Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Δεν μπορούν τα παιδιά…


Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που έτυχε στην πιο δύσκολη συγκυρία της μεταπολίτευσης, αλλά και ο πιο τυχερός για την αντιπολίτευση που έχει. Είναι άλλο δηλαδή να είσαι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και να έχεις απέναντί σου τον Αντρέα και ένα ψημένο ΠΑΣΟΚ που «καλίγωνε τον ψύλλο», και άλλο να έχεις τον Τσίπρα και την παιδική χαρά που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον νυν πρωθυπουργό δεν ισχύει η φράση του Αντίγονου Γονατά «προστάτεψέ με από τους φίλους μου, τους εχθρούς μου τους αναλαμβάνω εγώ». Γιατί οι πολιτικοί εχθροί του μια χαρά τα καταφέρνουν να αποδομούνται από μόνοι τους. Δεν χρειάζονται… βοήθεια του Μητσοτάκη.

Μετά τον διασυρμό για τα πολύ… σεβαστικά και δοξαστικά που ανακοίνωσαν για τον Κάρολο Παπούλια, αυτοί που τον έλεγαν προδότη (τα παλιά του 2015 ανασύρθηκαν στα σόσιαλ μήντια και έγινε γλέντι), τώρα εκτίθενται και με την ακατανόητη ανακοίνωση για τη

μετακίνηση ή αποχώρηση γενικών γραμματέων (κάποιων λόγω πρόθεσης να πολιτευθούν).

Θα ήταν αναγκαίο για τη δημοκρατία να γίνει κριτική στα πεπραγμένα τους. Αλλά αυτό είναι δύσκολο, θέλει δουλειά, πρότζεκτ που θα έλεγε ο Φλαμπουράρης. Αντί γι’ αυτό το βρήκαν φαίνεται πολύ ευρηματικό να ανακοινώσουν «παραιτήθηκαν οι αντικρατιστές που έκαναν ρεσάλτο στο δημόσιο χρήμα. Να παίρνει σειρά και ο Μητσοτάκης».

Δεν ξέρουμε πόσο αντικρατιστής είναι ο Μητσοτάκης. Αλλά και να είναι, ποιο είναι το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι μια αντικρατιστική κυβέρνηση είχε γενικούς γραμματείς και οι γραμματείς αυτοί πληρώνονταν τον μισθό τους από το δημόσιο χρήμα;

Και αυτό δικαιολογεί τη φράση «έκαναν ρεσάλτο»; Δεν θα έπρεπε να είχε γενικούς γραμματείς η κυβέρνηση; Να έμεναν υπουργεία και οργανισμοί με κενή τη θέση για να μην κατηγορηθούν ότι παρότι αντικρατιστές, πληρώνονται για όσο διαρκεί η θητεία τους, από το κρατικό χρήμα;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε γενικούς γραμματείς; Φυσικά είχε, όπως όλες οι κυβερνήσεις όλων των χωρών του πλανήτη. Δεν τους είχε επειδή πιστεύει στον κρατισμό, αλλά επειδή ήταν οργανικές θέσεις κλειδιά για τη λειτουργικότητα του κράτους.

Κάποτε ο πατήρ Μητσοτάκης είχε πει για κάποιον μετέπειτα πρωθυπουργό «δεν μπορεί το παιδί». Το ίδιο θα λέγαμε και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούν. Θα ήταν αξιοπρόσεκτο αν έκαναν κριτική αποτίμηση της θητείας των γραμματέων. Όπως ακούμε με προβληματισμό τον ΣΥΡΙΖΑ όταν καταγγέλλει ότι οι μετακλητοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξεπέρασαν αυτούς της κυβέρνησης Τσίπρα. Αν ισχύει.

Όταν όμως κάνουν συνεχώς αντιπολίτευση καφενείου, ακόμη και κάποιες σποραδικές σοβαρές παρεμβάσεις τους, χάνονται μέσα στη βοή που γεννούν οι υπόλοιπες.

Το ίδιο κάνουν και με την πανδημία. Κατηγορούν τον Μητσοτάκη για τη «γνωστή Συνταγή του, αυτή του λουκέτου». Μαζί τους θα ήμασταν αν: Αν Αγγλία και Σκωτία δεν είχαν επιβάλλει περιορισμούς. Αν η Ιταλία δεν είχε επιβάλει μέτρα. Αν η ισχυρή Γερμανία με τις 40.000 ΜΕΘ δεν ανακοίνωνε αναστολή λειτουργίας κλαμπ και των εκδηλώσεων. Αν δεν υπήρχε αναστολή νυχτερινής κυκλοφορίας στην Ισπανία, αν δεν λαμβάνονταν περιοριστικά μέτρα στη Σουηδία (που ήταν η μόνη που δεν ακολούθησε πέρυσι τον πλανήτη σε λοκντάουν, αλλά αναγκάστηκε και αυτή), αν δεν έμπαινε σε λοκντάουν η Ολλανδία, αν στην Ιρλανδία οι παμπ δεν έκλειναν από τις 8 μ.μ. Και τόσες άλλες χώρες, με τόσα άλλα «αν».

Δηλαδή πιστεύουν ότι με αυτή την αντιπολίτευση θα πείσουν για την ανάγκη επαναφοράς τους; Η εντύπωση που δίνουν είναι ότι τους δόθηκε μια θέση, αυτή της αντιπολίτευσης και παίζουν χωρίς να ξέρουν τι να κάνουν, λένε ό,τι να 'ναι αρκεί να φανεί αντιπολιτευτικό. Η ουσία της αντιπολίτευσης, η σοβαρότητα, δεν τους αφορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει γενικώς και αορίστως για ενίσχυση του ΕΣΥ. Αντιθέτως, το ΚΙΝΑΛ συγκεκριμενοποιεί αυτή την ώρα, και ζητάει επιβολή ανώτατης τιμής στις μάσκες ενώ κάνει λόγο για ανάγκη ενίσχυσης του εμβολιαστικού προγράμματος - κάτι που αποφεύγει να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μη δυσαρεστήσει τους αντιεμβολιαστές στους οποίους δυο χρόνια τώρα κλείνει το μάτι.

Απορούμε αν πιστεύει πόσους και ποιους θα πείσει. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι το πέριξ του 25% των δικών του. Το πρόβλημα είναι ποιους θα προσελκύσει εκ των υπολοίπων. Και δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο.

 Γ. Σιδέρης-liberal.gr

9 σχόλια:

  1. μετα απο 4 συνεχομενες ηττες αν ηταν εξυπνοι θα ειχαν πεταξει με τις κλωτσιες τον πιο εμπαθη και αγραμματο πολιτικο της μεταπολιτευσης τωρα θα βραζουν στο ζουμι τους και θα τρωνε τον Κουλη στη μαπα για δεκαετια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το asset του ΣΥΡΙΖΑ έγινε το μεγαλύτερο βαρίδι τους. Ο ποιο αποκρουστικός πολιτικός της μεταπολίτευσης. Μόλις έβγαλε τη προβιά του αριστερού αποκαλύφτηκε η μαυρίλα που φέρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σαν ελληνας σημερινος πολιτης θα ντρεπομουνα να γραφω και να διατυμπανιζω, οτι ειμαι δημοκρατης και ψηφιζω , κουλη, τον γιο του Μητσοτακη !!
      Τι asset και παπαρια αναφερεις!!
      Χαθηκαν τοσα λεβεντοπαιδα καθαρα στη καρδια και στο πνευμα ωρε λεβεντη ?Παλι στον ιδιο
      καναλο θελεις να βολοδερνεις με τις μετριωτητες ?Ελεος !

      Διαγραφή
  3. Βρε καημένοι καί οι δύο, πέντε μερουλες έλειψα καί βλέπω βγάλατε τά εξαπτέρυγα τής δεξιάς καί τά κουνάτε στο ν αέρα με χαρά , αλλά δε βλέπετε ότι ο τόπος δυστυχεί καί ο λαός θρηνεί, να πω ότι είστε στραβοί καί δε βλέπεται να τό δεχτώ, αλλά δε τό δέχομαι γιατί δεν είστε στραβοί, είστε απλά χαζοί, σάς είχα πει όταν εκλέχτηκε ο Μητσοτάκης δε θά τό θυμάστε σίγουρα γιατί η φαιά σας ουσία είναι μηδαμινή, Τσίπρα θα λέτε καί θά κλαίτε, επιβεβαιωνομαι πανηγυρικά, καλή σας νύχτα κύριοι.. κάθε μέρα πού περνά εκτιθεσται καί περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι βαθιά νυχτωμένος ...υπομονή θα φας τον Μητσοτάκη πολλά χρόνια στη μάπα ακόμη και σίγουρα αν είστε έξυπνοι τότε δεν θα υπάρχει Ζήκος.

      Διαγραφή
    2. συγχαρητηρια φιλε μου για το τεκμηριωμενο σχολιο σου, χτυπα κατακεφαλα τα καρφια!!

      Διαγραφή
    3. «ναι,εναι τυφλόι και στα αυτιά και στο μυαλό και στα μάτια» ειχε πει καποτε ο Οιδίποδας στον μάντη! κι αυτο συμβαινει με τον κουλη και την ομαδα του! Ακομα προφανως δεν εχουν καταλαβει σε τι νερα αρμενιζουν και για που τραβαν χωρις μπουσουλα στο σκοταδι, ωσπου να μας τσακησουν ολους πανω στα βραχια με τον κουλη τμονιερη!
      Αμαν μ~αυτα τα γαλαζοπαιδια της Αθηνας !!Ειδε μεταπολεμικα η Ελλαδα ασπτες και λαμπρες μερες αλλα ο καπετανιος ηταν Μακεδονας,που σημαινει επαρχιωτης για τα πορφυρογεννημενα αγορια εξ Αθηνων!

      Διαγραφή
  4. Ρε σεις (συγνώμη για το ρε) ποιος είναι αυτός που επικαλείται τους τραγικούς ποιητές της αρχαιότητας, έχει μελετήσει και ερμηνεύει τον Πλάτωνα, προσομοίαζε παλαιότερα στον Μακρυγιάννη και δηλώνει Ελληνότερος όλων. Μην τυχόν και εποφθαλμιά τη θέση του Μπαμπινιώτη στη Φιλοσοφική, ή μήπως τη θέση της Αρβελέρ στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης; Ή μην τυχόν και είναι από μόνος του ένα Πανεπιστήμιο, ή μια Πάπυρος Larousse Britannica;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να χαιρεσαι ανθρωπους πουχουν μερακια ! Ο Ελληνας πολιτης ακριβως επειδη γαλουχηθηκε με γραμματα και φιλοσοφια, αλλα επειδη κι ειναι και προικησμενος κι με σοφια ιδιαιτερα!!, δεν παυει ποτε να εξελησσεται και να υμνει τον Υψιστο π~ειχe τη καλη τυχη να πρωταντικρησει το φως της Οικουμενης στην ωραιωτερη χωρα του Κοσμου ! Αν εξαιρεσεις δε και καποια νεοπλουτα, δεξιοφρονα κι απο μεγαλα τζακια βουτηροπαιδια ,τη Χωρα αυτη την κατοικουν οι πιο ωραιοι ανθρωποι του κοσμου! Σοβαροι, τιμιοι ελικρινεις με πιστη στη πατριδα και την μοναδικη στην υφηλιο ιστορια της.Γηρασκων αει διδασκωμεμος μανγκα!
      Κι οσο για σενα ~ δεν πιστευω να την εσκασες απο αποια κοτετσια,και ν~ εχεις κανει χρηση κι απο το εθνοκτονιστικο μεσον, ισως καποιου μεσαζοντα των περι Κουλη!!Θα μορφωθηκες με ιδιες δυναμεις σου και θα βρηκες θεση εργασιας με το σπαθι σου !!

      Ομως , αν και ταγραφω αυτα ταλαντευωμαι !Δειχνεις πραγματι ναχεις τασεις προς την ειρωνεια!! Κι ετσι προδιδεις ελλειψη σεβσμου και αυτοπεποθησης ! Γιαυτο και κακαληγω> Τu sei nο vεrο greεco, tu sei βολευτακιας δια μεσουKouli, ο οποιος ζει με τονομα του μπαμπα του και της παλιας κληκας ,αλλως δεν θα υπηρχε εκει πουναι σημερα !Με καταλαβες γιατι αμφιβαλλω? Καλη Πρωτοχονια !!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά