Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Τυχερός ή άτυχος ο Μητσοτάκης;


Όταν έχουν καεί μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα και δεν υπάρχει ούτε ένα ανθρώπινο θύμα, σημαίνει ότι κάτι έγινε σωστά. Κάποιος φρόντισε γι’ αυτό. Δεν έχω αντίρρηση ότι η καταστροφή της περιουσίας είναι οδυνηρή – και το λέω ως άνθρωπος που έχει παρθένο Ε9 γιατί τον βαραίνει η ακίνητη περιουσία. Δεν έχω αντίρρηση πως είναι οδυνηρή η καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας του τόπου. Ομως τίποτε απ’ αυτά δεν συγκρίνεται με τον πόνο του γονιού που για να αναγνωρίσει το καρβουνιασμένο πτώμα του παιδιού του κάνει εξέταση DNA. Το Μάτι μάς στοιχειώνει ακόμη. Μπορούμε να μιλάμε για μήνες για τις ελλείψεις, για τις δυσλειτουργίες ενός συστήματος που μας έχει εθίσει στις αδυναμίες του. Δεν μπορούμε όμως να αρνηθούμε ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε τις πυρκαγιές με σχέδιο. Και το σχέδιο πέτυχε. Δεν θα υπάρξει ούτε ένας νεκρός. Και δεν υπήρξε ούτε ένας. Εκτός από τον άτυχο εθελοντή και τον ηλικιωμένο που σκοτώθηκε από την πτώση κάποιας δοκού, αν δεν κάνω λάθος. Απόδειξη της επιτυχίας του σχεδίου είναι η στάση της αντιπολίτευσης. Η απάνθρωπη θεωρία ότι αν δεν γίνονταν οι εκκενώσεις οι ντόπιοι θα αναγκάζονταν να συμμετάσχουν στην κατάσβεση. «Ακόμη και με κλαδιά», διάβασα. Μου θυμίζουν εκείνους τους επιτελικούς του Α΄ Παγκοσμίου που προτιμούσαν να

μετρούν ανθρώπινα θύματα προκειμένου να κερδίσουν ή να μη χάσουν μερικά μέτρα γης ανάμεσα στα χαρακώματα.

Ο Μητσοτάκης έχει την τύχη να τον αντιπολιτεύονται με αυτόν τον τρόπο. Από την άλλη, θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι άτυχος. Αν υπολογίσει τους μήνες που στη διάρκεια αυτών των δύο ετών βρίσκεται αντιμέτωπος με κάποια κρίση. Και καμία από τις κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν ήταν τεχνητή. Ο κορωνοϊός, η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, η απόπειρα εισβολής στον Εβρο και φέτος το καλοκαίρι οι πυρκαγιές. Και ένα φθινόπωρο διόλου ευοίωνο, με τον κορωνοϊό και τα κύματα των Αφγανών.

Κατηγορούν το επιτελικό κράτος. Ομως πώς λειτουργούσε η «Πολιτική Προστασία» στο Μάτι ή στην Πελοπόννησο το 2007; Υπήρχε; Ο ανταρτοπόλεμος των δειλών του Διαδικτύου αποκαλύπτει την απελπισία τους. Και ας αφήσουμε την Αριστερά, προβλέψιμη στην αποτυχία της. Ας πιάσουμε εκείνη την περίφημη «λαϊκή Δεξιά». Εχει ιδεολογική συγκρότηση; Εχει πολιτικούς στόχους; Ή μήπως είναι ένα συνονθύλευμα από καρατερίστες της πολιτικής που δεν αντέχουν τον Μητσοτάκη επειδή είναι ο Μητσοτάκης και κατάφερε να ανασυγκροτήσει τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη της ευρωπαϊκής Ελλάδας; Με τόσες κρίσεις που έχει διαχειρισθεί, και πόσες τον περιμένουν, θα μπορούσες να πεις πως είναι άτυχος ο Μητσοτάκης. Σκεφθείτε όμως πώς θα ήταν η ζωή μας σήμερα αν δεν ήταν πρωθυπουργός ο «άτυχος» Μητσοτάκης.

 Τ. Θεοδωρόπουλος-Καθημερινή

7 σχόλια:

  1. Ουτε τυχερός ουτε άτυχος ειν ο Μητσοτάκης. ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι απολυτα σωστος! Χτυπας το καρφι στο κεφαλι!!

      Διαγραφή
    2. Ελπιζω, οτι για το κακο που αφισε ο κ.Κουλη να γινει στο πανεμορφο Γρυπονησι μας να παρεμβει η Εισαγγελεια ωστε να μα;ουμε ολοι μας το τι διεταξε και το τι επραξε, αφινοντας να γινει καρβουνο ολοκληρη η Βορεια Ευβοια !!

      Διαγραφή
  2. Άτυχος γιατί στη βάρδια του κάτσανε πολλές στραβές με αποκορύφωμα την πανδημία, τυχερός γιατί έχει σαν αντίπαλο μια απαξιωμένη αντιπολίτευση εκτός τόπου και χρόνου. Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι κοινο σημειο μπορει ναχεις εσυ, ενας αλλοτε υπαλληλακος με 800 ε μηνιαια συνταξη, οπως ηδη μας εχεις ανακοινωσει εδω, με εναν ωμορφονιο μιας ηγεμωνικης και πλουσιας οικογενειας που κυβερνουσε για χρονια , ακομα και στα μαυρα χρονια της κατοχης τη Πατριδα μας και που θεωρει οτι ειναι ταμενος απο το Θεο των Ελληνων , σαν αλλοτε βυζαντινος βασιλεας/αυτοκρατωρας να κυβερνα και βασιλευει!!?
      Δειξε μας ενα παρομοιο παραδειγμα γονου μιας τετοιας οικογενειας στην Ευρωπη οπου ανηκουμε σημερα που κυβερνα με το σοι της /αδελφουλα,ανηψιο .../σε κεραιες κρατηκες θεσεις! Δεν θα βρεις πουθενα !
      Τη παραδοξοτητα αυτη την κατεχει και διεκδικει μονο τουτη η ερμη και προσφατα κατακαμενη, λογου ανικανοτητας στο Γρυπονησι, Χωρα μας!!
      Σου συνιστω λοιπον παλιοφιλε βαλλε μιαλο και σκεψου, οτι ο Αλεξης καρτερει κι αλλη επιλογη δεν εχουμε !!

      Διαγραφή
    2. Τις συμβουλές από αυτούς που κολακεύουν πολιτικούς σαν ασπροφτέρουγους και σταυραετούς τις λαμβάνω σοβαρά υπόψιν.
      Κάνω το ακριβώς αντίθετο. Γ. Κ.

      Διαγραφή
  3. Σε σενα το σχεδιο καταπολεμησης της φωτιας στο Γρυπονησι της κυβερνησης του κ.Κουλη κ. γαλλοφωνε γραφια, που ο σεβαστος κι αξιολογος κ. Γιανναρας απεφευγε προ καιρου διαλογο μεταξυ σου, πρεπει να ειναι γνωστο!!
    >Αφιστε τη φωτια να κατεβει ως τη θαλασσα για να σβυσει απο μονη της>, ηταν το μοτο της καταπολεμησης, οπως τουλαχιστον αναγραφηκε στο τυπο !! Πως λοιπον να χαθουν ανθρωποι με μια τετοια διαταγη ?
    Στο Ματι αντιθετα χαθηκαν παραλογα ανθρωποι επειδη πολλα απο τα σπιτια ηταν/ειναι εκτος πολεοδομικου σχεδιου και συναμα δεν υπηρχαν δρομοι ανοιχτοι προς τη κοντινη θαλασσα ωστε να
    φυγουν κατα κει οι περικυκλωμενοι απο τις φωτιες αμοιροι σμπατριωτες μας !!
    Παρεμεινε αντικειμενικος και μετεφερε αληθειες στον ελληνικο λαο μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά