Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Φταίει ο Μητσοτάκης για το εμβόλιο;


Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο θεμελιώδη προβλήματα. Το πρώτο και βασικότερο είναι πως όχι μόνο δεν κατανοεί την πραγματικότητα, αλλά την αρνείται πεισματικά! Το δεύτερο είναι πως δεν έχει πολιτική και θέσεις. Η μόνη πολιτική που γνωρίζει είναι η καταστροφολογία, ο μηδενισμός και όλα αυτά εμπλουτισμένα με λαϊκισμό.

Η τελευταία άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως ο κ. Μητσοτάκης φταίει για το πανευρωπαϊκό διέξοδο με το εμβόλιο (!!!) και πως έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ψωροκώσταινα των εμβολίων. Η άστοχη και εντελώς αυτή αβάσιμη άποψη έχει τις ρίζες της στα δύο θεμελιώδη προβλήματά του.

Η συζήτηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες γίνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τη διαπραγμάτευση με τις εταιρίες την έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για όλα τα κράτη-μέλη. Προφανώς και δεν έχει να κάνει με μια χώρα και αυτό είναι προφανές για όλο τον κόσμο, πλην αυτού που κατοικεί στην Κουμουνδούρου. Αυτό που επίσης δεν

κατανοούν στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως αυτή τη στιγμή το πρόβλημα με το εμβόλιο βρίσκεται στην δυνατότητα μαζικής παραγωγής του.

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε πριν λίγο καιρό, το κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ να λάβει την πατέντα και να προβεί σε εσωτερική παραγωγή του εμβολίου. Πριν περάσουν λίγες ώρες τον διέψευσε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης φαρμακοβιομηχανίας ο οποίος είπε πως η χώρα μας δε θα μπορούσε να έχει τη δυνατότητα άμεσης παραγωγής εμβολίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως τον αγνοεί και επιμένει! Να αρθεί η πατέντα! Το θέμα είναι όμως σε ποια εργοστάσια μπορεί να γίνει αυτή η παραγωγή. Η Sanofi (που δεν έχει ακόμα εμβόλιο) είπε πως το β’ εξάμηνο του 2021 θα μπορέσει να βοηθήσει στην παραγωγή του εμβολίου της Pfizer. Άρα το αδιέξοδο για την άμεση διάθεση παραμένει. Σίγουρα μια λύση θα είναι να αδειοδοτηθούν περισσότερα εμβόλια, που όμως δεν είναι εφικτό για την ώρα. Μπροστά σε αυτό το υπαρκτό πρόβλημα ποιο είναι το συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ; Πως φταίει ο κ. Μητσοτάκης!

Η καταστροφολογία και ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ τον υποχρεώνουν να ποντάρει συνεχώς στην αποτυχία της χώρας. Η Πορτογαλία, η Γαλλία και η Ισπανία αναστέλλουν μέρος του εμβολιασμού επειδή δεν έχουν εξασφαλίσει την 2η δόση για όλους. Η Ελλάδα όμως προχωρά με σύνεση και καλό προγραμματισμό έχοντας εξασφαλίσει τις δεύτερες δόσεις για όσους εμβολιάζονται! Στους χάρτες του ECDC η Ελλάδα έχει τις καλύτερες επιδόσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Εξαιτίας της καλής διαχείρισης, η χώρα μας μετέχει στο smart covid management group, μαζί με άλλες χώρες που χαρακτηρίζονται ως καλά παραδείγματα διαχείρισης της πανδημίας! Είναι αυτό εικόνα ψωροκώσταινας; Έχει καμία σχέση η διεθνής εικόνα της Ελλάδας σήμερα, με αυτή του Α’ εξαμήνου του 2015; Οι απαντήσεις είναι προφανείς.

Όλα αυτά είναι η καλύτερη απάντηση στη λαϊκίστικη και μηδενιστική προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ. Φταίει τελικά ο κ. Μητσοτάκης; Για το εμβόλιο σίγουρα όχι. Για την απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα ναι.

Τάσος Γαϊτάνης -liberal.gr

 

9 σχόλια:

  1. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΤΟΥ...ΑΥΤΟΙ ΡΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Γαιτάνη, ''αλλού λαλάν τα όργανα, αλλού χορεύ'η νύφ.'' Και εκεί στο liberal είστε για τα προικιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συντροφε καλοι οι αφορισμοι αλλα δεν μας λες σε ποιο σημειο λεει ανακριβειες; Αν πονας τοσο υπαρχουν τροποι ανακουφισης, φταίτε , χασατε τωρα θα τους φατε στη μαπα.

      Διαγραφή
    2. Κυριακο σ~ευχαριστω πολυ για το πρωινο γελοιο που μου χαρισες!
      Να γραφεις μεσα μεσα και κανενα απ~αυτα, εχουμε κι σε τουτη τη περιφερεια καμποσους παρακαθημενους/γαμπρους Γαιτανιδες, που δεν καταλαβαινουν κατα που παν μες στη καταχνια και το τι λαλαν το τσιροπουλι ο Αδωνι με τον αρχηγο τ~, τον Κουλη!!!
      Ακου ''αλλού λαλάν τα όργανα, αλλού χορεύ'η νύφ.''Πως το θυμηθηκες ωρε θηριο!!Χ

      Διαγραφή
    3. Αν δεν είσαι ο συντάξας του άρθρου, μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου για να απολογείσαι για τον κ. Γαιτάνη. Και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η πολιτική για μένα δεν είναι ποιο κόμμα κέρδισε,ούτε κάνω αντίπαλους πολύ δε περισσότερο εχθρούς για πολιτικές διαφωνίες και αυτο νομίζω πως ειναι η πεμπτουσία της λειτουργίας της δημοκρατίας, σέβομαι την ψήφο του Ελληνκού λαού παρα τις προσωπικές μου διαφωνίες μπορεί να έχω, επιθυμώ την επιτυχία της κάθε κυβέρνησης, αυτό εξάλλου είναι και το συμφέρων της πατρίδας και του λαού. Ξεκινάμε λοιπόν απο διαφορετικές αφετηρίες και έχουμε διαφορετικές στοχεύσεις. Για μένα δεν ειναι πρόβλημα το ονομα του καθε πρωθυπουργού αλλα η πολιτική που εφαρμόζει και το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ. θα μου έκανες μεγάλη τιμή την επόμενη φορά να μου απαντούσες με το ονοματεπώνυμο σου.

      Διαγραφή
    4. 1:28 ΟΜΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΟΜΟΙΟ ΚΑΙ Η ΚΟΠΡΙΑ ΣΤΑ ΛΑΧΑΝΑ
      Κ.Γ

      Διαγραφή
    5. κ. Κυ. 30 Ιανουαρίου 2021 - 1:33:00 μ.μ. EET
      καταρχας ηθελα να επαινεσω τη λαικη παροιμια σου ! Τιποτα αλλο !! Τον κ. Γαιτανη τον πρωτακουσα απο το σχολιο σου!! Γιατι πιστευεις, οτι ο καθενας πρεπει να ξερει τον κ. Γαιτάνη, ποιος ειναι αυτος, για πρωτη φορα τον πρωτακουω και νομιζα ειναι ενας σαν το Αδωνι η σαν τη κυρα Μαρια !
      Αλλες επιθυμιες εχεις να ζητησεις απο μενα?
      Ερςτηση!Και ολα αυτα τα τρομερα προσοντα που εχεις και ειναι συσωρευμενα πανω σου τα αποκλειεις να ταχουν κι αλλα ατομα?
      Μια πολιτικη αντιπροσωπευεται απο τον προκαθημενο του κομματος !!Την ιδια ακτινοβολια εχει ο Κουλη με τον γερο Καραμανλη?? Τι σου λεει η παροιμια της γιαγιας μου, οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται!!

      Διαγραφή
  3. ανώνυμε Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 - 11:49:00 π.μ. EET,
    Μενεις παλι μεταξεταστεος!
    Παπαγαλιζεις τα ιδια και τα ιδια, εισαι ολιγοστροφος, κανεις μονο επαναληψεις κι εχεις καταφανεις τασεις στην αισχρολογια !! Σου βαζω 5, μενεις στην ιδια ταξη και η τιμωρια σου ειναι ακους καθημερινα για ωρες ομιλιες του Κουλη και του Αδωνι,ωσπου νν πεφτεις απο τη καρεκλα σου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μίλησα με ένα γνωστό μου ιδιωτικο γιατρό ο οποίος εμβολιαστηκε λόγω ειδικότητας, και ρώτησα για την διαδικασία εμβολιασμού.
    Μου απάντησε ότι εξεπλάγην από την σχολαστική και ακριβή διαδικασία του εμβολιασμού. Θύμωσα με αυτά που γράφονται για τη χώρα μας, και ιδίως από Έλληνες οι οποίοι έχουν μετατρέψει τη πανδημία σε κομματική αντιπαράθεση, βλέποντας στη Τηλεόραση οι ηλικιωμένοι στη Γερμανία να περιμένουν σε ατελείωτες ουρές με ταξί για να εμβολιαστούν, και για να μη προστρέξει κανείς ήταν σε εκπομπή της D.W.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά