Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Η Γιάννα Παπαδάκου καλείται σε απολογία ως κατηγορούμενη για το κύκλωμα Παπαγγελόπουλου


Η ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου-Μιωνή καλεί τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου σε απολογία ως κατηγορούμενη.

Η εμπλοκή της Γιάννας Παπαδάκου στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου για το παραδικαστικό - παρακρατικό κύκλωμα, ξεκίνησε με τις καταγγελίες του Σάμπυ Μιωνή, που κατηγορήθηκε ψευδώς για εμπλοκή στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία φάση της απίστευτης αυτής υπόθεσης, ο Νίκος Παππάς φέρεται σε κασέτα να αναγνωρίζει ότι οι κατηγορίες εναντίον του Σάμπυ Μιωνή είναι δημιούργημα του Παπαγγελόπουλου και μετά φέρεται να ζητάει τη μεσολάβηση του ιδίου του επιχειρηματία στον Σταύρο Παπασταύρου- επίσης αδίκως κατηγορηθέντα από την ομάδα Παπαγγελόπουλου- να δώσει στοιχεία εναντίον της Μαρέβας Μητσοτάκη, ώστε να επέλθει συμβιβασμός.

Τι είχε δηλώσει ο Σάμπυ Μιωνής:

"Σήμερα καταθέτω μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Θα σας παραθέσω στοιχεία και είμαι στη διαθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση. Καταθέτω μήνυση εναντίον του κ.Παπαγγελόπουλου, του κ.Φιλιππάκη, του κ.Τάρκα και της κ.Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό. Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου. Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ.Παπαγγελόπουλο και μέλη την κ.Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ.Τάρκα. Όλοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπης και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ.Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις" φέρεται να ανέφερε ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής.

Διαμαρτύρονται οι δικηγόροι της Γιάννας Παπαδάκου

Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κίνηση σημειώνουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της δημοσιογράφου Δημήτρης Τσοβόλας και Λυδία Τσοβόλα καθώς καλείται μετά από απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής σε απολογία, "με μοναδικούς λόγους, όπως αναφέρονται στο κατηγορητήριο, ότι μετέβη στο Παρίσι όταν πήγαν και οι αρμόδιοι εισαγγελείς για να πάρουν μαρτυρική κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιάνι για την λίστα Λαγκάρντ.

Επίσης, διότι ασκώντας ερευνητική δημοσιογραφία, πήρε συνέντευξη από τον ανωτέρω βασικό μάρτυρα Ερβέ Φαλτσιάνι, και έκανε ρεπορτάζ στα μέσα ενημέρωσης που εργάζονταν με το οποίο αποκάλυψε σημαντικές πτυχές του μεγαλύτερου σκανδάλου της Novartis".

Οι καταγγελίες Ράικου εναντίον της Γιάννας Παπαδάκου

Δεν είναι όμως μόνο ο Σάμπυ Μιωνής που έχει "δείξει” τη Γιάννα Παπαδάκου για εμπλοκή στην ομάδα Παπαγγελόπουλου. Και η κ. Ράικου, η πρώην Εισαγγελέας διαφθοράς, είχε μιλήσει για στενές, περίεργες σχέσεις της δημοσιογράφου με το κύκλωμα Παπαγγελόπουλου.

Τον Φεβρουάριο 2017 ήρθε στο γραφείο μου η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και με ρώτησε εάν έχω στοιχεία εναντίον πολιτικών, είχε πει η Ελένη Ράικου για την κ. Παπαδάκου.

Η ερώτησή της με ξάφνιασε γιατί κανένας άλλος δημοσιογράφος δεν μου την είχε κάνει. Όταν της είπα όχι, απόρησε. Λίγες μέρες αργότερα με πήρε ο κ. Παπαγγελόπουλος και με ρώτησε εάν έχω βρει στοιχεία για πολιτικούς. Και σε εκείνον αρνήθηκα. Στις αρχές Μαρτίου με ξαναεπισκέφτηκε η κα Παπαδάκου και πάλι μου είπε για πολιτικούς. Αρνήθηκα.

Φυσικά δεν της άρεσε η απάντηση και επέμεινε. "Πώς δεν έχεις; Και τα στοιχεία για τον Βενιζέλο και τον Πικραμμένο; Για τον Πικραμμένο το βίντεο που παίρνει χρήματα;" μου είπε.

Αιφνιδιάστηκα και της είπα πρώτη φορά ακούω τέτοια πράγματα.

Μου λέει "Φεύγω πάω τώρα να στα φέρω. Θα τα βρω και θα στα φέρω".

 lykavitos.gr

9 σχόλια:

  1. αυτη δεν ηταν κυβερνηση μαφια και καμορα μαζι ηταν ευτυχως τους πηρε ειδηση ο λαος και τους τιμωρησε ΠΟΤΕ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κατάλαβα καλά η δικαιοσύνη απλώς καλεί την κυρία Παπαδάκου για να της υποβάλει κάποια ερωτήματα. Η κυρία Παπαδάκου γιατί αρνείται να παρουσιαστεί επικαλούμενη μέσω των δικηγόρων της νομικίστικα κόλπα; Θέλουμε να μάθουμε και εμείς ποιος ήταν αυτός που της είχε τάξει ότι θα της έδινε βίντεο με τον Πικραμένο να χρηματίζεται; Εκτός και αν αυτές τις μπούρδες τις έλεγε από μόνη της και τώρα φοβάται ότι θα αποκαλυφθεί. Πρέπει επιτέλους όλα να βγουν στη φόρα. Όπως είχε πει και ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να τους ταράξουν στη νομιμότητα. Είναι μονόδρομος. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που εκλέχθηκε αυτή η κυβέρνηση. Κάθε κατεργάρης να μπει στο κελί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η κυρια,με το συγνωμην ,φαινεται ικανη για ολα !!

      Διαγραφή
    2. Εισαι και ανιστόρητος,το ''θα τους ταραξουμε στην νομιμότητα'' ανήκει στον Ηλία Ηλιού'', οτον αφορά την ουσία της υπόθεσης, διάβασε τον κώδικα δεοντολογίας των δημοσιογράφων. Ισως εισαι σε ηλικία να μαθαίνεις. Οτι δεν συμφωνεί με τις απόψεις σου δεν ειναι δα έγκλημα.

      Διαγραφή
    3. πολυ παντρονα η κυρια!!
      Καλα δινονται και επιχωριγησεις σε κυριες με ιδιαιτερες σωματικες
      διαστασεις!

      Διαγραφή
    4. Για την ακρίβεια ο Σαμαράς είπε:
      Μέχρι τέλους… Για τη δικαιοσύνη, μέχρι τέλους! Ποτέ ξανά ‘παραμάγαζα’… Για τη δημοκρατία μέχρι τέλους! Ποτέ ξανά σκευωρίες… Για την πατρίδα, μέχρι τέλους! Αδιαπραγμάτευτο…»
      Γ.Κ.🌲🌲🌲

      Διαγραφή
  3. Πότε δεν υπήρξε τόση βρώμα στο Ελληνικό πολιτικό πεδίο. Μέθοδοι Μαφίας, και έχεις και το Τσοβολα αβανταδλορο. Έλεος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για την ακρίβεια ο Σαμαράς είπε Ζάππειο 1,2,3, και το λουρί στην μάνα. Οπου μάνα στα τέσσερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 5:53 ομολογώ ότι δεν ήξερα πως η φράση πρωτοειπώθηκε από τον αείμνηστο Ηλία Ηλιού. Το έψαξα στο διαδίκτυο και το έμαθα (μ' αρέσει να μαθαίνω καθώς μεγαλώνω). Αν όμως είχες ψάξει κι εσύ λιγάκι θα είχες ανακαλύψει ότι δεν έχω άδικο καθώς σε ομιλία του ο Σαμαράς στη βουλή στις 20 Ιουλίου του 2020 είχε πει
    "Στις 18 Μαΐου 2018 είχα πει ότι επί λέξει ότι έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, αλλά εσείς είστε όμηροι του Παπαγγελόπουλου» είπε ο κ. Σαμαράς και σημείωσε ότι από την προανάκριση και μόνο προκύπτουν 8 κατηγορίες κατά του κ. Παπαγγελόπουλου. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: «Όταν είπα ότι θα τους ταράξω στη νομιμότητα δεν με πίστεψαν». Καταλήγοντας είπε: «Το απόστημα έσπασε. Η σκευωρία τελείωσε. Ποτέ ξανά».
    Θέλω να πιστεύω ότι κι εσένα σ' αρέσει να μαθαίνεις.

    Υ.Γ. Καλό είναι για λόγους ευγενείας όταν δεν γνωρίζεις κάποιον να μην χρησιμοποιείς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Η ελληνική γλώσσα έχει ένα σωρό λέξεις και φράσεις για "να του την πεις" χωρίς ωστόσο να τον προσβάλεις. Όσο για τον κώδικα δεοντολογίας των δημοσιογράφων καλό θα είναι να μην τον επικαλούμαστε γιατί η νεότερη ιστορία έχει αποδείξει ότι ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις όποτε θέλουν. Για δες πόσοι δημοσιογράφοι πολιτεύονται, χωρίς βέβαια να είναι απαραίτητα κακό, όμως δε νομίζεις πως έχουν ένα αβαντάζ έναντι των άλλων συνυποψηφίων τους σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Και όπως υπαινίσσεσαι μπορούν να διαδίδουν όποια πληροφορία έχουν. Τότε τον Παπαχρήστο γιατί τον έσειρε στα δικαστήρια ο Τσίπρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά