Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Αδιάβαστοι


Αυτό το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) εμένα δεν μου γεμίζει το μάτι. Καθόλου, δε. Οι άνθρωποι ή άσχετοι είναι ή τα έχουν κάνει πλακάκια με τον Μητσοτάκη. Ασε που μπορεί και να τα «πιάνουν» κιόλας προκειμένου να τον ευνοήσουν. Επίσης, χαρακτηριστικό τού πόσο «αλμπάνηδες» είναι θεωρώ το γεγονός ότι δεν διαβάζουν ούτε τα συριζο-sites, αλλά ούτε και τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα είναι μια κατεστραμμένη από την πανδημία χώρα εξαιτίας των εγκληματικών ευθυνών του Μητσοτάκη – δεν τα ξέρουν αυτά; Δεν τους τα έχει πει κανείς; Ο Παπαδημούλης, ο Κούλογλου και τα αλλά παιδιά στην Ευρώπη τι κάνουν; Αναρωτιέμαι. Ασφαλώς υπάρχει ζήτημα. Διότι δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝουΔου και εκείνο, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), να τοποθετεί την κατεστραμμένη Ελλάδα, με το διαλυμένο ΕΣΥ της, στο «πράσινο» του πανευρωπαϊκού δείκτη θετικότητας με ποσοστό κάτω από το 4%!

Εγώ νομίζω ότι υπάρχει δάκτυλος της κυβέρνησης σε όλο αυτό και περιμένω ο «Λεγάμενος» να πράξει τα δέοντα για να καταγγείλει το ανοσιούργημα. Ακου να δίνουν στοιχεία που να μη συμφωνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τρομερό.

Αδιάβαστοι II

Το ύπουλο χτύπημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει άγριες διαστάσεις, διότι αυτό το

Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δεν κάθεται στ’ αβγά του, αλλά συνεχίζει να υπονομεύει τις πολιτικές και τη στρατηγική της ΠΦΑ, η οποία αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να αποδείξει τις, όπως προανέφερα, εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης κατά τη διαχείριση της πανδημίας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν δίνει σεντ, που λέει ο λόγος, για τις καταγγελίες του κόμματος της χαράς, και του «Λεγάμενου» ηγέτη του, για το μέγα σκάνδαλο, και την απάτη, με τα self tests. Αντιθέτως, κατατάσσει – σαν δεν ντρέπονται – την Ελλάδα στο «βαθύ πράσινο», καθώς αποτιμάει ιδιαίτερα θετικά το γεγονός ότι η χώρα διενεργεί πάνω από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους, πραγματοποιώντας μαζικούς ελέγχους για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Να αποσταλούν άμεσα στους ιθύνοντες του Κέντρου οι δηλώσεις Πολάκη αλλά και Ξανθού για την απάτη των self tests και να τιμωρηθούν γράφοντες εκατό φορές τη φράση «Θα διαβάζω ΣΥΡΙΖΑ, θα διαβάζω ΣΥΡΙΖΑ».

Λαϊκισμός

Και πάνω εκεί στον γενικό χαμό, χωρίς προφανώς να γνωρίζει τι περιλαμβάνουν τα νέα αναθεωρημένα στοιχεία που παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), ο «Λεγάμενος» προέβη χθες σε «σοβαρές» δηλώσεις, του είδους γιατί η κυβέρνηση δεν αφήνει τα πάντα ελεύθερα τώρα, να κάνουν οι Ελληνες Πάσχα όπως γουστάρουν (Πάσχα στο χωριό δηλαδή), αλλά ανοίγει τη χώρα αφού περάσει το Πάσχα. Ο λαϊκισμός του δεν έχει όρια. Ξέρει καλά τι θα σήμαινε για την πορεία της πανδημίας να επιτραπούν οι μετακινήσεις στην περιφέρεια. Το γνωρίζει, καλά επίσης, ότι με τη δίψα των πολιτών να ξεφύγουν από την καραντίνα θα άδειαζε η Αθήνα, θα πήγαινε επαρχία και θα κουβαλούσε μαζί της και τον κορωνοϊό παρέα.

Και μετά θα επέστρεφε στην Αθήνα η… Αθήνα που εξέδραμε, αλλά ο κορωνοϊός θα θέριζε κόσμο και κοσμάκη στην περιφέρεια, που ούτε τα μέσα έχει να αντιμετωπίσει την πανδημία ούτε τις υποδομές. Και εν πάση περιπτώσει οι υποδομές της είναι υπο-υποκλίμακα εκείνων των Αθηνών. Αλλά για τον «Λεγάμενο» αυτά είναι ψιλά γράμματα, τοσοδούλικα, μικρά, που δεν τα διαβάζεις ούτε με μεγεθυντικό φακό. Για εκείνον προέχει, και αυτό κάνει, να στηριχτεί το αφήγημα των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης και προσωπικά του ανέμελου Πρωθυπουργού. Ενώ αυτόν; Τον θυμάστε ως πρωθυπουργό; Μας είχαν πρήξει τα υπόγεια του Μαξίμου για το πόσο… σκεπτόμενος είναι, οι δε δικοί του είχαν κάνει ως και είδηση κάποια φορά ότι είχε βγάλει έρπη στο χείλος από την πολλή σκέψη. Ο «Λεγάμενος», σκεπτόμενος. Ανέκδοτο…

 Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

  1. Ο Ελληνικός λαός έχει δυο επιλογές, είτε διαβάζει και ακολουθεί τις απόψεις των ψεκασμένων είτε συμμορφώνεται με τις οδηγίες των επιστημόνων και γενικότερα των ειδικών σύμφωνα με τους όρους και κανόνες της επιστήμης. Αυτό ισχύει για όλες της δραστηριότητες που διέπουν τη κοινωνία και γενικότερα το κόσμο και όποιος τους ακολουθεί προοδεύει και αναπτύσσεται.
    Μερικά παραδείγματα για να γίνει ποιο κατανοητή ή άποψη. Όταν αρρωστήσεις ακολουθείς τη θεραπεία που συνέστησε ο γιατρό σου ή βέβαια μπορείς να αποταθείς στη γιαγιά σου να σε σταυρώσει ή να σε ξεματιάσει διασφαλίζοντας μια σίγουρη θέση στο νοσοκομείο.
    Επίσης το ίδιο ισχύει και για τα οικονομικά, ζητάς συμβουλή ειδικών οικονομολόγων ή του καφετζή της γειτονιάς που έχει μια ειδική πληροφορία από ψηλά και σε χρεοκοπεί σε χρόνο ρεκόρ.
    Το ίδιο μας δίδαξε και ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ 2015 ο οποίος αδιαφόρησε για τις συστάσεις των ειδικών και ακολούθησε τα μαγικά του Γιάνη με ένα ν και το αποτέλεσμα το γνωρίσαμε όλοι αλλά δυστυχώς το πληρώσαμε ακριβά. Πρός αποφυγή παρεξηγήσεως το ίδιο ισχύει και για τον Καραμανλή της Ραφήνας και του Γιώργου λεφτά υπάρχουν. Βέβαια όλοι μας έχουμε τη τάση να ακολουθούμε την οδό της εύκολης λύσης των πενιχρών ή καταστροφικών αποτελεσμάτων. Ο θυμόσοφος λαός λέει "για να φας ψάρι θα βρέξεις κώλο" .
    Έτσι τώρα και με τη πανδημία, μια παγκόσμια καταστροφή, εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν και επαφίεται στη δικιά μας ικανότητα και αντίληψη να κατανοήσουμε το πρόβλημα και να αντιδράσουμε ανάλογα, διαφορετικά οι λαϊκιστές του 2015 μας περιμένουν στη γωνία για να εκμεταλλευτούν την αγωνία μας και τη κουρασή μας. Αυτή τη φορά δεν θα έχουμε δικαιολογία ότι δεν τους είχαμε δοκιμάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστο σχολιο κι εξυπνο αν κι με ερωτηματικα/ κι αμφιβολιες αντιληπτο, ιδιως απο ατομα με λιγες στροφες και περασμα του σχολειου απο τα παραθυρα η με σπρωξηματα, γιαυτο, σε παρακαλω, καντο λιγο πιο λιανο να το καταλαβει και ο καθενα μας και μη
      παραμελησεις να το στειλεις και στον κ. Κουλη που θα ξερεις βεβαια απο τι σχολεια
      περασε!!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά