Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Θα αντιδράσουν οι νοικοκυραίοι του Σύριζα;


Είναι ζητούμενο η πολιτική αντίδραση της  μεγάλης κατηγορίας   των    νοικοκυραίων πολιτών,   που πρόσκεινται  πολιτικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την ομαδική επίσκεψη κλιμακίου του Σύριζα στον καταυλισμό Ρομά, που ζούσε ο  νεαρός κακοποιός   που σκοτώθηκε πρόσφατα από  αστυνομικά πυρά και τις εκεί δηλώσεις τους.

Πολυμελής Ομάδα, Τζανακόπουλος, γραμματέας του κόμματος, Σπίρτζης, Φωτίου, Γ. Τσίπρας, Λάμπρου, Ρέλλας και νεολαίοι, υψηλότατο κομματικό επίπεδο, πήγαν, στον καταυλισμό όπου δήλωσαν: «Επισκεφθήκαμε σήμερα την οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη, του νεκρού 18χρονου από πυρά αστυνομικών. Τους εκφράσαμε τη βαθιά μας θλίψη και τη συμπαράσταση στο δίκαιο θυμό και στο πένθος τους». Το θέμα έλαβε ευρεία δημοσιότητα και απασχόλησε την κοινή γνώμη.
Το ζήτημα όμως που ανακύπτει είναι πως θα αντιδράσει ο Συριζαίος νοικοκύρης, στην ενέργεια και τη δήλωση αυτή του κόμματος που στηρίζει, με την οποία:
-Αναδείχθηκε σε πολιτικό ζήτημα, πρώτου μεγέθους, ατυχές περιστατικό, που ελέγχεται δικαστικά όπως επιτάσσει η νομική και δημοκρατική τάξη,
-Αποδίδεται εμμέσως πλην σαφώς στους αστυνομικούς, φόνος με ρατσιστικά κίνητρα, λες και γνώριζαν ότι στο αυτοκίνητο που ήθελαν να ελέγξουν επέβαιναν Ρομά.
-Παρέχεται πολιτική κάλυψη, σε βαθμό υποκίνησης, των βίαιων κλιμακούμενων αντιδράσεων των απανταχού Ρομά, που καταλήγουν σε βάρος των πολιτών , αδιακρίτως,
-Διαφαίνεται απουσία κοινού νου, αδίστακτος λαϊκισμός, πολιτικός αμοραλισμός, πρόκληση και υπόθαλψη κοινωνικού διχασμού, που εκδηλώνονται με την εξώθηση των Ρομά σε ανοικτή σύγκρουση με την πολιτεία και την κοινωνία, με την εκμετάλλευση «του δίκαιου θυμού», της επιθετικότητας και της αφέλειάς τους. Κι όλα αυτά με σκοπό και στόχο την υφαρπαγή της ψήφου τους.

Είναι πολλοί, προφανώς οι περισσότεροι, οι οπαδοί του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πετυχημένοι στη ζωή με προσπάθεια, δουλειά και αγώνα. Ευκατάστατοι, με αρχές, καλές οικογένειες, περιουσία, «σειρά». Στην πολιτική επιστήμη χαρακτηρίζονται αστοί – μεσαία τάξη - και στην κοινωνία καταγράφονται ως νοικοκυραίοι, με την καλή έννοια του όρου. ( Κυκλοφορεί δυστυχώς και παρερμηνεία του όρου νοικοκύρης, επινόηση αποτυχημένων και τεμπέληδων, που υιοθέτησε βλακωδώς τμήμα της εγχώριας αριστεράς, για να χαρακτηρίσει συντηρητικούς, τους πετυχημένους της ζωής με δουλειά, προσπάθεια, αγώνα και σεβασμό στους νόμους και τους κοινωνικούς κανόνες).

Πολίτες που πρόσκεινται παραδοσιακά στην αριστερά, κατά κανόνα από οικογενειακή παράδοση που σχετίζεται με τον εμφύλιο, την κατάρα του έθνους - ένστικτο πλέον - που αν και αστικοποιήθηκαν κοινωνικοοικονομικά, από κοινωνική ντροπή, ειδικά στην επαρχία, δεν αλλάζουν εμφανώς πολιτικό στρατόπεδο. Παλαιότερα δεν άλλαζαν ούτε καφενείο.

Προσχώρησαν με ανακούφιση, στον Ανδρέα που τους έδωσε «δημοκρατικό» άλλοθι, δικαιολογία, να μετακινηθούν πολιτικά προς το δημοκρατικό κέντρο. Και στη συνέχεια, μετά την κατάρρευση του πράσινου ήλιου, υπό το βάρος οικονομικών σκανδάλων, βρήκαν διέξοδο της αριστεροσύνης τους στις σειρήνες του Σύριζα. Βαθειά όμως μέσα τους ένοιωσαν ανακούφιση όταν ο Αλ6 τους «διατήρησε», ειδικά στη δεύτερη θητεία, «αριστερούς αλλά αστούς», μη θίγοντας τον τρόπο ζωής που με αυτόν είχαν προκόψει.

Αν και ψήφισαν ναι σε κείνο το αστείο δημοψήφισμα, εισέπραξαν με ανακούφιση την κολοτούμπα, που μας κράτησε στην Ευρώπη της εθνικής μας βολής.
«Νοικοκυραίοι» στο βάθος της ψυχής τους. Βολεμένοι συντηρητικοί.

Αστοί της διπλανής πόρτας, με τόσο δυνατά αριστερά ανακλαστικά, που δεν τους επέτρεψαν να εγκαταλείψουν τον Αλ6, σιχτιρίζοντας την «οικονομική» επίθεση της κυβέρνησης Σύριζα στη μεσσία τάξη, την πραγματική κοινωνική τους τάξη, και ευθέως στην τσέπη τους. Με φόρους, εισφορές και αφαιμάξεις που μοίρασε, όχι σε πραγματικά αδύναμους και ανάπτυξη, αλλά εν πολλοίς σε τεμπέληδες και ανίκανους.

Επιμένουν οι πολίτες αυτοί να αυτοπροσδιορίζονται αριστεροί, στο πλευρό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι προφανώς αυτοί που στις δημοσκοπήσεις λένε ναι σε κάποια κυβερνητικά μέτρα ή αποδοκιμάζουν τοποθετήσεις του κόμματος στο οποίο κατευθύνουν την πρόθεση της ψήφου τους. Παράδειγμα η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία. Μέχρι εκεί όμως.

Οι πολίτες αυτοί βιώνουν από παλαιά, σήμερα και θα βιώνουν εντονότερα τις προσεχείς ημέρες, και μαζί τους όλη η νομοταγής κοινωνία, την ανεξέλεγκτη αντικοινωνική συμπεριφορά των Ρομά του περιθωρίου, της ασυδοσίας, κοινωνικής και οικονομικής, της εστίας της παρανομίας, των κλοπών , της διακίνησης ναρκωτικών, της εξαχρείωσης των ηθών. Συμπεριφορά που προφανώς επιτείνει, δίνοντάς της πολιτική κάλυψη και ενθάρρυνση, ως αντιρατσιστική εκδήλωση, η ευθεία «συμπαράσταση στο δίκαιο(!!!) θυμό», την πηγή της εκδίκησης, από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Πολιτικό αίνιγμα εν τέλει, αν και πως θα αντιδράσουν στην υπόθαλψη αυτή των άγριων αντικοινωνικών ενστίκτων των Ρομά, οι Συριζαίοι νοικοκυραίοι.

Έχουν επιλογές:
-Να δεχθούν την εύκολη δικαιολόγηση της αποδοκιμασίας του ρατσισμού που επικαλείται η αριστερά της καρδιάς τους και τον εύκολο χαρακτηρισμό ως ρατσιστή, όποιου, ψελλίζει έστω, αντίθετη άποψη. Αποβλέποντας και αυτοί στην εξουσία, πάση θυσία.
-Να σιωπήσουν σκύβοντας το κεφάλι από ντροπή, επιδοκιμάζοντας έτσι, με την ανοχή τους, τις απαράδεκτες πρακτικές αυτές ή,
-Να αποδοκιμάσουν φανερά, εγκαταλείποντας, τους λαϊκιστές και επικίνδυνους πολιτικούς τυχοδιώκτες, που δεν διστάζουν να υποθάλπουν διχασμούς , θέτοντας σε κίνδυνο τις προσωπικές και οικογενειακές τους κατακτήσεις. Να πουν μέσα τους: Τι σχέση έχουμε εμείς με αυτούς.

Δική τους η απόφαση, καλό και κακό και του δικού τους κεφαλιού.


O Γιώργος Ανδρέου είναι δικηγόρος (www.andreoulaw.gr)

 

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά