Σάββατο 24 Απριλίου 2021

WOW!


Όπως ο ίδιος έχει γράψει παλαιότερα, υποχρεώθηκε να φύγει για σπουδές στην Αγγλία το 1978, επειδή φοβόταν την επιστροφή της χούντας. (Πράγματι το έχει ισχυρισθεί, σε αγγλόφωνο βιογραφικό σημείωμά του, που είχε ανηρτημένο στην ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ). Ηταν αδύνατο, λοιπόν, ο Γ. Βαρουφάκης να αφήσει να περάσει η επέτειος της 21ης Απριλίου χωρίς δήλωση: «Σε μια ιστορική φάση που οι σύγχρονοι κατακτητές και οι ντόπιοι ατζέντηδες τους δεν χρειάζονται καν τανκς για να βάλουν τις δημοκρατίες στον γύψο», είπε, «η μνήμη της 21ης Απριλίου ατσαλώνει την αποφασιστικότητά μας να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για αυθεντική δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία και πραγματική ανεξαρτησία». Το ίδιο, πάνω κάτω, που θα έλεγε και το ΚΚΕ, ότι η αστική δημοκρατία δεν είναι αυθεντική δημοκρατία, αλλά υπάρχει κάποια άλλη καλύτερη κ.ο.κ.

Υπάρχει, εντούτοις, μία ουσιώδης διαφορά ανάμεσά τους: ότι το ΚΚΕ τουλάχιστον έχει υπόψη του με τι θα την αντικαταστήσει, έστω

και αν αποφεύγει να το λέει ευθέως για ευνόητους λόγους. (Δεν υπάρχει τρόπος να εξηγήσεις πως θα «αναμορφώσεις» μερικά εκατομμύρια Ελληνες και μετά να περιμένεις ότι θα σε ψηφίσουν…) Ο Βαρουφάκης, αντιθέτως, είναι μόνον «αντί», χωρίς να έχει ιδέα για το τι θα ακολουθήσει, αν η ανατροπή που ευαγγελίζεται πραγματοποιηθεί. Δεν το απέδειξε, άλλωστε, ως υπουργός Οικονομικών εκείνο το πρώτο τραγικό εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος είναι ανίκανος. Κάθε άλλο. Για ορισμένα πράγματα μάλιστα είναι ο ιδεώδης υποψήφιος. Αν, λ.χ., ο σκοπός σου είναι να καταστρέψεις κάτι ιδιαίτερα πολύπλοκο – χώρα, τραπεζικό σύστημα, υπουργείο, εταιρεία, οτιδήποτε -, τότε ο Βαρουφάκης είναι σίγουρα ο άνθρωπός σου!

 Στ. Κασιμάτης-Καθημερινή

16 σχόλια:

  1. Τι ασχολείστε με το Βαφουφακη, πρόκειται για ένα ευτελες προσωπο που το ανέδειξαν τα Ελληνικά πρωιναδικα όπως τόσους άλλους τενεκέδες. Άλλωστε η αξιοποίηση του από τον Τσίπρα επαληθευει το ρητό " κύλησε ο ντετζερης και βρήκε το καπακι".
    Θα μπορούσαν να γραφτούν σελίδες επί σελιδων για τη φαυλότητα, ανικανότητα, και ιδιαίτερα για τα κόμπλεξ αυτού του ανθρώπου που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού με την ευγενική χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να καταφερεσαι με τουτο τον αναξιοπιστο/γελοιο,αισχρο τροπο κατα του κ. Βαρουφακη, ενος επιστημωνα με δοκτορατα, επιστημονικα συγγραμματα/μελετες , ανωτερες σπουδες στο εξωτερικο, πανεπιστημιακη εδρα, διεθνεις αναγνωρισεις ...., τη παρουσιαση με τον κ. Τσιπρα τις τεκμηριωμένες θέσεις κι ενστασεις μας στον Δρ Σοιμπλε (ξερεις τι σημαινει Σοιμπλε,/?)της οικονομικης μας καταστασης, συναμα δε και τα ιστορικα αιτια του ελληνικου χρεος μας, με τις αρπαγες των ελληνικων αποθεματων απο τους Ναζι το 1941, πρεπει νασαιενα εγωκεντρικο στοιχειο με δεξιοφρονες παρωπιδες,αλα Κουλη, στη φατσα σου !
      Μου προξενει βαθεια λυπη να επιχειρηται μια τετοιου ειδους υποτιμησης/απαξιωσης σε εναν αναγνωρισμενον ελληνα επιστημωνα με διεθνες βεληνεκες !
      Εναν περα για περα γνησιον, μελετημενον, τολμηρον, διορατικον και ικανοτατον σε ευρυ σπεκτρο Ελληνα επιστημωνα και πολιτικο της μεσαιας γενιας!! Η Ελλαδα μας θα εκανε σαλτους προοδου σε ολους τους τομεις και δεν θα παρεμεινε στο σημειωτον σαν και τωρα,με τα παιδια κι εγγονια των καταστημενων/αρχοντικων τζακιων και δυναστειων αλα βυζαντινων οικων!!

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 12:09 είναι φανερό ότι αγνοείς τις σπουδές του Γιάνη. "Θεωρία παιγνίων έχει σπουδάσει", δηλαδή σε απλά ελληνικά "θεωρία του τζόγου". Στο μεταξύ δεν έχεις ακούσει ότι ο σταυραετός σου ο Αλέξης δε θέλει ούτε να θυμάται ότι τον είχε υπουργό ούτε να τον βλέπει.

      Διαγραφή
    4. ανωνυμε 11:59:00 μ.μ. /γραψε τη διευθυνση σου και το βιογραφικο σου αγαπητο διεστραμενο νυχτοπουλι, σε παρακαλω , για να σου αποστειλω ενα καλο βιβλιο ,που διαβαζα στα φοιτικα μου χρονια και διαβαζεται και σημερα ακομα περι της θεωριας των παιχνιδιων και εφαρμογης στο στρατηγικο προγραμματισμο σε επιλεγμενους τομεις!!
      Η παρα την αγνοια ταση για αυτοπροβολη, μαγκια και εξυπναδα ειναι επαρατη αρρωστια και θα προσθετα και θεικη καταρα!!

      Διαγραφή
    5. συντροφε δεν σε κοβω να εχεις περασει ουτε απ'εξω απο πανεπιστημιο
      Κ.Γ

      Διαγραφή
    6. Ανωνυμε 11:59:00 μ.μ. πρεπει να εισαι κακοηθης τυπος να μεταφραζεις τη "Θεωρία παιγνίων στα απλά ελληνικά σαν "θεωρία του τζόγου"και να μπερδευεις στις συνομωσιακες παρανοικες σκεψεις σου και τον σταυραετό Αλέξη, τον θεοσταλτο εξ ουρανων λεβεντανδρα που θα ξαναρθει με τη παλια παρεα για να ξεβρωμησει τα τοπια μας σαν αλλος Ηρακλης μας που καθαρισε τη κοπρια τ~ Αυγεια, του βασιλιά της Ήλιδος μια θεικη πηδησια μακρια απο τη λεβεντομανα Κρητη του κ. Κουλη!!

      Διαγραφή
    7. ανωνυμε 12:29:00 μ.μ. Γ.Κ.., μην κουνας τα ποδια σου πριν ανεβεις στο γμαρι, σκεφθηκα και να ο Γ.Κ. με τις αμφιβολιες του/καχυποψιες του , τα κομπλεξ και τα απκρυφα αισθηματα του σπου του χαρισε πλουσια η θεια χαρη ωστε να τα ορα ολα, να τα μοιριζεται και συναμα να τα μπερδευει κι αμφιβαλει και παλι μπροστα μου! Τι ειδος τεκμηρια αραγε πρεπει να προσαπτει ο καθενας σ~αυτον, εκτος τον λογο του, για να πιστεψει με τη βαρυτητα της γνωμης του! Κακοηθης, δαιμονια και μυστηρια η ανθρωπινη φυση σε πολλους, ελεγε καπως ετσι κι ενας παλιος προγονος μας !!

      Διαγραφή
    8. Ο ανώνυμος 12:29:00 είναι ο Κ.Γ.κι όχι εγώ.Δεν είναι η πρώτη φορά που ούτε αυτό δεν ξεχωρίζεις και κάνεις και κήρυγμα κι από πάνω. Γ.Κ.

      Διαγραφή
  2. Αν σκεφτουμε τι νουμερα μας κυβερνησαν...ΑΓΙΟ ΕΙΧΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί το ατού του Τσίπρα να ήταν η οικονομία ( σύμφωνα με την ομολογία του) αλλά και στην επιλογή συνεργατών ήταν δυνατός:)
    Ποιον να πρωτοαναφέρεις και ποιον να αφήσεις.
    Για πρωταγωνιστές στο Δελφινάριο οι περισσότεροι. Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τετοιο θρασος απυθμενο απο την κατ'ξοχην καταστροφεα της μεσαιας ταξης.

    http://www.matrix24.gr/2021/04/siriza-o-k-mitsotakis-as-kitaxi-pos-tha-epistrepsi-sti-mesea-taxi-afta-pou-o-idios-tis-aferi-edo-ke-enamisi-chrono/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχεις αγνοια φιλαρακι, σε δερνει η αγραμματοσυνη κι ομως τον εγωισμο,την κουτοπονηραδα και...που τις εχεις απο φασκια σου δεν θα τις αποβαλλεις στη ζωη σου κι αν δεν συνετησθεις , θα ζεις για να γαυγιζεις ασκοπα!! Η θεωρία του παιχνιδιού είναι μια μαθηματική θεωρία στο πεδιο λήψης αποφάσεων που διαμορφώνονται απο παικτες/αντιπαλους καθε ειδους /ανεξαρτητα αν ειναι αυτοι ανταγωνιστες στη πολιτικη σαν τον Γιανη με αντιπαλο τοτε τον γερμανο Σοιμπλε ,η και σαν τον κ. Κουλη, τους γιατρος, δικηγορους, βιομηχανους στον καθημερινο αγωνα τους , ειτε σαν εσενα και μενα που εχουμε βαλλει στο ματι την ιδια γκομενα!!/ σε καθε αναγωνιστικο πεδιο λοιπον,στο οποιο οι μετέχοντες αλληλοεπιδρούν ο ενας στον αλλον. Μεταξύ άλλων, η θεωρια προσπαθεί να αντλήσει την ορθολογική συμπεριφορά λήψης στρατηγικων αποφάσεων, στο στρατο, στη βιομηχανια,σε καθε πεδιο ανταγωνισμου και καταστάσεις κοινωνικών συγκρούσεων. Η θεωρία του παιχνιδιού είναι αρχικά λοιπον ένας κλάδος των μαθηματικών, δουλεθει με αλγοριθμους της πληροφορικης και εξυπηρετεί μια ποικιλία πεδίων εφαρμογής του.Μακαρι ναχε το μυαλο του Γιανη ο κ. Κουλη,ο αγορινος του μπαμπα και της μαμας του (η οποια ειχε κι ιδιωτικο μουσειο αρχαιων ελληνικων ευρηματων), γονος μιας παλιας ιστορικης πολιτικης οικογενειας με βυζαντινες συνηθειες, αλα οικων Κομνηνων και Παλαιολογων !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΣΤΕΙΛΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟΣΤΑΛΤΟ ΑΛΕΞΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΑΕΙ

      Διαγραφή
    2. Οι τυχων αναγνωστες μου παρακαλουνται, οπως παραβλεψουν τα μικρολαθη τ~ανωτερου σχολιου μου,λαμβανοντας υπ~οψην τη δικαιολογημενη συγχηση που με καταβαλλει, οταν επιλεγμενοι κουληκοι αναγνωστες, ορκισμενοι στον συντηρητισμο/συσκοτισμο,.. ,επιδιωκουν, λογω αγνοιας τους κι αμαθειας, να διαμορφωσουν αρνητικες γνωμες για ικανους ανδρες, ταμανους απο το Θεο και τη θεια χαρη, σαν τον Γιανη,τον Αλεξη η τον κρητικο λεβεντανδρα-γιατρο,..., να ποδηγετησουν μελλοντικα, χαριν των θεικων των ικανωτητων, τη πατριδα σε νεα ακρωτηρια και θα δρεψουν νεες δαφνες τιμης και περιφανειας !! Αμην !

      Διαγραφή
  6. Αυτό το τύπο πρέπει να τον συστήσουμε στον Σεφερλή για το Δελφινάριο το καλοκαίρι, θα σπάσει ταμεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά