Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Δεν υπάρχει «σχέση» ενήλικα με 11χρονη. Είναι βιασμός, είναι παιδεραστία


Είναι από τα θέματα που σου σφίγγουν το στομάχι. Από εκείνα που σε κάνουν να θέλεις να ξεράσεις για όσα ακούς ή όσα φαντάζεσαι ότι έχουν γίνει.

Η υπόθεση του 38χρονου προπονητή που συνελήφθη για βιασμό 11χρονης αθλήτριας της ιστιοπλοϊας, σου τσακίζει το μυαλό.

Ένας άνθρωπος που προπονεί ένα μικρό παιδί, συνάπτει (όπως ο ίδιος ισχυρίζεται) σχέση. Το γνωρίζουν και οι γονείς του (όπως υποστηρίζει) και τον προτρέπουν να συνεχίσει να έχει «σχέση» με το παιδί τους γιατί τον βλέπουν ως μελλοντικό γαμπρό τους.

Ολοκληρώνει τις σχέσεις του με την κοπέλα, αν κι αυτή είναι ακόμη ανήλικη, όμως, ο προπονητής συνεχίζει να υποστηρίζει ότι υπήρχε συναίνεση, ότι οι γονείς της μικρής τα ήξεραν όλα, ότι ξαφνικά έκαναν τούμπα και τον πίεζαν για χρήματα.

Κι εδώ έχουμε δύο δεδομένα, εφόσον ισχύουν όλα όσα έρχονται στο φως:

Το πρώτο είναι ότι ένας προπονητής «ερωτεύεται» κατά τον ίδιο, «εκμεταλλεύεται» για τους περισσότερους, ένα κορίτσι μόλις 11 χρονών.

Που βλέπει τον προπονητή της σα θεό, που

ενδεχομένως έχει προβλήματα στο σπίτι και θέλει να την «σώσει», που γοητεύεται που κάποιος μεγαλύτερός της, την προσέχει.

Κι από την άλλη ένας προπονητής που για δικούς του, προσωπικούς λόγους, συνάπτει σχέσεις μαζί της και ολοκληρώνει τις σχέσεις αυτές ενόσω είναι ανήλικη.

Το δεύτερο είναι ότι –αν ισχύουν όσα λέει ο προπονητής- η οικογένεια συναινούσε σε αυτή τη σχέση και σιγοντάριζε μάλιστα τον δεσμό του προπονητή με την 11χρονη κόρης τους.

Ισως πλέον να έχουμε πάθει συλλογικό μιθριδατισμό. Να ακούμε διάφορα τρελά στον κόσμο και να πιστεύουμε κάποια στιγμή ότι είναι φυσιολογικά.

Όμως, τι να πεις όταν ακούς τέτοια περιστατικά; Μήπως έχουν χαθεί συγκεκριμένες αξίες και βασικές αρχές του ανθρώπου;

Πώς μπορεί κάποιος 25άρης ή 30άρης να θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό ότι μπορεί να συνάψει σχέση με 11χρονη ή 13χρονη;

Πώς μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι είναι νορμάλ και αποδεκτό να κάνεις σεξ με 13χρονη και αυτό να μην είναι βιασμός ή να μην είναι ξεκάθαρη παιδεραστία;

Πώς γίνεται να επιμένεις ότι υπήρχε συναίνεση όταν γνωρίζουμε όλοι πως ένα 11χρονο παιδί δεν έχει ακόμη την νοητική και ψυχολογική ωριμότητα να αντιληφθεί τι είναι σχέση, έρωτας, σεξ;

Κι από την άλλη, πώς μπορεί ένας γονιός, μια μάνα κι ένας πατέρας να «σπρώχνουν» το 11χρονο παιδί τους στην αγκαλιά ενός ενήλικα που την «ερωτεύτηκε»;

Πώς είναι δυνατόν σε μια χώρα του δυτικού πολιτισμού να υπάρχουν γονείς που θα σιγοντάριζαν μια τέτοια σχέση;

Δεν ζούμε σε κάποια μουσουλμανική χώρα που παντρεύουν τα κορίτσια στα 8 ή στα 11.

Δεν είμαστε μια χώρα που έχει χάσει το νόημα των γεγονότων και που δεν γνωρίζει τι είναι παιδεραστία, τι είναι παιδοφιλία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς παιδοφιλία είναι ακόμη και η σκέψη, η σεξουαλική φαντασίωση ενός ενήλικα για ένα παιδί κάτω των 12 ετών.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οσοι δεν τα βλέπουν απλά κάνουν τεράστια ζημιά.

Τα παιδιά στην προεφηβική, αλλά και στην εφηβική τους ηλικία δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει στο μυαλό και στην καρδιά τους βασικά συναισθήματα.

Και οι γονείς, το σχολείο, ο κοινωνικός περίγυρος οφείλουν να τα προστατεύουν από όσους διεστραμμένους έχουν έστω και τη σκέψη μιας σεξουαλικής σχέσης με μικρά παιδιά.

Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Κανείς ενήλικας δεν μπορεί να «ερωτεύεται» 11χρόνη. Τελεία και παύλα.

 Bασ. Κανέλλης-in.gr

1 σχόλιο:

  1. Η δικαιοσυνη πρεπει να επιβαλλειι παραδειγματικη ποινη που απαιτει ο πολιτισμος και η νομοθεσια μας!! Η Ελλαδα δεν ειναι ασιατικη κι ουτε μωαμεθανικη χωρα !
    Ελλαδα σημαινει πολιτισμος, ουμανισμος, αξιοπρεπεια, λαμπροτητα κι ανταυγειαα ....!
    Υποδειγματικη τιμωρια κι αν υπαρχει ανωμαλια, σωφρονειο ως τα βαθεια γεραματα!Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά