Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Οταν μπουν στη Βουλή φασίστες, «ψέκες» και χριστιανοταλιμπάν… μην ξαναπέσετε από τα σύννεφα


H πλατεία αυτή τη φορά ήταν γεμάτη. Και η πάνω και η κάτω.

Κι όποιος προσπαθεί να υποβαθμίσει την κυριακάτικη συγκέντρωση αυτού του «περίεργου» μείγματος ανθρώπων που αντιτίθενται στον εμβολιασμό, απλά βάζει το κεφάλι στην άμμο.

Και ως γνωστόν, ο στρουθοκαμηλισμός στην Ελλάδα (και παντού) μόνο δεινά μπορεί να φέρει.

Δεινά έφερε το 1965-1967, εκείνη την ταραγμένη πολιτική περίοδο όπου οι πολιτικοί μας πιάστηκαν με τις… πυτζάμες στον ύπνο από τους χουντικούς. Και πιάστηκαν γιατί τους υποτίμησαν.

Δεινά έφερε και το 1973, λίγο πριν από την πτώση της Χούντας, με την ουσιαστική παράδοση της Κύπρου στην Τουρκία.

Δεινά έφερε η πολιτική απάθεια και αβουλία από το 2010 και μετά, όταν το κύμα του ακραίου λαϊκισμού «σάρωνε» τη χώρα και δημιούργησε το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Και κακά προκάλεσε στη χώρα η κακής ποιότητας πολιτική αντιπαράθεση, στα όρια του

εμφυλίου, που ξεκίνησε από το 2012 και έφτασε μέχρι το 2019, με επιπτώσεις τη χρεοκοπία της χώρας και το σκηνικό εμφυλίου που μέχρι σήμερα μας ταλαιπωρεί.

Κάθε φορά που το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία, η χώρα μπαίνει σε επικίνδυνες ατραπούς.

Κάθε φορά που τα κόμματα του συνταγματικού τόξου δεν μπορούν να καταλάβουν πως ο ελληνικός «ποπουλισμός» θεριεύει και πολλές φορές διαμορφώνει την ατζέντα ή ακόμη και γίνεται μέρος της εξουσίας, η Ελλάδα θα αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα δημοκρατίας.

Ποιοι ήταν όλοι αυτοί που πήγαν χθες στο Σύνταγμα; Ένα ετερόκλιτο, απροσδιόριστο πλήθος που τους ενώνει ένα και μόνο πράγμα: Η άφατη και απύθμενη λαϊκίστικη προσέγγιση των γεγονότων.

Είδαμε κανονικούς «ψεκασμένους», που επιμένουν ακόμη να βλέπουν αλλοίωση του DNA, τσιπάκια, διεθνείς συνωμοσίες, χαράγματα του Αντίχριστου, και προσπάθεια εξαφάνισης των «εκλεκτών» του Θεού, των Ελλήνων.

Είδαμε βαριά θρησκόληπτους, χριστιανοταλιμπάν που δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στην επιστήμη και που περιμένουν τη σωτηρία από τον ουρανό. Και είναι οι ίδιοι που ούρλιαζαν για τις ταυτότητες πριν από χρόνια, υπό τη σκέπη… φωτισμένων ιεραρχών.

Είναι οι ίδιοι που θα έκαιγαν ευχαρίστως «αντίχριστα» βιβλία ή θα έκαναν «ντου» σε κινηματογράφους που παίζουν… αντιχριστιανικές ταινίες.

Είναι κάποιοι βαριά κοινωνιοπαθείς, αντιδραστικοί, απομονωμένοι και με σοβαρά προβλήματα που χρήζουν ψυχιατρικής προσέγγισης.

Είδαμε επίσης πολλούς χρυσαυγίτες, ακροδεξιούς, τα «ορφανά» του Μιχαλολιάκου και τα νέα «φυντάνια» του Κασιδιάρη. Είχαμε καιρό να δούμε ξυρισμένα κεφάλια, μαύρες μπλούζες και ακροδεξιούς… αντισυστημικούς με υβριστικά πανό κατά του πρωθυπουργού και του Τσίπρα.

Υπήρχαν επίσης και πολλοί… επιστήμονες του διαδικτύου, που γνωρίζουν τα πάντα για τον κοροναϊό και το εμβόλιο αλλά που δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να πιούν από το νερό του Καματερού ή από… αγίασμα για να σωθούν από τον καρκίνο.

Αλλά συγκεντρώθηκαν και πάρα πολλοί πολίτες οι οποίοι αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου γιατί… καταπατώνται –λένε- ανθρώπινα δικαιώματα και γιατί του Ελληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει.

Αν σας θυμίζουν όλα αυτά κάτι, δεν κάνετε λάθος. Η πάνω και η κάτω πλατεία είναι εδώ με τη μορφή νεοαγανακτισμένων κατά του εμβολίου και κατά της επιστήμης.

Όμως, αυτά τα φαινόμενα πρέπει να τα βλέπει το πολιτικό σύστημα. Τα κόμματα είναι υπεύθυνα για τη διόγκωση του λαϊκισμού και την επαναφορά στους δρόμους της ακροδεξιάς.

Όταν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκρούονται διαρκώς με έναν πολιτικό διάλογο που δεν έχει καμιά διέξοδο για τον πολίτη, τότε είναι προφανές ότι θα ενισχύονται τα άκρα.

Όταν η συζήτηση των ημερών, με ευθύνη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι αν ο Μητσοτάκης είναι τεμπέλης, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Αν με ευθύνη της ΝΔ δημιουργούνται λογαριασμοί στα social με τίτλο «Αλέξης… Ξύστρας», υπάρχει πρόβλημα, το ίδιο με τους λογαριασμούς που βρίζουν χυδαία τον πρωθυπουργό.

Και με ευθύνη των κομμάτων επιτρέπεται σε βρόμικους, υπόγειους, φασίστες, απολογητές της Χρυσής Αυγής στο χώρο των Media να γίνονται τιμητές των πάντων.

Με ευθύνη των κομμάτων ενισχύονται ακροδεξιοί σχηματισμοί με ή χωρίς γραβάτα, τηλεπωλητές, ρατσιστές, μισαλλόδοξοι και ψεκασμένοι πολιτικοί με κομοδινί μαλλί ή και χωρίς καθόλου μαλλί.

Όταν, λοιπόν, μπουν στη Βουλή ψεκασμένοι, χριστιανοταλιμπάν, απολειφάδια της Χρυσής Αυγής και φασίστες που κρύβονται πίσω από τις, δικαιολογημένες φορές, ανησυχία του κόσμου για την υγεία του, μην πέσετε από τα σύννεφα.

Το δις και τρις εξ αμαρτείν, ουκ πολιτικού σοφού.


 Βασ. Κανέλλης-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά