Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

«Ψεκασμένοι», ηλίθιοι με πατέντα, ένα κράτος μπάχαλο και η «Ελλάς… φρενοκομείον»


Αν είναι μια φράση που έμεινε στην ιστορία γιατί χαρακτηρίζει την Ελλάδα που όλοι αγαπάμε, αλλά κάνουμε τα πάντα για να μισούμε, είναι αυτή του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Η Ελλάς μετεβλήθη σε απέραντο φρενοκομείο».

Και η υπόθεση της πανδημίας, των εμβολίων και των αρνητών είναι τρανή απόδειξη ότι από το 1989 που ειπώθηκε αυτή η φράση κάτω από διαφορετικές συνθήκες, μέχρι σήμερα, ελάχιστα έχουν αλλάξει.

Όχι μόνο στη νοοτροπία του κράτους που υπολειτουργεί, δεν λαμβάνει σωστές αποφάσεις, κάνει τραγικά λάθη.

Αλλά και στη νοοτροπία των πολιτών. Στον ωχαδερφισμό, τη μισαλλοδοξία, την εχθροπάθεια, την έλλειψη ατομικής ευθύνης και κυρίως στην «ξερολίαση».

Όλοι τα ξέρουν όλα, όλοι είναι γιατροί, λοιμωξιολόγοι, πανδημιολόγοι, ειδικοί στους ιούς, στα φάρμακα, στα εμβόλια.

Όταν μάλιστα η ενημέρωση γίνεται πλέον από τα

ανεξέλεγκτα social media και τα υποκινούμενα fake news, με ευθύνη και της επίσημης πολιτείας, τότε… δεν υπάρχει σωσμός.

Μετά και τις ανακοινώσεις για το… lockdown που θα βιώσουν οι ανεμβολίαστοι από τις 13 Σεπτεμβρίου κι έπειτα, επιεικώς μπορεί να πει κανείς ότι επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο.

Η κυβέρνηση κάνει την τελευταία της προσπάθεια -πριν την υποχρεωτικότητα των εμβολίων- προκειμένου να πείσει τα εκατομμύρια των πολιτών που δεν έχουν σπεύσει να «τσιμπηθούν».

Κι από την άλλη, ένα ισχυρό αντιεμβολιαστικό κίνημα, ένα ετερόκλιτο σώμα πολιτών, δίνει τη δική του μάχη. Και δυστυχώς κερδίζει, με αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας.

Όταν δεν μπορείς να πείσεις σχεδόν 5 εκατ. πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν.

Όταν επιτρέπεις σε ψεκασμένους γιατρούς, δημοσιογράφους, συνωμοσιολόγους, υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων, λαϊκιστές του χειρότερου είδους και… ηλίθιους με πατέντα να μιλάνε χωρίς να γνωρίζουν, τότε η ευθύνη ανήκει σε αυτούς που έχουν στα χέρια τους την εξουσία και στους υπηρέτες του ορθού λόγου.

Είναι προφανές ότι δεν είναι 5 εκατ. Ελληνες αρνητές ψεκασμένοι. Δεν πιστεύουν όλοι στις θεωρίες για τα τσιπάκια, την παγκόσμια τάξη πραγμάτων, το «μπόλι» που θα μας σκοτώσει, την αλλαγή του DNA μας και άλλες ανοησίες.

Οι περισσότεροι είναι απλοί πολίτες που δεν γνωρίζουν και δεν οφείλουν να γνωρίζουν περί των εμβολίων. Επηρεάζονται από αυτά που διαβάζουν, περιμένουν μια πιο έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, τρελαίνονται με τις αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες, χάνονται στον ορυμαγδό των καθημερινών ειδήσεων.

Είναι μια αδιαμόρφωτη μάζα πολιτών που εύκολα άγονται και φέρονται από τους λαϊκιστές, τους ψεκασμένους, τους βρόμικους «παίκτες» που έχουν προφανή κίνητρα.

Αυτούς έπρεπε να αγγίξει η κυβέρνηση και οι ειδικοί εδώ και μήνες. Αυτούς έπρεπε να πείσει, αντί να σέρνεται πίσω από τα γεγονότα και να αναγκάζεται να λάβει… ημίμετρα που ενέχουν και σοβαρές αντισυνταγματικές παραμέτρους και παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων.

Το βασικό ερώτημα

Από την άλλη, πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα: Πόσο ατομικό είναι το δικαίωμα κάποιου να θέτει σε κίνδυνο την υγεία του συνόλου;

Οποιος δει ψύχραιμα τα γεγονότα και τα στοιχεία θα αντιληφθεί ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος. Όταν 9 στους 10 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ δεν έχουν εμβολιαστεί, αυτό κάτι δείχνει.

Ακόμη κι αν με τη μετάλλαξη Δέλτα μπορούν να κολλήσουν και όσοι κάποιοι που έχουν εμβολιαστεί ή μπορεί και κάποιοι από αυτούς να νοσήσουν βαριά, η ουσία είναι μία: Το εμβόλιο παραμένει το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην πανδημία η οποία θα κρατήσει πολύ.

Και η εμπιστοσύνη στην επιστήμη πρέπει να είναι τυφλή, ειδικά από όλους όσοι δεν έχουν ιδέα, δεν είναι ειδικοί για να κρίνουν τι είναι καλό και τι κακό για τη δημόσια υγεία.

Τα λάθη που έχουν γίνει από τους αρμόδιους σε συνδυασμό με τους ψεκασμένους αρνητές που επηρεάζουν και πολλούς φοβισμένους και διστακτικούς πολίτες, είναι επικίνδυνη πρώτη ύλη για να έχουμε κακά ξεμπερδέματα το φθινόπωρο.

Δύο είναι οι λύσεις για να σωθεί η παρτίδα, για να πάψουμε να θρηνούμε 20 και 30 πολίτες κάθε μέρα, για να σταματήσει να πιέζεται το ΕΣΥ.

Η πρώτη είναι να κάνει το κράτος τη δουλειά του. Να ενισχύσει τα νοσοκομεία ώστε να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν το τέταρτο κύμα πανδημίας.

Να πάρει μέτρα και για άλλες περιπτώσεις που σκοπίμως αποκρύπτει.

Τι έχει γίνει με τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Τίποτε.

Το χάος του καλοκαιριού στα πλοία και τα αεροδρόμια της χώρας τα έχουν δει; Ή εκεί δεν κολλάει ο ιός;

Εχει γίνει οποιαδήποτε προεργασία ώστε τα παιδιά μας να μην συνωστίζονται σε τάξεις των 28 και 30 μαθητών; Τίποτε.

Γιατί εξαιρούνται οι Εκκλησίες από τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους;

Γιατί δεν επανέρχεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όταν βλέπουμε τη μετάλλαξη Δέλτα να κάνει… πάρτι;

Κι από την άλλη:

Είναι υπεύθυνοι πολίτες όσοι εργάζονται σε κρίσιμους τομείς του Δημοσίου και δεν εμβολιάζονται; Πώς είναι δυνατόν περισσότεροι από 1.200 εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ σε σύνολο 4.000 να μην έχουν κάνει το εμβόλιο;

Πώς είναι δυνατόν 10 μήνες μετά και να υπάρχουν χιλιάδες υγειονομικοί που εργάζονται σε νοσοκομεία αλλά δεν έχουν εμβολιαστεί;

Πώς είναι δυνατόν οι μισοί εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας και στον Στρατό να «λουφάρουν» από τον μεγάλο στόχο για το τείχος ανοσίας;

Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπεται ακόμη και σήμερα σε κάποιους «επώνυμους», πολιτικούς, πρώην υπουργούς, γιατρούς, δημοσιογράφους, να ηγούνται του αντιεμβολιαστικού κινήματος χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα;

Πώς γίνεται κόμματα να «ψαρεύουν» ψήφους σε θολά νερά και να επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τις αγωνίες και τους φόβους του κόσμου;

Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Να κυριαρχούν αυτοί που φωνάζουν περισσότερο, να ακούγονται αυτοί που μιλάνε για φάρμακα για… άλογα, για μαντζούνια σωτηρίας ή όσοι βρίζουν, ασχημονούν και στήνουν θεωρίες συνωμοσίας και ψεκασμένα σενάρια.

Και να μην μπορεί ο ορθολογισμός να επικρατήσει, να μην μπορεί η υπευθυνότητα να κυριαρχήσει, να μην έχουμε πάρει το μάθημά μας από την καταστροφή που έχει φέρει ο λαϊκισμός τα προηγούμενα χρόνια.

Το «Φρενοκομείον η Ελλάς» δεν μπορεί να είναι το μέλλον των παιδιών μας…

 Βασ. Κανέλλης -ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

  1. Προσωπικα πιστευω οτι το μεγαλο ποσοστο των μετεχοντων στο αντιεμβολιαστικο κινημα στα χωρια και στις πολεις μας ειναι οπαδοι του κομματος του κ. Κουλη!! !!
    Η κοινωνια μας πρεπει να αποκτησει σωστη εικονα για τα ρευματα τα οποία διατρέχουν την κοινωνία μας και ποια ειναι τα βαθυτερα για τουτα τα πισωγυρισματα*!
    * Σημ.:Η γιαγια μου αυτα ταλεγε κουλωματα, λεξη που χρησιμοποιουσε και για τα δυο μουλαρια με τα οποια οργωναν τα χωραφια μας πριν απο πολλα χρονια !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΑΣΧΠΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΝΟΥΜΕΡΟ

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά