Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Στον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει της Folli Follie




«Έχουμε αρκετούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια κι εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε», γράφει σε ηλεκτρονικό μήνυμα στέλεχος της Folli Follie προς το αφεντικό. Κατονομάζει δύο υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και δύο βουλευτές οι οποίοι αγωνίζονται να καθυστερήσουν την έρευνα και να μπλοκάρουν τις εξελίξεις. Μάλιστα, για έναν από αυτούς αναφέρεται σε άλλο μήνυμα πως «υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης». 

Μπροστάρης ο Μάκης στους λαϊκούς αγώνες, μπροστάρης και στους αγώνες για το Folli Follie. Εντάξει καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, αλλά με μέτρο. 

Σύντροφοι, τι εννοεί ο ποιητής όταν λέει πως «κι εμείς να τους δώσουμε αυτά που ζητάνε»; Τι ζητήσατε από την ιδιοκτησία ενός ομίλου που κατηγορείτο για σωρεία ποινικών παραβάσεων; Δεν θέλω να πιστεύω πως προδώσατε τα υψηλά σοσιαλιστικά ιδανικά σας και συναλλαχθήκατε με επιχειρηματίες που σήμερα βρίσκονται στην φυλακή; Εσείς ως αριστεροί δεν κάνετε τέτοια πράγματα. Άλλωστε, έχει αποδειχθεί πως οι αριστεροί είναι υπεράνω χρημάτων. Είναι μόνον υπέρ των ακινήτων.

Πάντως, ό,τι και να πείτε εγώ εσάς θα

πιστέψω γιατί έχετε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, που ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Είναι ιδιοκτησία σας. 

Όμως, είναι γεγονός πως δεν τα καταφέρατε να σώσετε τους φίλους σας επιχειρηματίες, κάτι που ας σας γίνει μάθημα για την «δεύτερη φορά Αριστερά». Τώρα δικαιολογείστε, γιατί, όπως ορθά είχε επισημάνει η σύζυγος τού τότε πρωθυπουργού, δεν πήρατε όλη την εξουσία. Και αυτό αποδείχθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση. Την επόμενη φορά, που θα είστε φοβεροί και τρομεροί για τους εχθρούς σας, όπως μας προϊδεάζει η κυρία Ζανέτ, να καταλάβετε κάθε αρμό της εξουσίας. Μην τους λυπηθείτε.

Για να σοβαρευτούμε. 

Το σκάνδαλο αυτό έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση και αποτελεί γι΄αυτήν ένα χριστουγεννιάτικο δώρο. Άγιο έχει ο Κυριάκος, και το όνομα του είναι Αλέξης.  

Από την άλλη ο καημένος ο τέως με το που σηκώνει κεφάλι, του έρχεται καινούργιο πλήγμα που αφορά—εκ πρώτης όψεως—την ηθική υπόσταση στενών συνεργατών του. Για πρώτη φορά υπάρχουν υπόνοιες για πιθανά ανταλλάγματα έναντι παρεχομένης προστασίας. 

Είχα γράψει παλιότερα πως ο ΣΥΡΙΖΑ για πολλά χρόνια θα πληρώνει τους 54 μήνες της διακυβέρνησης του. Τα όσα διέπραξε είναι σαν τις βραδυφλεγείς βόμβες. Εκρήγνυνται ξαφνικά εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Και φαίνεται πως υπάρχουν πολλές, που ουδείς γνωρίζει πότε θα εκραγούν. 

Πιθανόν οι αποκαλύψεις να ξαναρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εσωστρέφεια την οποία αγωνίζεται να ξεπεράσει. Το γεγονός πως οι εμπλεκόμενοι ανήκουν στο προεδρικό περιβάλλον μπορεί να ανοίξει νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.  Κυρίως όμως δεν γνωρίζουμε τις διαστάσεις του προβλήματος, γιατί μόλις χθες έγινε γνωστό.

Στο δια ταύτα: χωρίς να φεύγει από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας η πανδημία, ίσως έχει παρέα για αρκετό καιρό την ανάμιξη των τεσσάρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο κουκούλωμα του σκανδάλου του Folli-Follie. 

Σ. Μουμτζής-liberal.gr

7 σχόλια:

  1. Διαβάζω σήμερα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων φιλα προσκειμενα προς το ΣΥΡΙΖΑ καθώς και της δεξιάς συνιστώσας, και βλέπω ότι το σκάνδαλο folli το έχουν περιορίσει με τόσο μικρά γράμματα που θέλεις μεγυνθετικο φακό για να το διαβάσεις. Βέβαια φαντάζεστε να ήταν στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ η Ν.Δ., η πηχυαιοι τίτλοι θα έβγαιναν έξω από το πλαίσιο της σελίδας.
    Η πλάκα είναι ότι το σκάνδαλο το ανέδειξε διεθνής ανεξάρτητος οίκος, και όχι ανώνυμοι κουκουλοφόροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην απορείτε''σύμμαχοι'' μετά γιατί η ΠΦΑ ήταν κι η τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τουλαχιστον μαθαμε ποσο χρεωνει ο συριζα μια τροπολογια στη βουλη ακριβως 80000 ευρω καλη τιμη σοσιαλιστικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζετε ότι όλοι είναι σαν τα μούτρα σας,κλέφτες.Θεωρείται οτι η κοινωνία ειναι χαζή και καθοδηγείται απο τους εντεταλμένους δημοσικάφρους των εντύπων σας, ΜΜΕ και site. Νομίζετε οτι με την τακτική αυτή θα πάψη η αντιπολίτευση να ασκεί κριτική, αυτό που το σύνταγμα επιτάσσει και θα περνάτε οτι νόμους θέλετε. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Εχετε αναγάγει τον Γκεμπελισμό σε επιστήμη. Στη Ν.Δ. Το Μητσοτακαίικο εχει κανει ρεσάλτο στη φυσιογνωμία της, το καζάνι των παραδοσιακών Νεοδημοκρατών βράζει και τα αποτελέσματα αυτης της πολιτικής θα φανούν σύντομα. Το θέμα είναι τα αποτελέσματα να μην το πληρώσει η πατρίδα και ο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα,σταρατα λογια !
      Μπραβο σου κυριακου κυριακο, ο,τι γραφεις ειναι απολυτα σωστο, εχει νοημα και βαθος, ειναι η αληθεια που χασκει και δεν δεν πρεπει κρυβεται!
      Ο Γκεμπελισμός γυρω στο Κουλη φουσκωνει, εχει ξεπερασει τα ορια, δεν ανηκει στην Ελλαδα και πρεπει να χαθει!!

      Διαγραφή
  5. Σαπίλα βρωμιά και δυσοσμία ότι πιο σιχαμένο κυβέρνησε την Ελλάδα τα τελευταία 2000 χρόνια.. το ποσο ηλιθιοι ειναι οι αριστεροι φαινεται οτι ειναι ψιλικατζηδες μιλανε για 80000 σε κομπινες εκατομυριων και εκει αχρηστοι αποδειχτηκαν ο μπαλαουροτσιπρες ποτε ξανα αριστερα αχρηστοι σε ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή η έκθεση μιας παγκόσμιας ανεξάρτητης Αρχής ελέγχου παγκόσμιας εμβελιας η οποία διαπιστώνει ότι μια εταιρία εισηγμένη στο χρηματιστήριο
    βρίθει παράνομων ενεργειών εις βάρος των μετόχων της οδηγώντας τη πλειοψηφία αυτών στην απώλεια των χρημάτων τους είναι καθοδηγούμενη από την Ν.Δ. Αν η πρωτοφανής αυτή απάτη και οι κομπίνες που είχε στήσει η οικογένεια Κουτσουλιτσου
    είναι ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ τότε φίλε μου ή αφελής είσαι ή ανημέρωτος. Μόνο να γνωρίζεις φίλε ότι οι απατεώνες είχαν στήσει 27 παράνομες εταιρίες παγκοσμίως και η μια εταιρια πουλούσε στην άλλη με εικονικά τιμολόγια δημιουργώντας ψεύτικους τζίρους ώστε να φαίνεται στο χρηματιστήριο μια εταιρία με μεγάλες πωλήσεις!!! Αν θεωρείς τον εαυτόν σου αριστερό λάθος καταστάσεις υποστηρίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά