Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Τοσοδούληδες είμαστε


Ούτε την ήξερα και φαντάζομαι ούτε κι εκείνη είχε ακούσει το όνομά μου. Άλλωστε τι να θαυμάσει από την αφεντιά μου; Την πένα μου; Γελοιότητες. Ίσως, στο παρελθόν να την «ξεφύλλιζα». Χωρίς το ενδιάμεσο «τ»

Προφανώς και φωτογραφικώς να έπεφτε το βλέμμα μου πάνω στην κορμάρα της. Πως να το κάνουμε, συμβαίνει. Πάντως το «Αφροδίτη Μπάρμπα» δεν μου έλεγε απολύτως τίποτα.
Μπάρμπα, Μπάρμπα, μπα απλώς συνωνυμία με την Βάνα. Παρεμπιπτόντως «περαστικά από τα βάθη της καρδιάς μου» Πάμε παρακάτω. Το κορίτσι λοιπόν, η Αφροδίτη δηλαδή, έγινε ακόμα πιο γνωστή. Όχι μόνο με την κορμάρα της αλλά και με την αμαξάρα της. Για την οποία αμαξάρα, η μητέρα της διέψευσε μια κακοηθέστατη σπερμολογία που έλεγε ότι το εν λόγω όχημα κοστίζει καμιά εκατοσταριά χιλιάρικα. Όχι λέει, κοστίζει τριάντα και κάτι ψιλά.
Τι σημασία έχει πόσο κοστίζει; Σάμπως το κορίτσι τα έκλεψε; Καθόλου μάλιστα. Όλα με τον ιδρώτα της. Όλα με την εργασία της. Με τη σκληρή και αδιάκοπη εργασία της. Στοχοπροσηλωμένη η Αφροδίτη στην εργασία της. Αρκεί φυσικά οι αμοιβές της να δηλώνονται στην Εφορία. Α όλα κι όλα. Να πληρώνουμε εμείς τα χαϊβάνια του ιδιωτικού τομέα για να κάνει παιχνίδι κάθε Αφροδίτη και κάθε…Αφροδίτος. Δεν το πιστεύω.
Το όνομά της λοιπόν έγινε ακόμα πιο διάσημο για ένα λόγο: γραμμάρια κοκαίνης τοποθετημένα στην αμαξάρα της των τριάντα και κάτι ψιλά euro. Από εκεί και πέρα αρχίζουν οι αστειότητες με τα εξής χάρτινα επιχειρήματα.

Το πρώτο ότι είναι καθαρή. Δηλαδή η ίδια δεν κάνει χρήση, χαίρει άκρας υγείας. Απάντηση απλή: μα χιλιάδες βαποράκια ανά την Υφήλιο που διακινούν «γραμμάρια» αποφεύγουν να κάνουν χρήση, ακόμα και κάνναβης.

Το δεύτερο ότι κάποιος άλλος, στα μουλωχτά, τοποθέτησε τα γραμμάρια στην αμαξάρα της προφανώς-λέω εγώ-για να την εκδικηθεί. Απάντηση απλή: βάζω στοίχημα ότι όλοι οι συλληφθέντες θα επικαλούνται ως επιχείρημα μια κάποια σκευωρία. Και εγώ στη θέση της το ίδιο θα έλεγα. Σας παρακαλώ μη με μπαγλαρώνετε είμαι αθώος, με παγίδευσαν!

Το τρίτο επιχείρημα με το καθαρό ποινικό της μητρώο. Απάντηση απλή: Μα κάθε βαποράκι πριν συλληφθεί για πρώτη φορά, διαθέτει και καμαρώνει για το κατάλευκο ποινικό μητρώο του.

Α όχι, μα καθόλου, ούτε καταδικάζω, ούτε τον δικαστή παριστάνω. Και εύχομαι, ειλικρινά, αίσιο τέλος με την δοκιμασία της. Μπορεί όλα αυτά τα επιχείρημα να είναι αληθινά. Μπορεί και όχι. Ποιος ξέρει. Κανείς. Το ζήτημα είναι αλλού. Και δεν είναι ένα. Είναι πολλά.

Οποιος πορεύεται και βολεύεται με την δημοσιότητα. Και όποιος διαθέτει, ως μοναδικό προτέρημα, ταλέντο και επιχείρημα την εμφάνιση, την κορμάρα του και τις φωτογραφικές πόζες του, παίζει με τη φωτιά. Τα Media τη μια στιγμή σε εκτοξεύουν, λόγω των «προσόντων» σου και την άλλη σε καταβροχθίζουν. Εξωτερικό περίβλημα ήθελες; Αρπα την τώρα. Τι να σεβαστώ, το περίβλημα σου; Κάπως έτσι.

Οποια και όποιος πλασάρει την εμφάνισή του και τα εξωτερικά του χαρίσματα, αυτός και ο εύκολος στόχος. Γιατί, σου λέει η κοινωνία η οποία μέχρι προ τινος σε θαύμαζε, τι περιμένεις από μια τέτοια Αφροδίτη; Τα χειρότερα!

Και τέλος ο συρμός. Πόσοι έχουν ακούσει γυναικεία ονόματα όπως Ζωή Κούρτζη, όπως Αθηνά Κουστένη και όπως Ολγα Κορδονούρη; Ελάχιστοι. Σιγά τώρα που θα ασχοληθούμε με την Κούρτζη του Cambridge και του Αλτσχάιμερ, με την Αθηνά Κουστένη του Διαστήματος και την Ολγα Κορδονούρη που ανακάλυψε μηχανισμό ενστάλαξης ινσουλίνης στα μικρά παιδιά.

In Short που λένε και οι Αγγλοι το κρέας στην κορυφή του παγκόσμιου Χρηματιστήριου αξιών. Οσο για πνεύμα, πολιτισμό, καλλιέργεια «τι είναι όλα αυτά, τρώγονται;»

Όπως περίπου έλεγε και ο Μανόλης Αναγνωστάκης δεν φταίμε όλοι εμείς, τοσοδούληδες ήμαστε!

 Δημ. Δανίκας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. Μάλλον αυτοκριτική έπρεπε να κάνεις κ. Δανίκα μου. Ποιος αναδεικνύει τους τίποτα? ΕΣΕΙΣ,
    τα ΜΜΕ. Ποιος ήξερε το Γιανη πριν το 2015 αν ο Παπαδάκης δεν τον είχε κάθε μέρα στην εκπομπή του? Ποιος σήμερα δίνει βήμα σε κάθε γραφικό αντιεμβολιαστή και ψεκασμενο γιατί νομίζετε ότι θα κερδίσετε μερικούς πόντους θεαματικότητας.
    Είστε αλλεργικοί να παρουσιάζεται αξιόλογους νέους επιστήμονες, επιχειρηματίες παρα μονο τα σκουπίδια της κοινωνίας. Αυτοί είστε, αυτά παρουσιάζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. E, οχι και τοση χολη κατα του κ.Γιανη!!
      Ελληνας κορυφαιος επιστημων εναι και τοχει αποδειξει οτι ειναι σπιθα αρκει να μελετησεις τις συνατησεις πουχε αλλοτε με τον γερμανο Σοιπλε και το τι καταφερε τοτε ανταμα με τον σταυραετο Αλεξη μας !!
      Ειναι οπωσδηποτε ασυγκριτος με τον σημερο κοντουλη λαμιωτακο θπουργο που βαστα το ιδιο ποστο στην αποπροσανατολισμενη σημερινη κυβερνηση του κ. Κουλη!!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά