Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Θεέ μου όλοι μα όλοι;


Η κατάσταση έχει χτυπήσει ταβάνι. Η απελπισία στο κόκκινο. Η φοβία αξεπέραστη και ανεξέλεγκτη. Η πληροφόρηση  διχασμένη και κάθε ημέρα διαφορετική. Όλα στον αέρα.

Η «Ομικρον» με ήπια συμπτώματα. Όμως δεν ξέρεις. Τι δεν ξέρω; Μπορεί να νοσήσεις. Βαριά. Μα πως; Εξαρτάται από την ηλικία και από την υγεία σου. Ωχ!
Κι αν ναι; Ε τότε άσε καλύτερα. Μα έχω εμβολιαστεί. Και μάλιστα τρεις φορές. Όλα είναι σχετικά. Σχετικά ήπια η «Ομικρον». Σχετικά ήπια θα την περάσεις. Σχετικά σε προστατεύουν οι τρεις δόσεις εμβολιασμού. Σχετικά δεν θα διασωληνωθείς. Σχετικά δεν θα καταλήξεις. Σχετικά κανείς δεν ξέρει.
Τι δεν ξέρει; Αν η «Ομικρον» είναι μια μετάλλαξη ήπιων και χαμηλών τόνων. Ακόμα ερευνάται. Ακόμα η συντριπτική πλειοψηφία της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας να εκφέρει σίγουρη και τεκμηριωμένη γνώμη. Ακόμα το μελετάνε. Ακόμα το εξετάζουν. Ακόμα σε τίποτα οριστικό δεν έχουν καταλήξει.
Δηλαδή; Δηλαδή ο Φάουτσι μας συμβουλεύει να αποφύγουμε πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν και άλλα τέτοια ξεσαλώματα. Κάτι ξέρει.
Μα αν είναι έτσι τότε η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε από πριν όλα τα ψυχαγωγικά και άλλα τέτοια, ιδιαιτέρως τις πίστες, να τις είχε κλείσει; Τι περιμένει; Όταν τα κρούσματα θα ξεπερνούν, ημερησίως, τις δεκάδες χιλιάδες; Όταν τα νοσοκομεία θα έχουν φρακάρει; Όταν ακόμα και οι ιδιωτικές θα έχουν λυγίσει; Όταν ακόμα και τα ράντζα θα έχουν πλημμυρίσει; Και όταν αυτός ο έρμος τόπος θα έχει μετατραπεί όπως το Μπέργκαμο την Ανοιξη του 2000; Τότε; Πολύ αργά

Μα οι επιχειρήσεις θα χάσουν λεφτά. Η οικονομική ζημιά θα είναι μεγάλη. Πολλοί μικρομεσαίοι θα κατεβάσουν ρολά. Ολοι και όλα μεταξύ τρέλα και χρεοκοπίας. Τι να γίνει; Κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει. Όπως ας πούμε η προσωπική ευθύνη του καθενός. Μπα η ιδέα σου είναι. Δεν βλέπει όλα αυτά τα κρούσματα από την πανδημία παράνοιας; Αντε βγάλε άκρη

Μα θα έπρεπε ο εμβολιασμός να είχε γίνει υποχρεωτικός. Για όλους. Δεν έχεις εμβολιαστεί; Δεν μπαίνεις στο λεωφορείο. Κάπως έτσι. Μα αυτό που λες ακούγεται αυταρχικό, δικτατορικό, σχεδόν φασιστικό. Μπορεί, αλλά έκτακτες πρωτοφανείς περιστάσεις, έκτακτα μέτρα

Μα δεν συμφωνούν όλα τα κόμματα. Η αντιπολίτευση θα αρπάξει την ευκαιρία να πει τα δικά της. Οι καταγγελίες θα πέφτουν σύννεφο. Ωραία λοιπόν. Πρόσεξε τώρα τι θα συμβεί στην εφιαλτική περίπτωση που το δημόσιο σύστημα Υγείας θα γκρεμιστεί. Τότε θα δεις μια κατρακύλα που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες σου έχεις ονειρευτεί. Τότε θα είναι αργά. Too Late!

Επομένως που καταλήγουμε; Στο τίποτα; Στη σύγχυση; Στο εκκρεμές; Στη συμφιλίωση με τον τρόμο και την επερχόμενη λαίλαπα; Στο «αν είναι να ρθει ας έρθει»; Παραδομένοι; Με τα χέρια ψηλά; Όπως οι μελλοθάνατοι εκτελεσμένοι;

Ένα πράγμα έχω να πω. Ο καθένας πορεύεται σύμφωνα με τον χαρακτήρα του, την προσωπικότητά του, τη λογική του και τα κριτήριά του. Δηλαδή τα ακυρώνω όλα, δεν πάω πουθενά, δεν κάνω ρεβεγιόν, δεν πάω σε πίστες, δεν ξεσαλώνω, δεν θα εκτεθώ. Και από εκεί και πέρα περιμένω να δω. Θεέ μου όλοι μα όλοι τελειωμένοι; Σε τρεις μήνες θα ξέρω και τότε θα σου πω. Μέχρι τότε να προσέχεις. Αυτό μόνο έχω να σου πω!

 Δημ. Δανίκας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. ποιος θα πιστευε, οτι το παπαδαριο θα μπορουσε να αναστατωσει ολη την Ελλαδα !
    Δεν υπαρχει χειρωτερο απο τον φανατισμο!
    Να πιστευεις στο κοσμο των θαυματων και το αρων τον κρεββατο σου και περιπατα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολοι φωναζουν και η Κυβερνηση να μην τους κακοκαρδισει τα αφηε ολα ελευθερα στην ουσια οπότε δεν μαζευονται τωρα οσα μετρα και αν παρω τωρα πια. Οταν φτασει στο απροχωρητο η κατασταση, δεν χρειαζονται η εστιατορες, οι καταστηματαρχες και οι καθε λογις ..αρχες να τους επιβαλουν κανενα μετρο γιατι πελατες δεν θα υπαρχουν και ουτε λεφτα να τους στηριξουν. Ολοι φωναζουν τωρα αλλα οταν ελθει εκεινη η ωρα που εγω βλεπω να ερχετε, οσο και αν φωναζουν δεν θα υπαρχουν αυτια για να τους ακουσει κανεις. Η λυση ητανε ετοιμη και μπροστα στον καθενα, να παιρνει τα μετρα που προτειναν και προτεινουν οι ειδικοι αλλα κανεις δεν τα τηρουσε και ολοι ανταρτηκο σηκωσανε!!! Ο Θεος μαζι μας αλλα μαλλον και αυτος μας βαρεθηκε για την ανευθυνοτητα μας, ολων μα ολων. κινηγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά