Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Καταστροφή έδωκας, καταστροφή θα λάβεις


Τέτοια  κατάντια μόνο στη Μποτσουάνα. Έτσι λέτε; Πλάνη. Λάθος. Και χοντρή, ασυγχώρητη συκοφαντία. Τέτοια κατάντια ούτε στη Μποτσουάνα. Ίσως πουθενά!

Κι όμως αυτό το χάλι κρατάει τόσα χρόνια. Το έχουμε συνηθίσει. Το έχουμε αποφασίσει. Το έχουμε «υιοθετήσει». Σήμερα τι έγινε παιδιά; Τα γκρέμισαν πάλι; Όχι σήμερα τίποτα. Α μη μου το λες, μου λείπει. Τι σου λείπει; Το μπάχαλο. Γουστάρω βανδαλισμούς και καταστροφές. Όλα να γίνουν λαμπόγυαλο. Πανεπιστήμια χωρίς καταλήψεις και χωρίς γκρεμίδια γίνεται; Όχι δεν γίνεται!
Κάπως έτσι βολεύεται το σύστημα. Κάπως έτσι συγκροτείται αστυνομικό σώμα για την περιφρούρηση των πανεπιστημίων του Δημοσίου. Κάπως έτσι ανακουφίζονται οι γονείς των φτωχών, των μεροκαματιάρηδων και των ταλαιπωρημένων. Κάπως έτσι διασύρεται, διαπομπεύεται και κατασυκοφαντείται το γνήσιο φοιτητικό κίνημα. Κάπως έτσι το ίδιο κατασυκοφαντείται κάθε αριστερή, κάθε διαφορετική, κάθε αιρετική φωνή. Και κάπως έτσι όλοι αυτοί οι αληταράδες ασελγούν, κοπρίζουν πάνω στη μνήμη και τα μνήματα των αυθεντικών αγωνιστών
Και οι πρυτανικές αρχές; Α αυτές μονίμως στην τρομοκρατία. Μπας και τους εντοιχίσουν. Μπας και οι ίδιοι αλητάμπουρες τους γρονθοκοπήσουν, τους ροχαλοφτύσουν και τους «κανονίσουν»

Και γιατί όλα αυτά τα ιδρύματα δεν διαθέτουν στοιχειώδη μέτρα προστασίας; Όπως πόρτες ασφαλείας. Όπως μηχανισμούς ελέγχου. Όπως ιδιωτικές ομάδες περιφρούρησης; Γιατί; Who Knows. Μπορεί επειδή δεν διαθέτουν τα απαραίτητα κονδύλια. Μπορεί έτσι κι αλλιώς οι ίδιοι κανίβαλοι να βγάλουν σουγιάδες, ρόπαλα, περίστροφα και άλλα τέτοια «εργαλεία». Μπορεί επίτηδες

Και γιατί οι ίδιες αυτές «αναρχικές» ομάδες δεν τολμούν να διαπράξουν τα ίδια στα ιδιωτικά ιδρύματα; Μα φυσικά επειδή φοβούνται ότι εκεί θα τους λιανίσουν τα παίδια. Τόσο απλό.

Και ποιοι είναι αυτοί οι τάχα μου αντιεξουσιαστές, οι δήθεν αναρχικοί και οι πέτσινοι φρουροί των φοιτητικών διεκδικήσεων; Μπορεί βαποράκια. Μπορεί μικροπωλητές. Μπορεί επαγγελματίες των καταλήψεων. Μπορεί μπαχαλάκηδες. Μπορεί «υπερασπιστές σεξουαλικής απελευθέρωσης» ο ένας πάνω στον άλλο. Μπορεί μανιακοί. Μπορεί κουκουλοφόροι. Μπορεί κάθε διαταραγμένος εγκέφαλος να βρίσκει καταφύγιο σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Αρα;

Άρα αυτοί οι αληταράδες προκαλούν την αντίδραση του συστήματος. Αυτοί είναι που επιδιώκουν τη συγκρότηση πανεπιστημιακού αστυνομικού σώματος. Αυτοί έχουν βαλθεί να γκρεμίσουν κάθε «τούβλο» πανεπιστημιακής αυτονομίας. Αυτοί, ουσιαστικά, πριμοδοτούν και με τις πράξεις τους προπαγανδίζουν την ιδιωτική παιδεία. Αυτοί οι συκοφάντες, οι συμμορίτες, οι ανθρώπινες μπουλντόζες της γνώσης, των φοιτητικών σπουδών και της δημόσιας Παιδείας

Συμβαίνει πουθενά αλλού τέτοιο μπάχαλο, τέτοια καταστροφή και τόση ανοχή; Πουθενά και σε κανένα σημείο του γεωγραφικού πανεπιστημιακού ορίζοντα. Επί «υπαρκτού σοσιαλισμού», στην καλύτερη περίπτωση, θα τους είχαν στείλει για διακοπές να κοπανάνε πέτρες σε κάποιο Γκουλάγκ. Στην Κίνα θα τους είχαν «εξαφανίσει». Στην Αγγλία θα κατέληγαν στη φυλακή. Και στις ΗΠΑ θα έβλεπαν τον ουρανό κάτω από το χώμα

Και τέλος τι πρέπει να γίνει; Απλό. Το ίδιο το φοιτητικό κίνημα να εξεγερθεί, να επιτεθεί και να τους πάρει με σάπια ζαρζαβατικά, κλούβια αβγά και με τις πέτρες. Το φοιτητικό κίνημα είναι υποχρεωμένο να λάβει μέτρα αυτοπροστασίας. Για την αυτοκάθαρσή του, για την αξιοπρέπειά του και για την τιμή του

Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος. Ρε άθλιε κανίβαλε αλητάμπουρα καταστροφή έδωκας καταστροφή πρέπει να λάβεις!

 Δημ. Δανίκας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

  1. Αν σημερα ημουν και γω φοιτητης σενα απο τ~ανωτερα ελλ. ιδρυματα ισως και ναμουν και γω ενας απ~αυτους.
    Προσπαθω δηλ. να συμμερισθω κατα καποιο τροπο το τι παιζεται στον εσωτερικο κοσμο και την ψυχολογια αυτων των νεων, πουναι το μελλον μας.
    Σαμπως και δεν γιναν και παλιωτερα στη Γαλλια , Ιταλια, Γερμανια κ.α. φοιτητικα συλλαλητηρια μ~ αντιστασεις,διαματυριες, επιθεσεις και βανδαλισμους? Ποσοι δε διακεκριμενοι αργωτερα πολιτικοι / επιστημωνες παντου στην Ευρωπη, σαν τον καγκελαριο Σρεντερ, τον υπουργο εξωτερικων Φισερ... και τοσους αλλους ......δεν συμμετειχαν κι αυτοι στα φοιτητικα κινηματα! Τα κινητρα τοτε ηταν λιγο ως πολυ γνωστα ! Οι πολιτειες αντεδρασαν και σε πολλες περιπτωσεις αμβλιθηκαν πολλες αντιθεσεις!

    Ως τα τωρα εδω δεν εμαθα ακομα ποια ειναι τα αιτια και τα κινητρα αυτων των νεων που προβαινουν σε διαμαρτυριες και βανδαλησμους??
    >ναναι τα αυριανα αδιεξοδα οτι με ενα πτυχιο στο χερι δεν θα βρησκουν δουλεια?
    >μηπως ειναι η χαμηλοπληρωτη δουλεια που δεν εξασφαλιζει στο νεο τη δυνατοτητα να σταθει στη κοινωνια αυριο με τους προσφερομενους χαμηλους μησθους?
    >ειναι μηπωςτο οτι δεν υπαρχει/ισχυει στην ελληνικη δημοσια και ιδιωτικη αγορα εργασιας το αξιωμα, οτι ο καλιτερος βασει περγαμενων/ικανοτητων θα παρει και σαν πρωτος τη θεση
    > μηπως ισχυει εδω το οποιος εχει γερο δοντι και τη καλυτερη συστατικη επιστολη απο πολτικους κυκλους .... , αυτος θα παρει και τη θεση?
    >μηπως; τελος ειναι, οτι η σημερινη ηγεσια μας δεν μαγνητιζει,δεν εμπνεει, κι ουτε εχει προτυπα, πετιχυμενων προσωπων , αρχιζοντας απο τη διαδρομη του κ. Κουλη λογου της καταγωγης του, τις σπουδες του κι ολο το κομματικο κυκλωμαεπετθψε τα παντα?
    >αν ειναι λοιπον δεν ειναι κατι απ`ολα αυτα, τοτε ισως ναναι ζηλεια και φθονος γιατι κι αυτοι δεν γεννηθηκαν σαν τον κ. Κουλη μυρωμενοι και σαββατογεννημενοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κατάληψη στο Βιολογικό ήταν από τις πιο παλιές (34 χρόνια, από την πρώτη μέρα που λειτούργησε το κτήριο του Βιολογικού) και εσύ μιλάς πάλι για τον Κούλη. Και βέβαια καταλήψεις υπήρχαν και παλαιότερα, πριν αρχίσει η κατάληψη του Βιολογικού, ειδικά στο Χημικό της Θεσσαλονίκης, όταν μάλιστα ομάδα καταληψιών με περιβολή δήθεν ερευνητών καθηγητών επιχείρησαν με μολότωφ να κάψουν περιπολικό της αστυνομίας μαζί με το πλήρωμά του (το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την Πλατεία Χημείου). Έλεος πια. Μην καταπιάνεσαι με όλα όταν δεν ξέρεις τίποτα.

      Υ.Γ. Αυτό που αναφέρω για το Βιολογικό το ξέρω γιατί ήμουν φοιτητής εκεί, οπότε μην προσπαθήσεις να αρχίσεις τα λεβέντη μ και τα πατριώτη μ και τα δικά σου. Έχω μάθει όταν αναφέρομαι σε κάτι να το γνωρίζω και να μην γράφω αρλούμπες!
      Στο Βιολογικό βέβαια δεν ξεκίνησε από την αρχή σαν κατάληψη, απλά μία ομάδα φοιτητών έφτιαξε στο συγκεκριμένο χώρο ένα αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο από φοιτητές για τους φοιτητές. Ο κάθε φοιτητάς μπορούσε να μπει και να φτιάξει μόνος του τον καφέ του αφήνοντας ένα μικρό ποσό για το κόστος. Μετά όμως εξελίχθηκε σε κατάληψη με τη μορφή που είχε πριν λίγο καιρό.

      Διαγραφή
    2. Ευχομαι 11:54:00 π.μ. EET νασαι στη πατριδα καταξιωμενος βιολογος στο επαγγελμα σου, προς τέρψη και χαρα της ευρύτερης οικογενειας σου με παιδια, παππουδες κι γιαγιαδες, κι ευχομαι να μπορεις περιφανος να λες στα παιδια σου πως το ο.τι δημιούργησες το εκανες με την αξια σου και τα περασες ολα με το σπαθι σου, αποφευγοντας να φιλησεις κατουρημενες ποδιες η να μεταφερεις συστατικα γραμματα απο πολιτικα γραφεια!
      Αν δεν μαθουμε να προσεγγιζουμε και τελειως αντιθετες/αρνητικες αποψεις σε καθε τομεα ηρεμα και πολιτισμενα καποτε θα φαμε τα μουτρα μας , θα μας βαρεθει κι η Ευρωπη!!
      Οταν στα δικα μου φοιτητικα χρονια γινοταν συνελεύσεις του συλλογου ελληνων φοιτητων σε συγκεκριμένη αιθουσα Πολυτεχνειου εξωτερικου, ο καμπους/ολο το πολυτεχνειο παρεμεινε αναστατωμενο !!Ηταν το βουιτο π~ανεβαινε απο την αιθουσα συνεδιασεως Ελληνων φοιτητων που σκεπαζε τον περιχωρο! Τον πολιτισμο μας με το ανταρτικο , τις φωνες και το βρυσιδι, τα σαραβαλιασμενα εδρανα, ολα τα καλουδια μας, ταχαμε μεταφερει και τοτε στη γηραια Αλβιωνα και Κεντρικη Ευρωπη !!!
      Ετσι ειμαστε, μια χωρα 8 εκατ.εκ των οποιων τα 4 ειναι συγκεντρωμενα στο Λεκανοπεδιο Αττικης !! Ακουσες ποτε τον Κουλη να μιλα για αναγκαια αποκεντρωση ?
      Νασαι καλα!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά