Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Πεθαίνοντας σαν βλάκας


 

Τρία περιστατικά. Όπως μου τα περιέγραψε εξαίρετος παθολόγος με το όνομα Τάκης Τσαούσης. Λάτρης της γνώσης και αθεράπευτος οπαδός της ενημέρωσης. Το πρώτο από επισκέπτη ηλικίας εβδομήντα και πέντε Μαΐων. Ρωτάει ο γιατρός: «Κυρ Γιώργη (σ.σ.: ας πούμε), έκανες εμβόλιο;». «Όχι, δεν θα κάνω επειδή διάβασα ότι μπορεί να μου προκαλέσει στειρότητα»

Το δεύτερο, από κυρία των σαρανταφεύγα προς πενήντα. Ρωτάει ο γιατρός: «Κυρία Μαρία (σ.σ.: ας πούμε), έκανες εμβόλιο;». «Οχι, δεν θα κάνω επειδή έτσι θα μου εμφυτεύσουν τσιπάκι να παρακολουθούν ό,τι κάνω». «Μα αν θέλουν να σε παρακολουθήσουν, έχουν τις τραπεζικές κάρτες σου και το κινητό σου»!
Τρίτο περιστατικό από έτερο ασθενή. Ρωτάει ο γιατρός: «Κυρ Μάκη (σ.σ.: ας πούμε), έκανες εμβόλιο;». «Οχι, δεν θα κάνω, το αποφεύγω επειδή κανείς δεν ξέρει για τις παρενέργειες που θα προκύψουν στον οργανισμό μου τα επόμενα δέκα χρόνια».
Ακόμη ένα περιστατικό. Τραγικό. Ο Χρήστος, λοιπόν, αγνοώ το επώνυμό του, ηλικίας μόλις σαράντα και πέντε ετών, καρκινοπαθής, στο τέλος κατέληξε από κορωνοϊό που μάλλον του το μετέδωσε νοσηλευτής ή γιατρός του νοσοκομείου στο οποίο βρέθηκε και εμπιστεύτηκε για τη συνήθη χημειοθεραπεία που έκανε. Ανατριχιαστικό.
Πολλές οι υπο-κατηγορίες ανεμβολίαστων. Παγκόσμιο το φαινόμενο. Και στηρίζονται, βασίζονται, εφορμούν, πεισμώνουν, συστοιχίζονται πίσω από ποικίλα επιχειρήματα. Δεν δικαιολογώ. Το φαινόμενο εξηγώ.

Είναι η κοινωνική δικτύωση; Είναι. Είναι τα fake news; Είναι κι αυτά. Είναι το golden boy Στέφανος Τσιτσιπάς; Είναι κι αυτός. Είναι ο Παύλος Πολάκης και τα μονοκλωνικά αντισώματα; Είναι κι αυτά. Είναι πολλά. Κατά βάση και επί της ουσίας είναι το χάος. Είναι η ασυμμετρία. Είναι η γενικευμένη αβεβαιότητα. Είναι η αναξιοπιστία των πολιτικών. Είναι το σκοτεινό μέλλον. Είναι το άνοιγμα της ψαλίδας. Είναι όλα μαζί.

Η δυσπιστία σκαρφάλωσε στο ρετιρέ της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Κάπως έτσι τροφοδοτούνται θεωρίες συνωμοσίας. Κάπως έτσι καλλιεργούνται θεωρίες περί οργανωμένης μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού. Και κάπως έτσι πορεύονται οι ανεμβολίαστοι εναντίον φαρμακευτικών πολυεθνικών που κερδοσκοπούν ασυστόλως με εφαλτήριο την τρομολαγνεία και επιχείρημα την καταπολέμηση του COVID-19.
Κοντά με όλα αυτά συνηγορούν και συνεισφέρουν οι αντιφατικές πληροφορίες που λαμβάνονται καθημερινά από ποικίλες πηγές. Οι οποίες μάλιστα προέρχονται από χείλη έγκυρων επιστημόνων, ειδικών στις λοιμώξεις και τις πανδημίες.

Ετσι περίπου, τη μια στιγμή, τα τρέχοντα εμβόλια είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας στο τέταρτο κύμα της μετάλλαξης «Δέλτα». Την άλλη στιγμή, κάποια από αυτά είναι, τα υπόλοιπα δεν είναι. Κάποια άλλη στιγμή, η τρίτη δόση είναι προ των πυλών και υποχρεωτική για όλους. Κάποια άλλη στιγμή, η τρίτη δόση μόνο για ελάχιστο μέρος του γενικού πληθυσμού. Κάποια άλλη στιγμή, τα εμβόλια βρίσκονται στο στάδιο το πειραματικό. Κάποια άλλη στιγμή, τα εμβόλια πέρασαν και εγκρίθηκαν ως μη πειραματικά αλλά εντελώς κανονικά. Κάποια άλλη στιγμή, προσφάτως δηλαδή, ο Αλβέρτος Μπουρλά της Pfizer είπε: «Πιθανόν να εμφανιστεί μετάλλαξη ανθεκτική στο εμβόλιο». Και πάει λέγοντας...

Τι κάνω εγώ; Απλό. Ακολουθώ τις συμβουλές και τις παροτρύνσεις της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Αποκλείεται όλοι μα όλοι να είναι πράκτορες του Μπιλ Γκέιτς και των πολυεθνικών της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Επομένως πρέπει να εμβολιαστώ. Και το έκανα. Υστερα σκέφτηκα το εντελώς αυτονόητο, ότι δηλαδή κανένα μα κανένα εμβόλιο ή φάρμακο δεν αποτελεί ολοκληρωτική εγγύηση προστασίας του κάθε οργανισμού. Ακόμα και η ασπιρίνη μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες. Εξαρτάται. Αρα τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί οριστική και αμετάκλητη προστασία και ολοκληρωτική καταπολέμηση του ιού.

Ποια η κατάληξη; Και αυτό απλό. Ο εμβολιασμός το μοναδικό, προς το παρόν, οχυρό εναντίον καλπάζοντος θανάσιμου εχθρού. Που σημαίνει ότι οι πιθανότητες είναι με το μέρος της προσωπικής μου προστασίας. Αρα κάθε ανεμβολίαστος είναι σύμμαχος του COVID-19. Αρα οι ανεμβολίαστοι όλων των κατηγοριών και όλων των επιχειρημάτων είναι κατά βάθος δικηγόροι του διαβόλου. Και άρα να μας πεθάνουν και στη συνέχεια κι εκείνοι να αποδημήσουν ως ψεκασμένοι βλάκες! 

Δημ. Δανίκας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Αν η επιστήμη ανακάλυπτε εμβόλιο κατα της βλακείας το αντιεμβολιαστικό κίνημα θα έπιανε κορυφή, θα έκανε πικ. Αλλα ολες αυτές οι φάτσες και οι σκηνές, μου ειναι γνωστές, απ' τις ''κινητοποιήσεις '' για το Μακεδονικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά