Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Τσίπρας κατάπιε τη γλώσσα του για τις δημοσκοπήσεις – Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα


Μετά από 28 λεπτά ομιλίας (2.921 λέξεις) ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, Τσίπρας, δεν βρήκε λέξη να πει για τις “εταιρείες δημοσκοπήσεων που ιδιοκτήτες χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο”, όπως έλεγε ωρυόμενος τις προηγούμενες ημέρες. Με δυο λόγια, έχασε τη μιλιά του ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου, στην χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, για τις “στημένες δημοσκοπήσεις”. 

Τυχαίο; Δεν νομίζουμε και εξηγούμαστε ευθύς αμέσως: ο “δράστης” που ανάγκασε τον Τσίπρα να χάσει τη λαλιά του για τις δημοσκοπήσεις είναι ο καλός συνάδελφος Γιώργος Κατσίγιαννης, ο οποίος αποκάλυψε το Σάββατο (23/10/2021) στα “Παραπολιτικά” ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει με σφοδρότητα την Opinion Pool) συνεργαζόταν την συγκεκριμένη εταιρία και την εμπιστευόταν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο

Γ. Κατσίγιαννης, “η έρευνα της Opinion Pool για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ διενεργήθηκε το 2017” δηλαδή όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση. Ωστόσο, η πληρωμή ύψους 6.200 με ΦΠΑ, έγινε στις 19/12/2019, δηλαδή μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές και την ήττα του ΣΥΡΙΖ από τη ΝΔ, όπως γίνεται φανερό από το αποδεικτικό της κατάθεσης.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή. Στην πρόταση, την οποία υπογράφει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται ως ζητήματα οι «λίστες Πέτσα 1 και 2, η αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος εμβολιαστική καμπάνια του υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση της Enterprise Greece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας Opinion Poll, τον έλεγχο της οποίας αρνήθηκε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας παρά τα ατράνταχτα στοιχεία».

ΝΔ: Τι φοβάται ο κ. Τσίπρας και δε συναινεί σε διευρυμένη Εξεταστική Επιτροπή

Πάντως, πηγές της ΝΔ σχολίαζαν μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής πως «Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όρισε την 3η Νοεμβρίου 2021, ως ημέρα συζήτησης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με δικαίωμα της μειοψηφίας, που υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ πρότεινε και ψήφισε στο πλαίσιο της τελευταίας Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Η θέση της ΝΔ είναι σαφής και συγκεκριμένη όπως τη διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Να συσταθεί διευρυμένη εξεταστική επιτροπή από το 2015 μέχρι σήμερα, με μία ουδέτερη διατύπωση χωρίς κανένα υπονοούμενο ώστε να ελεγχθεί η χρηματοδότηση στα μέσα και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Καλούμε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απάντησε καταφατικά ενώπιον της Βουλής στην πρόταση του πρωθυπουργού και το νεύμα του καταγράφηκε στις τηλεοπτικές κάμερες, μέχρι και τη συζήτηση της 3ης Νοεμβρίου να δεχθεί την πρότασή μας, να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο και να μην ευτελίσει το Συνταγματικό δικαίωμα της μειοψηφίας επιλέγοντας επικοινωνιακά τρικ για να ξεφύγει από το πολιτικό του αδιέξοδο.

Και διατυπώνουμε ξανά το ίδιο ερώτημα. Τι φοβάται ο κ. Τσίπρας και δε συναινεί σε διευρυμένη Εξεταστική Επιτροπή ουδέτερης διατύπωσης; Εχει κάτι να κρύψει;

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι αν ο κ. Τσίπρας επιμείνει στην ενοχική στάση του, η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει κάθε θεσμική πρωτοβουλία προκειμένου να διερευνηθεί το σύνολο του διαστήματος από το 2015 έως και το 2021».

Διαβάστε παρακάτω το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την Opinion Pool, την οποία σήμερα καταγγέλλει:

 tomanifesto.gr

3 σχόλια:

  1. Καλά παίρνει κανείς σοβαρά το Τσιπρα με αυτά που λέει. Νομίζω ότι ο Μητσοτάκης πρέπει να τον απαξιώνει αδιαφορώντας και να μην απαντάει στις γελοιότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος ο κουλη να απαξιωσει τον Σταυραετο Αλεξη? Δεν παμε καλα φιλε μου !!
      Μια απλη αξιωλογηση καλληλοτητας δυο ατομων για τη θεση που λεμε γινεται ως εξης φιλε.. Διαλεγεις κριτηρια σοβαρα και μια σκαλα απο 1-10!!
      Τα επιλεγμενα κριτηρια κατ ~εμενα στη προκειμενη περιπτωση πρεπει να ειναι.
      Α. Ποσοστο Αυτοδημιουργιας ως σημερινο πολιτικο προσωπο βασει ιδιας δυναμικοτητας)οχι του μπαμπα και μαμας, συναμα δε βαθμος βουλησης, πειθαρχιας, κι αλλων παρομοιων ικανοτητων και χαρισματων

      Β.. Βαθμος γνωρημιας βασει προσωπικων δραστηριωτιτων και οχι λογου καταγωγης, πολικες Βαρωνιες ,πρωην Πρωθυπουργους κλπ.

      Γ. Προσθετα προσοντα υποχρεωτικα /επιθυμητα βασει των ως τωρα προσωπικων επιτευχθεντων λυσεων εθνικων προβληματων,συμπεριλαμβανομενων και των ως τωρα επιτυχιων /λυσεων σε επιλεγμενα εθνικα θεματα (π.χ.λυση και προσεγγηση με τη Μακεδονια ,.με τους Τουρκους κ.α...)
      Δ. Βαθμος διορατικοτητας /ευστροφιας....., βασει των ως τα τωρα πραχθεντων και απο τους δυο!!)
      Ε. Προσθετες ικανοτητες και φυσικες χαρες, απαραιτητες για το αξιωμα στις οποιες πρεπει να συνεκτιμουνται εμπειριες κι επιτυχιες στα πολιτικα θεματα
      Υ.
      Η.
      .
      .
      Ο καταλογος δεν ειναι ολοκληρωμενος , αμα τον χρειασθεις στον στελνω, ωστε να βαθμολογησεις σωστα τον Αλεξη μας ,εναντι του κ. Κουλη ,για να δεις ποιος ειναι ο σωστος και ο καλλιτερος για τον τοπο μας!!.
      Εγω εκανα μια προχειρη βαθμολογηση με βαση αυτα τα πρωτα κριτηρια και βγαινει συνολο 9 για Αλεξη εναντι 4 του Κουλη, ητοι ο Κουλη σαν τουβλο, μενει στη ιδια ταξη το πολυ μεταξεταστεος !! Καληνυχτα

      Διαγραφή
  2. Μόνο ο Τσίπρας κατάπιε τη γλώσσα του, είδατε κανένα σχόλιο από τα φιλαράκια του και
    ιδιαίτερα από το κ. κούλη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά