Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Γιατί κερδίζει ο Μητσοτάκης στις δημοσκοπήσεις


Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η χώρα της ευημερίας και να χαρίσει στους πολίτες της πλούτο και ασφάλεια. Αυτό κομίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ελληνική κοινωνία. Αυτό ήταν το στοίχημα που πήρε ο Κυριάκος. Κι η πλειοψηφία του κόσμου πιστεύει ότι το στοίχημα αυτό θα κερδηθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει τις δημοσκοπήσεις. Όχι μόνο γιατί η αντιπολιτευτική του τακτική έχει «αγοραστεί» από τα πανέρια. Αλλά και διότι η κυβέρνηση κερδίζει σε επίπεδο ουσίας.

Η Οικονομία είναι το κλειδί όλων των εξελίξεων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κέρδισε μόνο στο πεδίο της υγειονομικής κρίσης, αλλά και σε αυτό των οικονομικών της επιπτώσεων. Με τα λίγα μέσα που διέθετε, λόγω της δεκαετούς κρίσης, μπόρεσε να δημιουργήσει αντισώματα στην Οικονομία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τέλος της πανδημίας θα βρει αρκετούς συμπολίτες μας σε αδυναμία. Και κυρίως επειδή θα έχει λήξει η περίοδος των ευνοϊκών μέτρων και των επιδομάτων. Θα μπορούσε όμως το πρόβλημα αυτό να έχει «σκάσει» εδώ και έναν χρόνο.
Δόθηκε όμως το περιθώριο σε αυτούς τους ανθρώπους να κερδίσουν χρόνο. Το γεγονός ότι το τέλος της πανδημίας θα συμπίπτει με την αρχή του προγράμματος ανάκαμψης, δημιουργεί αντικειμενικά τις συνθήκες εκείνες που απαιτούνται για να κάνουν οι χαμένοι της πανδημίας μία νέα αρχή. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι

στα ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε την πραγματικότητα του Ταμείου Ανάκαμψης, όταν πριν από έναν χρόνο έκαναν λόγο για... ψέμα! Αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να επενδύσουν στην προοπτική της καμένης γης, ακριβώς επειδή δεν θα υπάρχει καμένη γη.

Θα μπορούσαν τα πράγματα να πηγαίνουν πολύ καλύτερα, να έχουμε περισσότερες μεταρρυθμίσεις, να έχει μετατραπεί η χώρα σε ένα εργοτάξιο για την υλοποίηση νέων επενδύσεων. Αν έχουμε διάθεση για... δικαιολογημένη γκρίνια υπάρχει έδαφος και μάλιστα αρκετό. Αλλά αυτό δεν αναιρεί μία άλλη πραγματικότητα, ότι έπειτα από πολλά χρόνια βλέπουμε να υπάρχουν προτάσεις και να γίνεται δουλειά πάνω σε αυτές.

Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από την εποχή Σημίτη. Ανεξάρτητα από πόσα αρνητικά μπορεί κανείς να βρει στην περίοδο Σημίτη, δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι τότε έγινε μία σοβαρή προσπάθεια να προχωρήσει η χώρα. Αυτό συμβαίνει και σήμερα. Με αδυναμίες και ελλείψεις; Σίγουρα! Αλλά η προσπάθεια γίνεται και αυτό αναγνωρίζεται από τους πολίτες. Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση βλέπει τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις να είναι ψηλά έπειτα από δύο χρόνια διακυβέρνησης και εκείνα της αντιπολίτευσης να παραμένουν στάσιμα ή ακόμη και να υποχωρούν.

Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

 

8 σχόλια:

  1. τι τον κρατανε τα ζωντανα τον περναει σε ολες τις δημοσκοπησεις ο κανενας...για κλαματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οταν μετα απο δυο χρονια διακυβερνησης της Χωρας απο τον κ. Κουλη οι δεικτες στα οικονομικα μας μεγεθη συρρικνώνονται σε ολο το πλατος, διακριτικα ανυψωμενα μεγεθη δεν υπαρχουν σε κανεναν τομεα και το μονο που ανεβανει και συντηρει το βιοτικο μας επιπεδο ειναι τα ευρωπαικα προγραμματα/εμβασματα στηριξης,ειναι φαινομενο παραδοξο να εμφανιζεται η ΝΔουλα σαν πετυχιμενη κυβερνηση στις ντοπιες δημοσκοπησεις!
      Με βαση τις μηδαμηνες επιτυχιες της σημερινης κυβερνησης μας ως τα τωρα, η ηγεσια του σταυραετου Αλεξη θα πρεπει κατα τη σοφη γνωμη μου να θεωρειται αναμενωμενη στο λιαν προσεχες μελλον !!

      Διαγραφή
  2. Γιατί είναι νωπές ακόμα οι θύμησες από τη συγκυβέρνηση Αλ6 και Πάνου.
    Κι όσο να πεις παρ' όλα τα λάθη και τις παραλείψεις της σημερινής μια κατηγορία ανεβήκαμε. Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Κούλη δεν είστε μόνο ανόητος αλλά είστε και λασπολόγος. Αφού θεωρείται ότι μόνο στην Ελλάδα μειώθηκαν οι δείκτες οικονομικής ανάπτυξης σας πληροφορώ ότι και η χώρα διαμονή σας είχε ακριβώς τα ίδια προβλήματα, όπως βεβαίως και όλες οι χώρες της Ευρωζώνης. Συγκεκριμένα το Γερμανικό ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ZEW ανακοίνωσε ότι η Γερμανία για το 2020 υπέστη τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το δεύτερο τρίμηνο του 2020, στο ζενίθ της πανδημίας, η συρρίκνωση του ΑΕΠ, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο, ξεπέρασε το 10%. Σύμφωνα δε με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου μειώθηκαν σημαντικά οι εξαγωγές, οι εισαγωγές, η ιδιωτική κατανάλωση, καθώς και οι επενδύσεις των επιχειρήσεων σε εξοπλισμό, όπως, για παράδειγμα, τα μηχανήματα.

    Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019 η ύφεση της γερμανικής οικονομίας φθάνει το 11,7%. Η τελευταία υψηλή συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας, σε σχέση με την ίδια περίοδο την περασμένη χρονιά, καταγράφηκε με 7,9% το δεύτερο τρίμηνο του 2009, στο απόγειο της διεθνούς οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης.

    H οικονομική κρίση, ως συνέπεια της πανδημίας πλήττει και τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η γερμανική Volkswagen ανακοίνωσε ζημιές 1,4 δις, καθώς και μείωση του τζίρου κατά 23% το πρώτο εξάμηνο του 2020.

    Επειδή αυτό το blog το παρακολουθούν άνθρωποι με γνώσεις και μόρφωση καλό θα είναι να περιοριστείς στο επίπεδό σου και να μην ασχολείσαι με θέματα που δεν γνωρίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαθε να διαβαζεις σωστα κ, advocatus diaboli προφανως Μενιδιατης τη καταγωγη σου ως καταφαινεται !
      Για τν Ελλαδα αποκλειστικα του κ. Κουλη μιλησα κι οχι για την γερμανικη αυτοκινητοβιομηχανια!!
      Τη Γερμανια μη τη κλες εκει ψηλα που στεκεται !!Νατη πετιεται απο ...το τραγουδι θα το ξερεις ! Και θα ξερεις, οτι μακαρι ναχαμε ενα ποσοστο των 5% των γερμανικων αποθεματων σε χρυσο και ντεβιζεν!Σιγα τη μορφωση σου παπαγαλε μου!!Αναλυση παρμενη απο τον οικονομικο αναλυτη εφημεριδων ειναι αυτα που μασουλας λεβεντη μορφωμενε που θελεις να ανηκεις στην ελιτ των οικονομολογων σε ευρωπαικο επιπεδο τουλαχιστον !!

      Διαγραφή
  4. Ο 3:36 τον εκανε αλοιφη τον κ. Κουλη
    συντροφε τα κουβαδακια σου και σε αλλη παραλια και αν εισαι στη Γερμανια οπως λες τωρα ο αγραμματος Αλεξης δεν σου δινει το δικαίωμα ουτε να ψηφισεις...
    Κ.Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ δεν ανάφερα ότι ανήκω στην Ελίτ των οικονομολογων,άλλωστε δεν μπορώ να κλέψω τη δόξα του Γιάνη του πρώην συντρόφου σας, του μεγάλου asset του Αλέξη, αλλά μπορώ να διαβάζω, να αναλύω, να εκτιμώ. πράγμα που δεν μπορείς να κάνεις γιατί είσαι αμόρφωτος και εμπαθής. Τη Γερμανία σου δεν την ζηλεύω αλλά σε πληροφορώ ότι μεγαλος αριθμός Γερμανών συνταξιούχων αγοράζουν σπίτια στην Ελλάδα και μένουν μόνιμα εδω, σε αντίθεση με σένα που κόλλησες στην υγρασία της Γερμανίας. Βέβαια οταν έλθεις μη ξεχάσεις να φέρεις το εκλογικό σου βιβλιάριο γιατι το ίνδαλμα σου ο Αλέξης σου απαγορεύει να ψηφίζεις από τη Γερμανια, ούτε τον Ερντογαν δεν μπορεί να ανταγωνιστεί που επιτρέπει τους Τούρκους υπηκόους να ψηφίζουν από το τόπο διαμονής τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον δικο σου τυπο του αξιολυπητου εγωισταρα πατριωτη που ολα τα ξερει, ειναι απολυτος και πειθαναγκασμενος να έχει πάντα δίκιο τον εχω γνωρισει φιλε μου! Λυπαμαι ειλικρινα που υπαρχουν και τετοιας ποιοτητας συμπατριωτες μας!
      Αληθεια, απο που απορεει η συγουρια σου, οτι κολλησα στα ξενα και δεν βρισκομαι τακτικα στην Ελλαδα?
      Ειναι πολλα τα οσα λες και συμβουλευεις πατριωτη! Μια παραπανω κουβεντα μαζι σου μου ειναι κουραστικη κι ανεπιθυμητη.
      Νασαι καλα !

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά