Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Υπευθυνότητα αντί για κοκορομαχίες


Φτάσαμε ήδη στους 100 νεκρούς την ημέρα με 600 διασωληνωμένους στις Εντατικές. Τα νοσοκομεία «παγώνουν» τις εγχειρήσεις και ασχολούνται, νυχθημερόν, με τους νοσoύντες από COVID, οι οποίοι αυξάνονται σχεδόν κατά 10.000 την ημέρα. Κάποιοι απ’ αυτούς μάλιστα είναι πλήρως εμβολιασμένοι, στο μεταίχμιο μεταξύ δεύτερης και αναμνηστικής δόσης.

Η χώρα θα έπρεπε να βρίσκεται σε γενικό συναγερμό, με τον σοβαρό και αξιόπιστο κ. Τσιόδρα να δίνει καθημερινά οδηγίες για το 4ο κύμα, με τα συνεργεία εμβολιασμού να χτυπούν πόρτα πόρτα σε επαρχιακές πόλεις και χωριά για «αρνητές» άνω των 60 ετών και με τους πολιτικούς αρχηγούς να ενώνουν δυνάμεις για να περνούν το μήνυμα της ενότητας στον κόσμο.

Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει στο ακατανόητο αφήγημα ότι

η χώρα βαδίζει σταθερά προς την κανονικότητα, με τους υπουργούς να χαράσσουν ο καθένας τη δική του πολιτική μπροστά στις κάμερες και στα μικρόφωνα. Η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να βάζει όπου μπορεί τρικλοποδιές εκτοξεύοντας ντροπιαστικούς δεκάρικους –«αν δεν μπορείτε, φύγετε για να αναλάβουμε εμείς την ευθύνη των δύσκολων αποφάσεων»– και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας να κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους. Και συγχρόνως οι εκπρόσωποι επαγγελματικών ομάδων ζητούν «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά» και κατεβάζουν τα ρολά των επιχειρήσεών τους εκβιάζοντας το πανελλήνιο.

Ο αντιναύαρχος Ενρίκε Γκουβέια ε Μέλο, ο αρχιτέκτονας του θαύματος στην Πορτογαλία –με εμβολιασμένο πάνω από το 85% του πληθυσμού–, μιλώντας στην «Κ» στις 7 Νοεμβρίου (συνέντευξη στην Ιωάννα Φωτιάδη), σημείωνε ότι η χώρα πέτυχε να σταματήσει την εξάπλωση της πανδημίας επειδή πείστηκαν όλοι «ότι επρόκειτο για πόλεμο με τον κορωνοϊό, στον οποίο η κοινωνία πρέπει να αγωνιστεί ενωμένη κι όχι ο καθένας μόνος του». Στη διαδικασία αυτή, λέει ο αντιναύαρχος, έκανα «συμμάχους γιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς, δημάρχους, ακόμη και συλλόγους ασθενών. Εγιναν όλοι κοινωνοί της εθνικής προσπάθειας, οπότε δεν θα μπορούσαν να αντιταχθούν σε αυτή. Μείωσα έτσι τις αντιδράσεις και αύξησα τα αντισώματα του συστήματος». «Είμαστε μια χώρα» –καταλήγει– «με μακρά ιστορία και έντονη κοινωνική συνείδηση. Έχουμε μάθει ότι για να επιβιώσουμε πρέπει να στηρίξει ο ένας τον άλλο. Κάθε φορά που δεχόμαστε μια εξωτερική επίθεση ενωνόμαστε στο εσωτερικό».

Ας μη χάνουμε άλλο χρόνο με κοκορομαχίες και πυροτεχνήματα.

 Νότης Παπαδόπουλος-Καθημερινή

7 σχόλια:

  1. Το μονο που βοηθα εμς τους γρεκους ελληνας στη σημερινη κατασταση που μας εφερε η κυβερνηση Κουλη, ειναι μια κατα γραμμα καραταγραφη κι εφαρμογη ολων των μετρων κι αποφασεων εκεινων των ευρωπαικων χωρων, οι οποιες σθανερα και πολυ πετυχιμενα αντεδρασαν κι αντιδρουν ακομα στην περαιτερω επεκταση του ιου !!
    Τα πειραματα του κ. Κουλη, οπως το περιμεναν πολλοι απο μας, δυστυχως απετυχαν , σαν τις πυρκαγιες στην Ευβοια/με την καμμενη γη που αφισαν οι φλογες πισω στο πανεμωρφο Γριιπωνησι μας!!Ο κ.Κουλη , μακαρι να βγω ψευτης,αλλα τα δειγματα καθαρα κι ολοφανερα δειχνουν, οτι η ιστορια θα τον αποτιμησει !! Το παιδι, ο αγορινος δεν μπορει !!Κι οπως η κ. Μερκελ αδειαζει τον παγκο, ετσι κι αυτος πρεπει να ακολουθησει το παραδειμα της !!Νεες σκουπες καθαριζουν καλιτερα ελεγε η σοφη γιαγια μου, η Μυλωνου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕς ΣΜΠΡΩΧΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάθε πρώτα να γράφεις "καλίτερα" και μετά να εκφέρεις γνώμη αγράμματε.
    Δεν αντέχεται η ασυναρτησία του λόγου σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορει ναχεις δικαιο με το επιτακτικο τροπο σου, αλλα τα μεγαλα πνευματα πολλοι σαν και σενα δεν μπορεσαν ποτε να τα καταλαβουν !!

      Διαγραφή
    2. Εισαι προφανως αρρωστος η λιγα βηματα πριν το λυγισμα! Αρχισε θεραπεια και βαλλε και καμποσο χιουμορ πανω σου !Μειωσε το εγωσου,δεν περιστρεφονται ολα γυρω απο σενα, η γη κινηται και χωρις εσενα, θυμησου τον Γαληλεο!

      Διαγραφή
    3. Μιλησα 8:02:00 μ.μ.και με καποιον συγγενη γιατρο για τη περιπτωση σου,τουδειξα τα γραπτα σου και αποφανθει/ διεγνωσε, οτι υπαρχει κατι δισευριστο/ασυνηθιστο πριξημο/ινομυωμα κατι καλοηθης μεν αλλα θελει προσοχη γιατι ερεθιζει κι ανατανακλα και σε αλλα σημεια του σωματος΅μ~οχι παραβλεψημες συνεπειες!! Για περαιτερω διαγνωσεις στη διαθεση σου !
      Με πολλα παρντονς ενας καλος συμβουλος σου !!

      Διαγραφή
  4. Τα χαιρετίσματα στο συγγενή γιατρό σου. Ελπίζω να έχει πάει σε "καλιτερο" σχολείο από εσένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά