικονομικο πλανο του , εκει που ο Κοντουλης περιμενε δισεκατομυρια κερδη, τετοιος ταμπλας κατακεφαλα, με τοσα υψηλα ελλειμματα είναι κατι τρομερο, ένω ακομα ειμαστε στις αρχες και δεν πηρε καλα καλα το βαπτισμα σαν κυβερνητης.
    Με τον Τουρκο παλι εβαλλε την ουρα του στα σκελια και αρχισε να τρεχει και καλα που βρεθηκε η Ευρωπη με τη κα Μερκελ και εβαλλε το φιδι ξανα, τουλάχιστον πρσωρινα, στη τρυπα του!Προβλεπω ασχημη εξεληξη με τον κ. Κουλη σαν κυβερνητη μας !
    Κι οσο για τον ιο , καλα που ο κ. Σιουδρας τον επεισε να κλεισει νωρις τα σύνορα, αλλιως θα μας επαιρνε το ποταμι και με τον ιο! Κατακλείδι λοιπον, Ο Αλεξης πρεπει να ετοιμαζεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΚΩΡΟΝΟΙΟ

      Διαγραφή
  6. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΙΧΑΘΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΪΚΙΣΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ , ΔΗΜΑΓΩΓΟ ΤΣΙΠΡΑ ..Ο ΨΕΥΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ,ΟΤΙ Η Ν.Δ.. ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ Δ.Υ. ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙ... ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα τα λεπταδακια που πηρες πατριωτη μου από τη σημερινη κυβερνηση του κ. Κουλη Μητσοτακη τα ειχε οικονομησει και τα κρατουσε φυλαγμένα στα ταμεια ο Αλεξης για να τα επιστρεψει στους οφειλετες του σαν και σενα μολις η Πατριδα θα ορθοπεδουσε και θα μπορουσε να ανασαινει οικονομικα παρα το βαρυ χρεος που κληρονομησε από τη ΝΔ!! Μη ξεχνας ποτε πατριωτη μου, ότι πριν αναλαβει ο Αλεξης Τσιπρας τη Κυβερνηση το 2015,οι κυβερνησεις της ΝΔουλας ηταν αυτές που χρεοκοπησν, βουλιαξαν και κατασπαραξαν την Ελλαδα κι αφισαν πισω τους το υψηλο Δημόσιο χρέος από 361,8 δις ευρώ σημερα.Μας διωχναν τοτε από την Ευρωπη με τοσο υψηλο χρεοςε κι ομως ο ευλογημένος Αλεξης, που τον εστειλε ο καλος Θεος, γιατι αγαπα την Ελλαδα, μπορεσε και μας κρατησε στην Ευρωπαικη Ενωση! Να τον τιμας και ποτε να μη ξεχνας τον Αλεξη μας, υπηρξε ο Σωτηρας μας και γρηγορα θα επανελθει στα πραγματα γιατι η Ελλαδα μας τον χρειαζεται για να πορευεται σωστα κι ανδρεια! Καληνύχτα φιλε μου!

      Διαγραφή
  7. 9:07 Θέλω να μας πεις με ειλικρίνεια πριν ανακαλύψεις τον άξιο οπως λες Αλέξη τι ψηφιζες. Α! Και που ζούσες τα προηγούμενα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σου πω φιλαρακι? Αστα ~κει πουναι !!Αν σου περιγραψω τη ζωη μου θα με βασκανεις από ζηλεια !Ένα μονο!Περα για περα μια ελληνικη οικογενεια με ξενη αρκετα μορφωμενη μανα , τρεια παιδια επισης μορφωμενα και με ανωτερα επαγγελματα και με πολλα εγγονια κι ολοι μας ορκισμένοι στα ιερα και οσια της πατριδας Ελλαδας. Μακαρι ναχαμαι περισσοτερους στο ειδος!!
      Μονο μια παρακληση από σενα και το συναφι σου. Διωξτε τον Κουλη και ανακαινηστε τον τοπο με ζωντανα νεα και ελληνοφωνα παιδια ! Σε 15 χρονια η Τουρκια θαναι 15/20φορες μεγαλυτερη πληθυσμιακα από την Ελλαδα ! Μια χαψιά! Ο Κουλης περιμενεις να αλλαξει αυτή τη τροχια? Το παιδι δεν τραβαει , δεν εχει τον καταλληλο γονο!!

      Διαγραφή
    2. Το ''Δοξάστε με'' παρέλειψες, μετά το προς εαυτό σου εγκώμιο με δύο θαυμαστικά. Γ.Κ.

      Διαγραφή
    3. Αμα θελεις μπορεις να το κανεις , εισαι κι εσυ ελευθερος σαν τον Ν. Καζαντζαkη, εμενα και τον καθενα μας !!

      Υ.Γ. Το είμαι ελευθερος και τη γραφη στο μνμημα του Ν. Καζαντζακη είμαι βέβαιος οτι τη ξερεις !!

      Διαγραφή
  8. Για αυτούς που υπερασπιζονται τον κουλη, και τη κυβέρνηση τις νέας δημοκρατίας, ένα μόνο έχω να πω: "στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βροντα".. Μα καλά κάνεις δε βλέπει την υπαναπτυξη της χώρας μας και την προς ολική καταστροφή πορεία ένα χρόνο τώρα? Και μετά απορούμε και κλεγομαστε γιατί η Ελλάδα 71 χρόνια τώρα δε μπορεί να ορθοποδήσει και όλο και χειροτερεύει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαρητηρια για το γνησιο και ειλικρινη σχολιο σου!!

      Διαγραφή
  9. Ήμουνα σίγουρος ότι θα σε δυσκόλευα με την ερώτηση που σου έκανα. Για ακόμη μια φορά απεδειξες ότι δεν πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά αυτά γράφεις. Δεν μπορεί όμως να σε αφήνουμε να γράψεις αρλουμπες αναπάντητες. Κάποιος παλιότερα είχε γράψει για σένα ...στο θολωμένο σου μυαλό... Δυο πράγματα λοιπόν μπορεί να συμβαίνουν με σένα, η είσαι προκλητικά αναίσθητος, η με τον τρόπο σου προσπαθείς να μας συσπειρώσεις εναντίον του Αλέξη. Α! υπάρχει και τρίτο, λόγω ηλικίας και όλων αυτών των υψηλών ικανοτήτων σου έχεις φτάσει σε άλλο επίπεδο (σύμπαν) που εμείς οι πτωχοί τω πνεύματι δε φτάνουμε. Μου αρέσει που σου ζήτησα και ειλικρίνεια. Το χω και γω ντιπ για ντιπ χαμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα κανεις και βαστας αρχειο για τα οσα γραφω φιλε μου!
      Θα σου χρειασθουν καποτε στη ζωη σου σαν νεος με ονειρα που θεωρω ότι εισαι!!
      Είναι όλα, αν και αυθορμητα, γραμμενα με γνησια πατριωτικα συναισθηματα, από έναν Ελληνα που πονα, παρατηροντας τον ορυμαγδο στη Χωρα μας με γονους παλαικοματιστων, χωρις οπτασια κι ονειρα!!Φυλλα κιτρινιασμενα κι αδυναμα που τα παρασερνουν οι πρωτοι φθινοπωριάτικοι αερηδες!! Νασαι καλα φιλε μου !

      Διαγραφή
    2. Είπατε κύριε ότι κάποιοι μπορεί να είμαστε προκλητικά αναισθητοι με τη κυβέρνηση τσιπρα, εγω θα σου απαντήσω, δεν είμαι προκλητικά αναίσθητος απλά είμαι ρεαλιστικά υπεύθυνος και στεκω με υπευθυνότητα και λογική απέναντι στη προηγούμενη κυβέρνηση και στη νυν που οφθαλμοφανεστατα μας οδηγεί σε ανυπολογιστες εθνικές και οικονομικές περιπέτειες, όποιος κοίτα, βλέπει ακούει και αντιλαμβάνεται τη πολιτική με ρεαλιστική οπτική καταλαβαίνει, όσο για εσάς αν και δε θα το επεδιωκα αλλά επειδή καταφερεστε εναντίον μου χωρίς επειχηρηματα οφείλω να σας απαντήσω, είστε μάλλον προκλητικά βολεμενος από τη δεξιά για αυτό αγνοείται το κοινό εθνικό συμφέρον προς όφελος της προσωπικής κουτάλας, βέβαια δε φταίτε εσείς ή παράταξη που σφόδρα υπερασπιζεσται έχει αποδείξει περίτρανα το ότι υπηρετεί τη λογική του διαιρεί και βασίλευε από εγκαθυδρισης της...

      Διαγραφή
    3. Εσαι μπερδεμένος κατά μερικα ποσοστα, αλλα περα από αυτά με τα υπολοιπα ποσοστα μπορεις να ευθυυγραμμιστεις, χρειαζεσαι όμως μαθηματα πολιτολογιας για να αντιληφθεις καμποσα βασικα πραγματάκια !!Νασαι καλα!!

      Διαγραφή
  10. Μαθήματα από εσάς με το συμπάθιο δε πρόκειται να πάρω, μπερδεμένος μπορεί να είστε εσείς όταν θριαμβολογειτε με τις δήθεν πατριωτικες κορώνες του μητσοτακεικου, βοηθά θεέ μου αν είναι αυτοί πατριώτες.. Σας είπα είστε καλά βολεμενος ξέρετε εσείς τι εννοώ για αυτό σας συμφέρει να πετάτε λάσπη στον άλλον περί μπερδεματος, εξάλλου από που θα περνάτε μαθήματα? Η λάσπη η προπαγάνδα και ο μηδενισμός των άλλων και όποιον δε πάει με το βήμα μας, είναι ταλέντο της παράταξης σας και όπως φενεται και προσωπικά δικό σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπερδεμένος μπορεί να είστε εσείς όταν θριαμβολογειτε με τις δήθεν πατριωτικες κορώνες του μητσοτακεικου, βοηθά θεέ μου αν είναι αυτοί πατριώτες???
      Τελειως ακαταληπτον εστι, βοηθα με να σε καταλαβω!!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά