Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Δεν μαθαίνει από τα λάθη του


Επιβεβαίωσε εαυτόν ο κ. Τσίπρας στην Κ.Ο. του κόμματος. Λόγος εν εξάλλω που προσπαθεί να τροφοδοτήσει εχθροπάθεια «μέσα και έξω από τη Βουλή». Και παράλληλα υψιπετής, που θα χωρούσε στα παλιά εφηβικά λευκώματα («Μια δίκαιη κοινωνία στην οποία ο καθένας μπορεί να έχει όνειρα, φιλοδοξίες και στόχους»).

Ξαναδήλωσε ότι το κόμμα του θα σπάσει την υγειονομική καραντίνα που επιβάλλει τη μη ταυτόχρονη παρουσία όλων των βουλευτών στο Κοινοβούλιο, χαρακτηρίζοντάς την «ιδιότυπο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα»! Μάλιστα! Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα η σύσταση της υγειονομικής υπηρεσίας της Βουλής.

Με τέτοια ελαφρολαϊκή αντιμετώπιση της υγειονομικής σύστασης (συν όλα τα υπόλοιπα όπως τις προάλλες περί μονοκλωνικών που δεν τα φέραμε), δικαιώνει όσους πιστεύουν ότι «Άγιο είχαμε» που δεν μας έτυχε η πανδημία στη βάρδιά τους.

Έκανε ξανά αναφορές στο

νέο είδωλό του, τον Μπάιντεν. Ανέφερε τις πρόσθετες δημοσιονομικές δαπάνες που έχουν κάνει ή υποσχεθεί να κάνουν οι χώρες όπως οι ΗΠΑ. Όντως ο Μπάιντεν διέθεσε 25,5% του ΑΕΠ, έναντι του μίζερου 12,4% της Ευρωζώνης.

Όμως η Ελλάδα διέθεσε το … 32,1% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την ING! Δηλαδή, κατά Τσίπρα με 25,5% ο Μπάιντεν «διακηρύττει το ιστορικό διαζύγιο με τα δόγματα Θάτσερ και Ρήγκαν» όπως είπε, αλλά ο Μητσοτάκης με 32,1% ακολουθεί τους Ρήγκαν -Θάτσερ! (και όσοι νομίζουν ότι αυτά τα γράφει η στήλη για να υποστηρίξει τον Μητσοτάκη, είναι μακριά νυχτωμένοι. Τον συνθηματολογικό παροξυσμό του Τσίπρα αναδεικνύει).

Στην παιδεία, ο ΣΥΡΙΖΑ - μετά της Φώφης και του κ. Τζαβάρα - δικαιούται να πιστεύει ότι το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να παραμείνει ως έχει. Παρασιτικό, πεπαλαιωμένο και ψηφοθηρικό. Να εισέρχονται με 3,5 σε υπολειτουργούσες σχολές, όπου αποφοιτούν οι τέσσερις στους εκατό! Δεν ακούσαμε όμως από Φώφη και Τζαβάρα ότι «βάζει στο σημάδι τη νέα γενιά».

Γι’ αυτό δεν είναι η πολιτική του θέση το πρόβλημα. Ο μισαλλόδοξος λόγος του είναι. Την πολιτική του τη βαθμολόγησε ο λαός στις εκλογές, και την επιβεβαιώνει και στις δημοσκοπήσεις. Είναι πρόβλημα ο λόγος του για την η εχθροπάθεια που εκπέμπει και η οποία ενσωματώνεται ως κοινωνική εχθροπάθεια στα τμήματα που τον ακολουθούν. (Αποτυπώνεται αυτό από τις αντιδράσεις και τα «επιχειρήματα» των οπαδών του στα κοινωνικά δίκτυα).

Δεν είναι επίσης προς κριτική που ξεπατίκωσε τον Αντρέα του «συμβόλαιο με τον λαό» ονομάζοντάς το «Κοινωνικό Συμβόλαιο». Έτσι κι αλλιώς αυτά τα «συμβόλαια» είναι για να σκίζονται. Και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το know how, αποκτηθέν στο Δημοψήφισμα και στο Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης.

Είναι που δεν παρουσιάζει προοπτική. Συμφωνεί στα βασικά, όπως στο π.χ. στο Ταμείο Ανάκαμψης, άσχετα αν το περιχύει με «σιρόπι» μικρομεσαίας λαϊκότητας, αλλά δεν μπορεί να αποβάλει τον αφρώδη λαϊκισμό του.

Πόση σοβαρότητα έχει να λέει ότι: «Τη διαχείρισή του Ταμείου Ανάκαμψης να μην την κάνουμε με τον τρόπο που παραδοσιακά επέλεγαν τα κόμματα. Έχουμε επιλέξει να καλούμε τους φορείς, τον επιστημονικό κόσμο, τα σωματεία, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη νέα γενιά, να γίνουν συμμέτοχοι στη διαδικασία του προγράμματός μας».

Ακούγεται πολύ «δημοκρατικό», κατοχυρώνει τη «λαϊκή συμμετοχή» που θα έλεγε και ο Αντρέας. Όμως τέτοια προγράμματα είναι μια πρόχειρη συρραφή επί μέρους κατακερματισμένων κλαδικών, κοινωνικών και τοπικιστικών αιτημάτων, χωρίς συνοχή, αναπτυξιακή λογική, τεκμηρίωση και διάρθρωση σε χρονικό βάθος. Απλώς χαϊδεύουν αυτιά, αλλά γίνονται αναποτελεσματικά και πετούνται στον κάλαθο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μαθαίνει από τα λάθη του και τα παρουσιάζει ως καινοτομίες με επίπλαστη φιλολαϊκότητα. Τέτοιο ήταν και το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που πήγε άπατο. Πλήρους «φιλολαϊκής» γραφικότητας ήταν και η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Περιέφερε θυμίζουμε τις προτάσεις άρθρων από πόλης εις χωρίον, σε μαζώξεις τύπου λαϊκών συνελεύσεων. Βασικά κάτι λίγοι οπαδοί του μαζεύονταν, και άκουγες την συνεχή ατάκα «εγώ δεν είμαι συνταγματολόγος, αλλά…». Όπου αυτοί που δεν ήταν συνταγματολόγοι, ούτε καν δικηγόροι, εξέφραζαν άποψη για το τι πρέπει να εμπεριέχει το υπό αναθεώρησιν σύνταγμα!

Τέλος, του αναγνωρίζουμε και ένα δίκιο. Παραπονέθηκε ότι δεν ανταποκρίθηκε ο Πρωθυπουργός στο αίτημά του για συζήτηση επί του τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αιτιολογήσει την άρνηση ή την καθυστέρηση. Δουλειά της αντιπολίτευσης, όποια κι αν είναι, είναι να την ελέγχει.

 Γ. Σιδέρης-liberal.gr

13 σχόλια:

  1. Σας πήρε ο πόνος για.... καλό του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρας!!!! Τι διαβάζουμε Θεέ μου!!! Όσο εσεις βρίζετε εμείς είμαστε βέβαιοι οτι κάνει καλά τη δουλειά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος τον ακούει ρε παιδιά. Πήρε μια υπεραξία σαν τα Bitcoins και τώρα πίσω στη γκαρσονιέρα που ανήκει. Τέλος τα παλάτια, αεροπλάνα με τα παιδάκια του στο Παρίσι, κότερα κλπ.
    Ας πάει σε ένα ψυχολόγο για να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Αλεξης ειναι τελειος/perfeto !
      Ο Αλεξης εναι asoluta/απολυτος !!Τα λαθη και οι μικροπρεπιες ειναι για τους γονους απο τα πολιτικα τζακια!!
      Ο θεοσταλτος Αλεξης καθοδηγηται απο την ισοβια πιστη στο καθηκον και τη προσταγη να υπηρετει το λαο μας με σοβαροτητα , διορατοκοτητα και σοφια !!

      Διαγραφή
    2. Βρε μπάρμπα 11:48 θα στο ξαναπώ

      ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΕ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΈΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΑΘΕΟ ΑΛΕΞΗ. ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΙΧΕΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.

      Αυτά που γράφεις αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά ότι βρίσκεσαι σε σύγχυση.
      Επίσης όταν δε γνωρίζεις πως χρησιμοποιούνται κάποιοι όροι (ειδικά οι ξενόγλωσσοι, και δεν αναφέρομαι στην ορθογραφία τους) μην τους χρησιμοποιείς. Με το "Ο Αλεξης εναι asoluta/απολυτος" τον έχεις κάνει ρόμπα το φίλο σου τον Αλέξη. A! και πού 'σαι, πριν πεις ότι έφταιγε το γαλλικό σου πληκτρολόγιο και ότι ήθελες να γράψεις absoluta ψάξε τον λίγο τον όρο γιατί θα τα κάνεις ακόμη χειρότερα για το φίλο σου.

      Δεν είναι κακό να είσαι αμαθής. Κακό είναι να είσαι ημιμαθής και να το παίζεις φωστήρας!

      Διαγραφή
    3. Βρε δημοδιδασκαλε 11:48 θα στο ξαναπώ και γω γιατι με συνοδεθεις απο καιρο και δεν ειναι η πρωτη φορα με τις σοφες παρεμβολες σου! Τετοιους βαθεις γνωστες της επιστημης και του πνευματος εχω και γω γνωρισει, πολλοι απο αυτους ηταν εσωστρεφεις, δειλοι κι ταλαιπωροι !Ποσες ωρες ξοδεψες στα λεξικα ωσπου να διαπιστωσεις το λαθος, αν και με
      καταλαβες!Το ασολουτα σε μενα προερχεται απο μια λεξη του Λουκινο Βισκοντι για μια σταρ της εποχης του, ετσι το θυμηθηκα φωνητικα, ετσι και το γραψα, χωρις να φαντασθω οτι ειχες στησει καρτερι, λες και ειμαι μπεκατσα! Την ωρα μου περνω!
      Αν το "Ο Αλεξης εναι asoluta/απολυτος" δεν σου αρεσει κανετο perfeto/ αψογοs,αμεμπτοs, τελειοs/ , εκει κολλησε το μπρικι σου!! Εξ αλλου μεταξυ των πεντε γλωσσων που μιλα περφετο ο γιος μου ειναι και τα ιταλικα που θα μπορουσα να τον ρωτησω αν ειχα το αισθημα οτι με περιμενες !! Παρολα αυτα σευχαριστω και εκτιμω τη παρεμβολη σου , την οποια θεωρω πως εγενετο χωρις κακοτητα, αλλα μονο κι αποκλειστικα προς τιμην της ορθογραφιας !!

      Διαγραφή
  3. ποιος τσιπρας πατριωτες ...αυτος γραφτηκε στη ΚΝΕ οταν διαλυθηκε ο κομμουνισμος
    γελοιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εισαι εκτος παγματικοτητος, ζεις προφανως σε αλλο αστερισμο εκτος του δικου μας Γαλαξια,
      η οπως θαλεγε κι η βαβα μου γιαυτο και καθε λεξουλα μου ειναι περιτη !!

      Διαγραφή
  4. Το να κολακεύεις, πολιτικούς ειδικά, για αρετές ή ικανότητες που δεν έχουν είναι μεταμφιεσμένη σάτιρα κι όσοι είναι σχετικά ευφυείς το αντιλαμβάνονται και προσβάλλονται όταν δέχονται κολακείες που δεν τις αξίζουν.
    Υ. Γ. Τα θυμίζω αυτά, που τα έχουν πει άλλοι γιατί μια αναγούλα μου έρχεται όταν ακούω για θεόσταλτους, ασπροφτέρουγους, σοφούς κ.λ.π. Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακαλω μην του απαντε του "κ. Κουλη" , οσο του απαντατε τοσο περισσοτερο την ψωνιζει ο ανθρωπος!! Δεν εχει την Ικανοτητα να καταλαβει τι ειναι αυτα που γραφει. Ποιος λογικος πολιτικοποιημενος ανθρωπος θα αποκαλουσε "Θεοσταλτο, τελειο, απολυτο και αλλα γελεια επιθετα" για εναν πολιτικο οσο καλος και να ειναι?.Εκτος και αν τον γλεντατε οποτε καλα του κανετε του προσκυνημενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επι τελους εβγαλλες το αχτι σου μουσικο μου δημοκρατη,φανερωνοντας τα απωθυμενα σου!Στις επαλξεις λοιπον!
      Τραβα μπρος με το σουραβλι για τον κ.Κουλη σου λοιπον και μη πιστευεις τιποτα,μη φοβασαι τιποτε και πιστευε οτι εισαι ελευθερος !!

      Διαγραφή
    2. κ. 27 Μαΐου 2021 - 4:35:00 μ.μ. EEST,
      πρεπει νασαι τρομερα κομπλεξικος, να σου λειπει ολοκληρο καφασι!
      Προκαλεις φοβο στο καθενα για τη κατασταση της υγειας σου !

      Διαγραφή
    3. Απαντησε επι της ουσιας και ασε τις μακακιες.

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά