Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει σε ένα αίτημα για εκλογές που ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει…


Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσαν επικίνδυνη την κυβέρνηση και τις χρέωναν ακόμα και ανθρώπινες απώλειες από την πανδημία, ωστόσο όταν δέχονταν ερωτήσεις για το ζήτημα των εκλογών με τις οποίες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την αλλαγή μιας κυβέρνησης που χαρακτηρίζουν επικίνδυνη, απαντούσαν ότι δεν το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Για αυτό δεν ζητούσαν σύμφωνα με όσα έλεγαν εκλογές, όχι γιατί θα τις έχαναν ή γιατί αποδέχονταν την δημοσκοπική εικόνα.

Να όμως που μερικές ημέρες μετά αυτό έχει αλλάξει και ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής σάλπισε την αντεπίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αίτημα για εκλογές, σε ακόμα χειρότερα βέβαια επιδημιολογικά δεδομένα και με καθαρές αντιφάσεις. Οι δικαιολογίες για την έρευνα Λύτρα-Τσιόδρα και τους θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ, δεν είναι πειστικές σε πολλούς καθώς ανάλογες καταγγελίες είχαν γίνει και στο παρελθόν ενώ

ανάλογες έρευνες είχαν δείξει το αυτονόητο, δηλαδή ότι οι ασθενείς όταν διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ κινδυνεύουν πολύ, πολύ περισσότερο.

Πέρα από το αν είναι πειστικοί οι λόγοι που ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε εντελώς στρατηγική, κανείς στο εσωτερικό του (ίσως πλην Πολάκη) δεν πιστεύει ότι αν τώρα άνοιγαν οι κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε τις εκλογές παρά τα αντίθετα που λένε δημοσίως, όπως είναι λογικό τα στελέχη του. Ένα βήμα ακόμα δείχνει ότι και κανένας στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει όντως σε πρόωρες εκλογές. Άλλωστε οι αλλαγές στις θέσεις των Γενικών Γραμματέων της Κυβέρνησης προκειμένου αρκετοί από αυτούς να πολιτευθούν, έδωσε το μήνυμα στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εύλογα θα αναρωτιέται κανείς, γιατί επιμένει με αυτά τα δεδομένα ο Αλέξης Τσίπρας σε αυτό το αίτημα. Οι λόγοι ωστόσο είναι ξεκάθαροι, πρώτα από όλα ανεβάζει την συσπείρωση του κόμματος του κινητοποιώντας τα στελέχη του να βγαίνουν με γκάζι στις δημόσιες αντιπαραθέσεις μιας και με την επικοινωνία δεν τα πάνε και όλοι καλά. Στο βάθος όμως ο ανταγωνισμός από το ΠΑΣΟΚ και την παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι ο καθοριστικός λόγος.

Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να στήσει ξανά ένα κάδρο με δύο, αυτόν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη  επενδύοντας στον διπολισμό για να μειώσει τον χρόνο που απασχολεί την επικαιρότητα το ΚΙΝΑΛ και να ανακόψει τον δημοσκοπικό του αέρα που τον απειλεί.

Του δίνει επίσης την δυνατότητα το αίτημα για εκλογές να θέτει διαρκώς το δίλλημα στο Κίνημα Αλλαγής για την θέση που θα πάρει απέναντι στην ΝΔ μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ με αυτόνομη πορεία, που θα δώσει όμως το έναυσμα στον Αλέξη Τσίπρα να το παρουσιάζει ως δορυφόρο της ΝΔ που δεν επιτρέπει αθροίζοντας τις δυνάμεις του μαζί του να υπάρξει εναλλακτικό μοντέλο διακυβέρνησης.

Αρκετά επιφανειακά και οριζόντια σχέδια βασισμένα στην επικοινωνία και στην επικαιρότητα, αλλά έστω και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε και δοκιμάζει συνταγές που πριν το σήκωμα του γαντιού από τον Αλέξη Τσίπρα, είχε αφήσει στο συρτάρι, με την ζαλάδα της συντριπτικής ήττας στις εκλογές να μην έχει ξεπεραστεί ακόμα.

 dailypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά