Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Γκάλοπ στον Alpha TV: Μπροστά με 14,5 μονάδες η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, στα ίσια το ΚΙΝΑΛ για την δεύτερη θέση


H δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε πριν από την κακοκαιρία «Ελπίδα», είναι η πρώτη της εταιρείας Abacus - Στο 80% οι αρνητικές γνώμες για τον χειρισμό της κακοκαιρίας από την κυβέρνηση, σε σημερινή μέτρηση - Δημοφιλέστερος από τον Αλέξη Τσίπρας ο Νίκος Ανδρουλάκης  - Δείτε την δημοσκόπηση - Έντονη η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Την μεγάλη δημοσκοπική διαφορά της Νέας Δημοκρατίας  από τον ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και την άνοδο του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που εμφανίζεται με προοπτική δεύτερου κόμματος, επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Abacus για τον Alpha TV, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού, με τον Αντώνη Σρόιτερ.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση της εταιρείας Abacus , η οποία είχε ολοκληρωθεί πριν από την έλευση της κακοκαιρίας «Ελπίς». Η εταιρεία ωστόσο έσπευσε να μετρήσει την αντίδραση της κοινής γνώμης στην διαχείρισή από την πλευρά της κυβέρνησης, με   σημερινή μέτρηση - και το αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό , αφού το 80% εκφράζει αρνητική άποψη για τους χειρισμούς και τον βαθμό ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού.
Το πολιτικό κομμάτι της δημοσκόπησης - το οποίο δεν περιλαμβάνει τις ημέρες της κακοκαιρίας, επιβεβαιώνει σε γενικές γραμμές το προβάδισμα της ΝΔ παρά την κυβερνητική φθορά, όπως και τα πολύ χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εμφανίζεται με χαμηλότερη δημοτικότητα ακόμα και από το  ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Παράλληλα, το γκάλοπ καταγράφει το Κίνημα Αλλαγής «μία ανάσα» από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον ίδιον τον κ. Ανδρουλάκη δημοφιλέστερο του κ. Τσίπρα. 

Το ενδιαφέρον είναι ότι στην εκτίμηση ψήφου, η μεν ΝΔ καταγράφεται με ποσοστά από 36% ως 39% , με τετρακομματική Βουλή, αφού σύμφωνα με το αποτέλεσμα της μέτρησης το κόμμα Βελόπουλου και το Μέρα 25 του Γιάνη Βαρουφάκη καταγράφονται με ποσοστά κάτω από το 3% - πράγμα που σημαίνει ότι η αυτοδυναμία του κυβερνώντος κόμματος διευκολύνεται στις δεύτερες εκλογές, που θα γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής του νόμου Θεοδωρικάκου.

Η μάχη για τη δεύτερη θέση

Η δημοσκόπηση της Abacus είναι η πρώτη που εμφανίζει το ΚΙΝΑΛ να παλεύει στα ίσια για την δεύτερη θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού η διαφορά της μισής μονάδας στην πρόθεση ψήφου είναι πολύ κάτω από τα όρια του στατιστικού λάθους. Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ως «πρόβλημα» για το κόμμα του, με πολύ υψηλό ποσοστό αρνητικών γνωμών, που φτάνουν στο 57%. 

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, παρότι προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην δημοφιλία - με 17% έναντι 13% - εμφανίζεται με πολύ υψηλά ποσοστά ουδέτερων γνωμών, πράγμα που - όπως σημειώνει η Abacus - καταγράφει μία «καλή διάθεση» των πολιτών (κυρίως ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) απέναντί του , χωρίς ωστόσο να έχουν κατασταλάξει στις επιλογές τους. 
 

Η πρόθεση και η εκτίμηση ψήφου

Στο 32% καταγράφεται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17,% και το ΚΙΝΑΛ στο 17. Στο 5% εμφανίζεται το ΚΚΕ, με την Ελληνική Λύση και το Μέρα 25 να περιορίζονται στο 2%. 

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ μετρήθηκε μεταξύ του 36%-39%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20%-23% και το ΚΙΝΑΛ στο 18%-21%. Το ΚΚΕ στο 6,5%-7,5% ενώ Ελληνική Λύση και Μέρα 25 στο 2%-2,5%, πράγμα που σημαίνει ότι αν γίνονταν τώρα οι εκλογές, θα έμεναν εκτός Βουλής. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα, θα έδινε αυτοδυναμία στη ΝΔ, μιας και όσο μειώνονται τα κόμματα της Βουλής, τόσο μειώνεται το ποσοστό που χρειάζεται το πρώτο κόμμα για να κυβερνήσει αυτοδύναμο. 

Όπως σημειώνει η Abacus, υπάρχει ένα ποσοστό 9%-11% που δηλώνουν «άλλο κόμμα» - και κατά τον αναλυτή Γιάννη Κωνσταντινίδη, ο οποίος παρουσίασε την δημοσκόπηση, αυτό δείχνει ότι δυνητικά, υπάρχει χώρος για την δημιουργία ενός κόμματος που θα εξέφραζε  πολίτες που έχουν αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση και σκεπτικισμό έως άρνηση για τους εμβολιασμούς. 

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την συγκεκριμένη δημοσκόπηση, με βέλη τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και κατά του καναλιού και της εταιρείας που έκανε την δημοσκόπηση. Η ανακοίνωση έχει ως εξής. 


Για τη δημοσκόπηση που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha

«Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη είναι γνωστός και δεν κρύβεται. Το ίδιο και η επιρροή του στα ΜΜΕ.

Είχαμε όμως την αίσθηση ότι στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha θα κρατούσαν τουλάχιστον τα προσχήματα και θα προστάτευαν το κύρος του καναλιού. Πέσαμε έξω.

Τη μέρα που η Αττική και αρκετές περιοχές της πατρίδας μας μετρούν ακόμη τις πληγές τους και η χώρα καταγράφει ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ με 115 θανάτους, έκριναν σκόπιμο να επιστρατεύσουν πρωτοεμφανιζόμενη δημοσκοπική εταιρεία και έναν πρώην πολιτευτή στο Ποτάμι, για να συνεχίσουν το γνωστό έργο της δημοσκοπικής περίθαλψης των κυβερνητικών τραυμάτων.

Μόνο που όλο αυτό άρχισε πια να γίνεται κουραστικό και γυρνάει μπούμερανγκ.

Οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι».


Δείτε την δημοσκόπηση  
Slide1
Slide2
Slide3
Slide4
Slide5
Slide6
Slide7
Slide8
Slide9
Slide10
Slide11
Slide12
Slide13
Slide14
Slide15
Slide16
Slide17
Slide18
Slide19

 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

10 σχόλια:

  1. Ίσως πλησιάζει η ώρα που η πατρίδα μας θα γλιτώσει από την ντροπή του να έχει ένα πολιτικό απόβρασμα της οικονομικής κρίσης, ένα σταλινικό και μπαχαλίστικο τυχάρπαστο μόρφωμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, για αξιωματική αντιπολίτευση
    Αντίο Αλέξη, Καλημέρα ΕΛΛΑΔΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πατριδα σου η Ελλαδα με το γιο του Μητσοτακη στη κορφη?? Θα το θελες βεβαια !
      Δεν παυει αυτο ομως ναναι αναχρονισμος και κοντρα στην ευρωπαικη και παγκοσμια εξεληξη φιλε μου, απο Αμερικη με τον Μπαιντεν ως τη Γερμανια με τον συνασπισμο οσιαλοδημοκρατες/πρασινους!
      Ελπιζω, οτι ο λαος μας κοντρα με σενα να παραμενει ξυπνιος, φιλοπονος και τετραπεραντος, να μην εχει ξεχασει το βαρος της χρεοκοπιας που μας φορτωσε και γελοιοποιει παγκοσμιως η δεξια με τα 340 δις ευρω, ητοι 3,5 φορες το ετησιο εθνικο μας εισοδημα!Πραγμα που σημαινει λιανα ωστε να κατσει/σφινωσει στο κρανιο σου, οτι ο ελληνικος λαος των 11+ εκατομ.,αν δεν ειχε τα ευρωπαικα ταμεια ενισχυσης, θα πρεπε να τρωει μονο αερα για 3,5 χρονια για να ξεχρεωθει και αποκτησει αξιοπρεπεια! Μεταφερσου λοιπον περα απο τον Κουλη στη πραγματικοτητα και δωσε τερμα στο νασαι ξαπλα στη βεραντα κι ονειροπαρμενος να περιμενεις συνεχως τις επιδοτησεις του Κουλη μεσω Ευρωπης για να ζησεις εσυ κι πολλοι ομοιοι σου !!

      Διαγραφή
    2. Αν πονάς τόσο πολύ για ότι συμβαίνει στο κόμμα σου υπάρχει λύση..ΒΑΖΕΛΙΝΗ

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 - 1:39:00 μ.μ.,
      τσιφτακια τουτη ειναι η πιστοποιηση ποσο αισχρος, ιταμος κι ατομο τελευταιας υποσταθμης εισαι!! Εισαι και εγγεγραμμενος σε καποιο κουλικο κυκλωμα? Καλα κανεις, εκει ανηκεις !!

      Διαγραφή
  2. Ένα σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι το 59% των ερωτηθέντων που έχουν ουδέτερη γνώμη για τον νεοεκλεγέντα κ. Ανδρουλάκη. Αυτό σημαίνει πως είναι άχρωμος, άοσμος, άγευστος. Θα πρέπει λοιπόν να το προσέξει γιατί μπορεί να τον οδηγήσει να γίνει αόρατος στην κάλπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου, τον αξιολογησαν οι Κρητικοι αξιο τεκνο της Κρητης και του Ευρωπαικου κοινοβουλιου κσι τον εξελεξαν. Βεβαια, ειχε και την αβαντα του Λοβερδου και λοιπων υποψηφιων εκδηκουμενοι τον Παπανδρεου για μια ακομη και ισως για τελευταια φορα. Ειπσ οτι θα ητανε το τελευταιο και το μοιραιο λαθος των φηφοφορων του Πασοκ και ευχομαι να μην πεσω μεσα στην προβλεη μου. Ενθουσιατηκαν σπο την ανοδο των ποσοστων οπως και αν εγινε αυτο, αλλα το ιδιο συναιβει και με αλλα κομματα στο παρελθον που δημοσκοπικα εκτοξευοτανε αλλα στην καλπη τζιφος.Θα δουμε.....

      Διαγραφή
  3. ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΝ ΜΙΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πωλείται νταούλι σε τιμή ευκαιρίας λόγω πολιτικής συνταξιοδότησης του ιδιοκτήτη.
    Η Κρήτη χαντακώνει τον Ζήκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Τσίπρας από asset του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει το βαρίδι του. Θα έχει τη τύχη του Καμμενου και των υπολοίπων. Ήταν ένας λαϊκιστής που εξαπάτησε το λαό και είχε και το θράσος να τον δέσει χειροπόδαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντ~αυτου θα σταθεροποιηθει η θεση του κ. Κουλη απο την ηγεμονικη οικογενεια των Μητσοτακιδων π~ αλλοτε γεμιζαν σελιδες εφημεριδων με φωτογραφιες απο τη κατοχη , αλλες ιστοριουλες περι ιδιωτικων αρχαιολογικων μουσειων της μαμας, υπερατλαντικες εταιρειες της συζηγου και παει λεγοντας και σιγοσφυριζοντας αδιαφορα ..Να μας ζησει ο Κουλη να τον γευομαστε !!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά