Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Λοβέρδος για αγωγές Τσίπρα: «Κοίτα ποιος ενάγει»


Με άρθρο του στα ΝΕΑ ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ (και υποψήφιος για την ηγεσία) Ανδρέας Λοβέρδος σχολιάζει τις αγωγές του Αλέξη Τσίπρα σε βάρος των δημοσιογράφων Γ. Παπαχρήστου και Γ. Κουρτάκη για δημοσιεύματα σχετικά με τη βίλα του στο Σούνιο.

Η εισαγωγή του άρθρου

«Η νομική αξιολόγηση της αγωγής Τσίπρα έπεται της αντίστοιχης πολιτικής. Όχι για λόγους μεθόδου, αλλά για λόγους δεοντολογίας. Και συγκεκριμένα: Ποιος είναι ο ενάγων; Ο ενάγων είναι ο πολιτικός που καθύβριζε τους πολιτικούς του αντιπάλους με τον χειρότερο τρόπο και με τα πιο βαριά λόγια. Ο πολιτικός που στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δεν δίστασε να χοροπηδήσει πάνω στην τιμή και την υπόληψη ανθρώπων με σκοπό την εκλογική αθέμιτη κερδοσκοπία. Ο πολιτικός που στον

δημόσιο λόγο του έσταζε το δηλητήριο του διχασμού, αδιαφορώντας για την προσβολή των δικαιωμάτων των αντιπάλων του. Ο πολιτικός που εν τέλει με την αγωγή του κατά δύο δημοσιογράφων με εξοντωτική αξίωση, αποδεικνύει την αντιδημοκρατική του υφή. Δεν δέχεται δηλαδή την κριτική για συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις του. Στο άκουσμα του γεγονότος μία φράση έρχεται αυτομάτως στο μυαλό. Όχι το «για κοίτα ποιος μιλάει», αλλά το «για κοίτα ποιος ενάγει».

 www.dailypost.gr/

11 σχόλια:

  1. Ένα αγράμματο σταλινικό απολειφάδι νομίζει ότι βρίσκεται στη Μόσχα...τον φτύνουν όλοι ομαδικά ακόμη και οι δικοί του στην ΕΣΗΕΑ
    ΆΓΙΟ ΕΊΧΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έει Λοβέρδε, πήγαινε εκεί που φλερτάρεις και άσε τα λόγια τα πολλά. Δεν εχεις πιθανότητες εκλογής ούτε επανεκλογής.Έκαστος εφ' ω ετάχθη. Σε περιμένει εξάλλου το πνευματικό σου τέκνο, ο Αδωνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ......,Σε περιμένει εξάλλου το πνευματικό σου τέκνο, ο Αδωνης., πολυ καλο αλλα,προσοχη Αδωνις με γιωτα , ειναι το ιδιαιτερο ,αυτο π~αστραφτει και λαμποκοπα στο πειραιωτακι, αλλα μη ξεχνας και την αλλη μπλεμπα σαν τον Βοριδη, τον κοντουλη υπουργακο οικονομικων μας και παει λεγοντας ...,,,,,

      Διαγραφή
  3. Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΦΗΣΕ ΣΗΜΑΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρης Κανελλόπουλος

    Απ την efsyn

    Ανέκαθεν τασσόμουν εναντίον των αγωγών σε δημοσιογράφους. Ειδικά από πολιτικούς. Ή και από δημοσιογράφους προς συναδέλφους τους. Οσοι άνθρωποι κατέχουν δημόσιο βήμα διαθέτουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους και να αντιδράσουν όταν θεωρούν ότι θίγονται. Ακόμα και όταν κάποιοι τους συκοφαντούν. Το σημειώνω αυτό για να εξηγήσω τη μεγάλη διαφορά πολιτικών και δημοσιογράφων σε σύγκριση με τους απλούς πολίτες, που βρίσκονται σε σαφώς μειονεκτική θέση, μια και δεν έχουν τον χώρο για να απαντήσουν όπως πρέπει όταν αδικούνται. Ενα το κρατούμενο.

    Πολλές φορές δεν αρκεί βέβαια μια δημόσια απάντηση, ειδικά όταν ο άλλος δεν ανασκευάζει. Τότε ως μοναδική λύση φαντάζει το δικαστήριο, όντως. Κι εδώ λοιπόν είμαι εναντίον των αγωγών και, δη, των εξοντωτικών. Εργο Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν οι αγωγές στον Τύπο, προκαλώντας δικαίως τις αντιδράσεις όλων των δημοσιογραφικών ενώσεων. Ο γνωστός νόμος που βαπτίστηκε «τυποκτόνος». Ο ΣΥΡΙΖΑ κάπως τον διαφοροποίησε ώστε το ποσό που ζητούν οι θιγμένοι, δικαιολογημένα ή όχι, να είναι πιο νορμάλ. Ούτε εδώ λοιπόν αγωγές, αλλά μηνύσεις. Μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση. Μη νομίζετε πως δεν είναι ταπεινωτικό για έναν δημοσιογράφο αν καταδικαστεί ως συκοφάντης. Δύο τα κρατούμενα.

    Τι κάνουμε όμως όταν αντί για δημοσιογράφους έχουμε «πληρωμένα πιστόλια»; Τι κάνουμε όταν μιλάμε για καραμπινάτα fake news που δεν έγιναν από δημοσιογραφικό λάθος, αλλά, επίτηδες, για πολιτικούς λόγους; Επιμένουμε στις μη αγωγές; Θα έλεγα πως όχι, αλλά ποιος μπορεί να αποδείξει αυτό το «επίτηδες» και τα «πληρωμένα πιστόλια»; Είμαστε σίγουροι; Ξέρετε πόσες αγωγές έχουν έρθει στην εφημερίδα μας για πλήρως εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ.
      ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΟΛΙΑ; ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΝΟΙΚΙΑΣΕ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΒΙΛΑ ΜΕ 500 ΕΥΡΩ
      ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

      Διαγραφή
  5. Γ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ.
    ❎Το 2016 το «Βήμα» έγραφε ότι το σπίτι του Α.Τσίπρα στην Κυψέλη προερχόταν από επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών.
    ✔ΜΕΤΑ αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγνώμη και να παραδεχτούν οτι όλα αυτά ήταν ΨΕΜΜΑΤΑ!!
    ❎Πρόσφατα ο Γ.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ απο την εφημερίδα "Τα ΝΕΑ" ειπε πάλι συνειδητά 3 ψέμματα.
    ▪︎Α) ΟΤΙ ο Τσίπρας αγόρασε πολυτελή βίλα.
    ▪︎Β) ΟΤΙ κόστισε 1.000.000€
    ▪︎Γ) ΟΤΙ η κατασκευή της κατοικίας, δόθηκε σε εισηγμένη εταιρία του χρηματιστηρίου (αφήνοντας ετσι υπονοούμενα για μαύρο χρήμα)
    ✔Και τα 3 ψέματα-αθλιότητες τα έγραφε καθημερινά στα "ΝΕΑ" που αναμετάδιδαν τα κανάλια λέγοντας οτι ολα αυτα που αναφέρει, ήταν πληροφορίες γειτόνων!!
    ❎Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ έστειλε στοιχεία που αποδείκνυαν οτι είναι Ψέμματα, Βούρκος και Αθλιότητες.
    ▪︎Αμέσως μετά με εξώδικο ζήτησε απο τον κ.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ να επανορθώσει και να του ζητήσει δημόσια συγνώμη.
    ▪️ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ?
    ▪︎Επι 2μηνες μετά την παραλαβή του εξωδίκου συνέχισε ανενόχλητος,
    (με στήριξη των ΜΜΕ) τις επιθέσεις ενάντια στον πρώην πρωθυπουργό.
    ❎Οταν λες κάτι που είναι ανακριβές και ψέμμα εχεις την υποχρέωση να επανορθώσεις.
    ❎Οταν εδώ και 2 μήνες εχουν παρουσιαστεί τα αποδεικτικά στοιχεία και εσύ ΔΕΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΝΕΙΣ και συνεχίζεις με ψεύδη και γκαιμπελικές αθλιότητες την επίθεση, τότε ΔΕΝ λέγεσαι δημοσιογράφος που υπηρετείς την αλήθεια και την ενημέρωση των πολιτών.
    ● Λέγεσαι: ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ που χρησιμοποιείς συνειδητά ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.
    ❎Οταν παρουσιάζονται αποδείξεις με αληθή στοιχεία και ο άλλος δεν επανορθώνει υπηρετώντας προφανώς σκοτεινά σχέδια που θυμίζουν παρακράτος άλλων εποχών, τότε έχεις ως πολίτης την υποχρέωση να κάνεις χρήση του ΑΡΘΡΟΥ 8 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ που λέει:
    ● 《"""Οποιος θίγει την τιμή και την υπόληψη ενός ατόμου τότε πρέπει να διώκεται ποινικά"""》
    -----ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ-----

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΞΕΧΝΑς ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
      ΣΠΕΙΡΑΤΕ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΤΕ ΘΥΕΛΛΕΣ

      Διαγραφή
    2. Ουστ σανοφαγε !Οταν δεν εχεις επιχειρηματα κλειστο/βουλωστο και κλαψε με τη καταντια της δεξιας του Κουλη !
      Το κλαμμα δεν ειαι ντροπη! Κι ο Μ. Αλεξανδρος κι ο Αχιλλεας κι ο Ιουδας.... και πολλοι αλλοι ηρωες, σαν και σενα, αναφερεται μεσα στα πολλα κεφαλαια της ελληνοχριστιανικης ιστοριας μας οτι κλαψαν !!

      Διαγραφή
    3. κ.Ανώνυμε Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 - 6:49:00 μ.μ. EET,
      ενα απο τα πιο σοβαρα/επικυρωμενα σχολια πουχω διαβασει στο μπογκ του κ. Βασιλη στα τελευταια χρονια !!

      Διαγραφή
  6. Κάποιος εδώ νομίζει ότι η efsyn είναι το ποιο αξιόπιστο ενημερωτικό μέσω και συνέχεια αναφέρεται σε αυτό. Υπάρχουν και άλλα περισσότερο αντικειμενικά και ενημερωτικά. Δοκίμασε Αυγή και DOCUMENTO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά