Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Παύλος Πολάκης: Κουρδίσματα

Πολλοί μετρούν τον πολακισμό σαν κάτι σκόπιμο και προμελετημένο. Σαν ένα μέσο που διατηρεί κυνικά ο Τσίπρας για να λέει αυτά που δεν λέγονται – για να απευθύνεται δι’ αυτού σε ακροατήρια στα οποία δεν μπορεί να μιλήσει απευθείας ο ίδιος.

Στην ίδια ανάγνωση θα μπορούσε κανείς να υποβάλει και την πιο πρόσφατη εκπυρσοκρότηση του πολακισμού για τα εμβόλια, η ασφάλεια των οποίων συλλήβδην αμφισβητήθηκε –πού αλλού;– στο Facebook, με αναπαραγωγή της δοξασίας του ψηφιακού καφενείου ότι τα σκευάσματα δεν έχουν περάσει από τις αναγκαίες δοκιμές.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Πολάκης αφήνεται να βελοπουλίζει για να κρατάει σε επαφή με το κόμμα του το κοινό του Βελόπουλου (γεγονός που δεν διέφυγε της προσοχής του ίδιου του Βελόπουλου, ο οποίος προχθές στη Βουλή απάντησε στον Τσίπρα ότι «δεν τα λέω μόνο εγώ για τα εμβόλια, τα λένε και οι δικοί σας»).

Ομως, αν θέλει κάποιος να είναι δίκαιος, κανείς από τον

ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε φθάσει σε τέτοια ευθεία υπονόμευση του εμβολιαστικού εγχειρήματος όπως αυτή που διέρρευσε από τον διαδικτυακό οχετό του. Το αντίθετο. Έγιναν προσπάθειες διακριτικής ανασκευής του πολάκειου διαβήματος, χωρίς ρητή αποδοκιμασία, αλλά με σαφή έκφραση εμπιστοσύνης στα εμβόλια από άλλα στελέχη.

Ο Πολάκης δεν ήταν βαλτός. Φάνηκε όμως και αυτήν τη φορά ότι δεν είναι ούτε τελείως ξένος με τον τόνο του κόμματός του. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει πέσει στην τερατολογία περί «πειραματόζωων», έχει επιχειρήσει όμως να κερδοσκοπήσει πολιτικά στο πεδίο της υγειονομικής άμυνας.

Την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξανάφερε στα χείλη του το «ξεστοκάρισμα». Επικύρωσε εκείνη τη φράση του που είχε μετρήσει ως βάναυση προσβολή προς τους πολίτες κάτω των 45 ετών, που είχαν αψηφήσει το νέφος των αμφιβολιών και είχαν τρέξει να ενισχύσουν το τείχος ανοσίας εμβολιαζόμενοι με το συκοφαντημένο σκεύασμα.

Ο Τσίπρας ξεστοκάρισε την παλιά χολή του επειδή ένιωσε ότι τώρα μπορεί να την ταιριάξει με τη δυσαρέσκεια από τη νέα –αψυχολόγητη– σύσταση της Επιτροπής για το AstraZeneca. Δίχως να ενδιαφέρεται για τις υγειονομικές παρενέργειες αυτής της δικαιολογημένης δυσαρέσκειας, έσπευσε απλώς να την υποδαυλίσει.

Εσπευσε ταυτόχρονα να ναρκοθετήσει και τη θέσπιση κινήτρων για τους εμβολιασμένους υιοθετώντας τη βελοπούλειο ρητορική ότι τέτοιες διευκολύνσεις θα συνιστούσαν «διχασμό» των πολιτών.

Οχι, ο ανεμβολίαστος Πολάκης δεν είναι στοιχισμένος στην επίσημη γραμμή του κόμματος. Φέρει μηχανισμό αυτόνομου κουρδίσματος. Είναι όμως πάντα λίγο πιο οξύς από τη γραμμή. Σερβίρει πάντα την αψύτερη προέκταση μιας αντιπολίτευσης που παίζει δημαγωγικά με όλα. Που παίζει και με τη δημόσια υγεία.

Μιχ. Τσιντσίνης-Καθημερινή
 

9 σχόλια:

  1. Να διαγραφεί, να διωχθεί απ το κοινοβούλιο και να αφοριστεί!!! Ακους εκει να καπνίζει να πάρει δάνειο μόνο 300,000 και οχι 1.500.000 (οπως ολοι οι νυν, κυβερνητικοί βουλευτές που σέβονται τον εαυτό τους) αντι να κλέβει οπως εχουν μάθει οι Ν.Δ.ουλοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..κι οχι μονο να προσλαμβανουν πολλα λεπτα αλλα κανουν και τον σπουδαιο, δες τον κοντο υπουργο οικονομικων π~ακομα δεν επεφερε κατι θετικο κι αξιολογο στην οικονομια μας η τον αλλον Φθιωτη της ΝΔουλας τον κ. Θεμη Χειμαρα , που σαν πρωην επιχειρηματας, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και βαρυσημαντο στέλεχος Οικονομικών Διευθύνσεων σε επιχειρήσεις Τεχνολογιών Πληροφορικής(!!!!) και του Τραπεζικού τομέα, κληρονομοντας τη πολιτικη καρεκλα απο τον μπαμπα του ειναι τωρα βουλευτης της Νδουλας και συνεχιζει την πολιτικη καριερα του μην αφινοντας πισω του κατι αξιολογο εργο/ δραστηριοτητα, εκτος απο το να αυτολανσαρεται εδω κι εκει !!!
      Αυτα για τα χαλια μας!!

      Διαγραφή
  2. ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ Ν.Δ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΜΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουτε κρυο ουτε ζεστη και απο εμας τους Πασοκους, ας τον κανει οτι θελει, ποιος ασχολειται αλλοστε με αυτο το κομμα τωρα πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο αγράμματος αναγνώστης του blog επανήλθε με τις γνωστές ανοησίες του περί κοντού υπουργού κλπ.
    Μάλλον αυτή είναι η προδιαγραφή των οπαδών του κόμματος, αγράμματοι,εμπαθείς,μειωμένης αντίληψης. Μια χαρά για την διατήρηση της ΝΔ. στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Πατριδα Ελλας με κατι σαν και σενα σαν οπαδο του κ. Κουλη , παραμενει σε στασιμη κατασταση, αν όχι σε οπισθοδρομηση, πλησιαζοντας τα χρονια του 50 !!

      Διαγραφή
  5. Ο Τσίπρας είναι ο πιο ένθερμος οπαδός της Μέρκελ, και αφού η Μέρκελ είπε ότι δεν είναι καλό το εμβόλιο της AstraZeneca (γιατί έτσι θα πάρει τα πάνω της η Βρετανία και δεν το θέλει η Γερμανία την οποία δυστυχώς έχουν ως πρότυπο και πολλοί Ελληναράδες) ο Αλέξης έχει στοιχηθεί πίσω της.
    Θυμήθηκα μια παροιμία " ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι μπερδεμενος !!
      Κοιταξε να κατασταλαξεις τι ζητας και ποιον θελεις !!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά