Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Πώς ξεφύγαμε από την αθλιότητα του «κατόπιν ενεργειών μου…»


Στη δεκαετία του ’80 για να βάλει κανείς τηλέφωνο στο σπίτι του στην Αθήνα ήθελε πολιτικό μέσο. Εάν επρόκειτο για κάποια επαρχιακή πόλη ή ακόμη χειρότερα για κάποιο χωριό έπρεπε να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα. Κάπως έτσι κινούντο βεβαίως όλες οι σχέσεις και οι συναλλαγές του πολίτη με το κράτος μέχρι πρόσφατα και σε κάποιες περιπτώσεις συμβαίνει ακόμη.

Από τεχνολογικής πλευράς σήμερα σε σχέση με 20 ή 25 χρόνια πριν ζούμε πλέον σε άλλο πλανήτη αλλά και πάλι όλα κινούντο με ρυθμούς χελώνας έως πριν από δύο χρόνια. Με την εμφάνιση της πανδημίας αλλά και λίγους μήνες πριν από αυτόν τον εφιάλτη μάλλον αθόρυβα αλλά με γεωμετρική πρόοδο ζήσαμε ένα τεχνολογικό θαύμα. Κυρίως όμως νιώθουμε μια απελευθέρωση από τις βασανιστικές ουρές σε κάποια δημόσια ή δημοτική υπηρεσία που στην κυριολεξία εξοντώνει ανθρώπους ψυχή τε και σώματι.

Το πιο συμβολικό και πολλαπλώς χρήσιμο από τα επιτεύγματα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής είναι η οργάνωση και διαχείριση των

εμβολιασμών αλλά και η ψηφιοποίηση της διαδικασίας με τα πιστοποιητικά.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αποτελεί σπάνιο παράδειγμα πολιτικού που κέρδισε και κερδίζει σε φήμη και κύρος γι’ αυτά που κάνει και όχι γι’ αυτά που λέει.

 Τις τελευταίες ημέρες ολοκληρώθηκε και λειτουργεί πλέον η ηλεκτρονική βεβαίωση του γνησίου υπογραφής και επικύρωσης αντιγράφων διαφόρων εγγράφων που ταλαιπωρούσαν εκατομμύρια πολιτών για το παραμικρό. Σε αυτά τα νέα επιτεύγματα προστέθηκε η έκδοση διαζυγίου, η ίδρυση ατομικής επιχείρησης και ακολουθεί η ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτων. Ολα αυτά δεν είναι απλώς θαυμαστά τεχνολογικά επιτεύγματα αλλά είναι λυτρωτικά για την καθημερινότητα των πολιτών. Κερδίζουν οι άνθρωποι χρόνο και χρήμα αλλά πρωτίστως την αξιοπρέπειά τους από τις ουρές της ντροπής και της χλεύης από πάσης φύσεως συμπεριφορές υπαλλήλων.

 Αυτή η επανάσταση που ζούμε στις μέρες μας δεν ήρθε ως δώρο από τον ουρανό και δεν χρειάστηκε να καταρρεύσει ο κρατικός προϋπολογισμός για να ολοκληρωθούν τα απαιτούμενα έργα. Ασφαλώς η ψηφιακή μετάβαση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη απαιτεί σοβαρές επενδύσεις τώρα και στο μέλλον, αλλά η σχέση κόστους – οφέλους είναι θεαματικά υπέρ της ταχείας υλοποίησης όλων των αναγκαίων προγραμμάτων για τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Ενώ λοιπόν όλοι μας ή έστω οι περισσότεροι αξιοποιούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτά τα σύγχρονα εργαλεία που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, καλό είναι να μη λησμονούμε πώς φθάσαμε έως εδώ. Η επιλογή του πρωθυπουργού να εμπιστευθεί έναν νέο επιστήμονα για υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρχικώς σχολιάστηκε με κακίες στο κομματικό παρασκήνιο. Μέσα σε λίγους μήνες ο Κυριάκος Πιερρακάκης που ήταν στις τελευταίες θέσεις στους πίνακες δημοφιλίας των μελών της κυβέρνησης, πέρασε στις πρώτες με διαφορά. Τώρα πια είναι το πρόσωπο που κερδίζει κάθε μέρα και μια μάχη χωρίς να κάνει πολιτικό θόρυβο και κυρίως χωρίς εξαγγελίες και υποσχέσεις. Αποτελεί σπάνιο παράδειγμα πολιτικού που κέρδισε και κερδίζει σε φήμη και κύρος γι’ αυτά που κάνει και όχι γι’ αυτά που λέει. Ισως αυτός να είναι και ο λόγος που μιλάει δημοσίως ελάχιστα.

 Ανεξάρτητα από το αν ο συγκεκριμένος πολιτικός στο τέλος θα εισπράξει τον έπαινο ή το ανάθεμα (όπως συχνά συμβαίνει στον τόπο μας), ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της χώρας θα μας απαλλάξει για πάντα από τη θλιβερή επωδό «κατόπιν ενεργειών μου» των πάσης φύσεως πολιτευτών, και αυτό είναι από μόνο του σπουδαίο.

 Παν. Λάμψιας-Καθημερινή

10 σχόλια:

  1. Εισαι μεγαλο καρφι κ. Κονδυλοφορε, οταν γραφεις σαν πρωταρης (ακουω το ανομα σου και διαβαζω σχολιο σου για πρωτη φορα) , οτι εδω και δυο χρονια βαλλθηκαν με τον Κουλη ολα τα πραγματα στη σειρα, λειτουργουν τα παντα και ζουμε παραδεισενια χρονια ευδαιμονιας , αφινοντας ετσι να υπονοηθει ,οτι με τον σταυραετο Αλεξη μας η τετραετια του ηταν Βαβυλωνια,χαοδης κι αναξια συζητησης!!!
    Ενα ουστ απο μενα τα λεει ολα σαν εκφραση ντροπης και πικριας που ενιωσα , διαβαζοντας το σημερινο κυριακατικο αναξιοπιστο σχολιο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι χώρες της ευημερίας και της προόδου θα είναι αυτές που θα αναπτύξουν και θα εφαρμόσουν συστήματα ψηφιακών εφαρμογών τα οποία θα μειώσουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών καιθα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών.
    Επίσης θα μειωθεί αν δεν καταργηθεί και η πελατειακή σχέση πολιτών και πολιτικών
    και θα αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια των πολιτών οι οποίοι εκληπαρουσαν τους υπεύθυνους της κρατικής γραφειοκρατίας για ολοκλήρωση των συναλλαγών τους. Η ψηφιακή επανάσταση που αναπτύσσετε τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα και γίνεται αισθητή από τη πλειοψηφία των πολιτών σηματοδοτεί την πρόοδο που θα σημειωθεί στη χώρα μας. Στο μέλλον οποιος δε θα μπορεί να διαχειριστεί τα ψηφιακά συστήματα θα είναι "αγραμματος" και θα μείνει πίσω από της εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χιλιες φορες προτιμωτερο να εκτιμαται/αξιολογηται μελλοντικα η ικανοτητα των παιδιων/εγγονων μας για τη καλυψη μιας θεσης στον ιδιωτικο/δημοσιο τομεα βασει επιλεγμενων ουδετερων κριτηριων απο ενα ηλεκτρονικο/κομπιουτερ-προγραμμα παρα με
      το υπαρχων σημερινο διεφθαρμενο συστημα με βαση κυριως, οχι τις ικανοτητες και περγαμενες που προσαπτεις, αλλα τα πολιτικα/κομματικα/συγγενικα κριτηρια,
      οπως αν
      -- εχεις απο γεννιες σαν τον κ. Κουλη αριστοκρατικο αιμα,
      -- υπηρξαν οι γονεις και τα ξαδερφια κουκουεδες,
      -- βαστας συστατικο γραμμα του κ.κουλη η αλλης πολιτικαντικης οικογενειας ,
      -- ποιος κουμπαρος αλλου στη διοικηση η απο τα εδρανα της βουλης βαζει πλατη για σενα
      -- ψηφιζει/ψηφισε αριστερα ποτε η μανα, ο πατερας κι η γιαγια .......
      -- συμμετειχες στα φοιτητικα συλλαλητηρια ποια και ποτε
      -- διαβαζεις την ΑΥΓΗ κι απο ποτε .........
      καιετσι παει λεγοντας και μοιριολογοντας, παραμενοντας στα ιδια και με τους ιδιους κουληδες!!

      Διαγραφή
    2. Εισαι ενας φανταστικα ονειροπολος μελλοντολογος, οταν πιστευεις συντομα την εφαρμογη τετοιων προγραμματων στο Ελλαδα, ετσι ειρηνικα και ηρεμα , οπως ερχονται κι απλωνονται με σιγοψυθιρισματα τα ελαφρα παιχνιδιαρικα κυματακια της θαλασσας στην Πελασγιωτικη αμμουδια !
      Πως θα ξαναβγει κι εξασφαλισει το ψωμι του βουλευτης ο Α και Β οταν δει, οτι το να βαζει πλατη για τον εναν και τ~αλλον δεν μετρα πια! Τι θα το κανει χωρις να γραφει συστατικα γραμματα για διορισμους ο καθε κ. Θεμιστοκλης βουλευτης μας το πολιτικο του γραφειο στη Λαμια κι αλλου!
      Για σκεψου βαθυτερα τις επιπτωσεις !!

      Διαγραφή
  3. Και τώρα κ. Λάμψια και τώρα κατόπιν ενεργειών τους μας επιτρέπουν να ζούμε. Κάθε μέρα ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του και τα πετροκάναλα, αυτό μας λέτε Μας επιτρέπεται και ζούμε ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ ΕΝΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΘΡΑΣΙΜΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω νομιζω παλι, οτι σε σενα με τα παραπανω στερεοτυπα,το σανο και τα τριφυλλια, σου λειπει η διορατικοτητα για μια παραπερα βαθυτερη σκεψη και τους κινδυνους για τις μελλοντικες αντιμαχιες που ερχονται!
      κρεμιεσαι απο τον κουλη,εναν αδυναμο μπροσταρη ,,,, !!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 6,56 εισαι τοσο ανόητος που οι κυβερνώντες δεν χρειάζεται να καταβάλουν καμιά προσπάθεια για να πείσουν. Είσαι απ τους τύπους που...κλέν άδαρτοι.

      Διαγραφή
  5. Εγώ ξέρω ότι ΣΗΜΕΡΑ από το κινητό μου πληρώνω την εφορία, ΕΝΦΙΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΝΕΡΟ, συνταγές γιατρού, εξουσιοδότησεις,θέλεις και αλλά? Για ολα αυτά πριν λίγα χρόνια ξοδέβαμε ατελείωτες ώρες στις ουρές των γκισέ. Αυτό λέγετε βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - 10:48:00 μ.μ. Μακαρι ναχαμε κι αλλα νεα ξυπνια παιδια (απο το τροπο γραφης σου θεωρω , οτι εισαι νεο παληκαρι)σαν και σενα και να μην ειχαμε εκλεξει/ναχαμε αποτραβηχτει απο κουληδες αριστοκρατες και ταχαμ γεννημενους ηγετες, τους λενε και καταστημενους!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά