Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Βάση ισραηλινών drones σε ελληνικό νησί κόβει τον ύπνο του Ερντογάν;


«Δεν είναι μόνο η τουρκική οικονομική κρίση που απομακρύνει τον ύπνο του Ερντογάν, αλλά η συνειδητοποίηση ότι η «Ατλαντική» συμμαχία που στηρίζεται στο Ισραήλ και την Ελλάδα (στο πλευρό των ΗΠΑ) αλλάζει την ισορροπία σε εκείνη την Ανατολική Μεσόγειο όπου η Άγκυρα συνεχίζει «το στρατηγικό της βάθος». Τα παραπάνω αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα mondogreco.net. Ο τουρκικός Τύπος ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί μια βάση drone στο νησί της Σκύρου: Ισραηλινοί UAV θα φιλοξενηθούν προκειμένου να παρακολουθούν τις τουρκικές κινήσεις, ειδικά στον ενεργειακό φάκελο.

Μια είδηση ​​που δεν έχει επιβεβαιωθεί από την Ελληνική Άμυνα, αντίθετα, προστίθεται στις πολυάριθμες παραπλανητικές δημοσιεύσεις που έχουν εμφανιστεί τους τελευταίους μήνες σε τουρκικές εφημερίδες που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, με στόχο τη δημιουργία ακόμη περισσότερου άγχους σε ένα κομμάτι της θάλασσας όπου είναι η κυβέρνηση της

Άγκυρας πατάει το πεντάλ προκλήσεων, όπως αποδεικνύεται από την χριστουγεννιάτικη Navtex.

Το ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ενδιαφέρονται για μια βαθιά μεταμόρφωση, βασισμένη κυρίως στον εκσυγχρονισμό των μέσων, είναι γνωστό, ακριβώς λόγω των γεγονότων που συνδέονται με τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Εν τω μεταξύ, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα απαντούν σε δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία κατηγόρησε την Ελλάδα ότι δεσμεύει περιοχές στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο:

“Η Ελλάδα επιθυμεί έναν εποικοδομητικό διάλογο που να βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του δίκαιου της θάλασσας για το μόνο ζήτημα που υφίσταται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δηλαδή της οριοθέτησης των περιοχών του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Σημειώνεται για πολλοστή φορά ότι η Ελλάδα προσπαθεί να μετριάσει την κλιμάκωση και ζητά από την Τουρκία να αποφεύγει τις παράνομες και προκλητικές μονομερείς δηλώσεις και ενέργειες”.

defencepoint.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά