Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Μήπως είναι τα F-16 τα αεροπλάνα της αριστεράς;


Με την έλευση των πρώτων από τα 24 Ραφάλ στην Ελλάδα τη Τετάρτη 19 Ιανουαρίου ξεκινάει μια νέα εποχή για την Πολεμική Αεροπορία και την Ελληνική άμυνα ευρύτερα. Η Ελλάδα πέτυχε μέσα σε ένα χρόνο να ανατρέψει τις ισορροπίες στον αέρα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου εισάγοντας οπλικά συστήματα αιχμής και περνώντας σε μια νέα ψηφιακή εποχή.

Το πιο δε εντυπωσιακό είναι ο χρόνος που το κατάφερε αυτό, καταφέρνοντας να πείσει τη Γαλλική πλευρά να αποδεσμεύσει αεροσκάφη που προορίζονταν για τη δική τους ΠΑ έτσι ώστε να συμπιεστούν οι χρόνοι παραλαβής.
Αξιοσημείωτο είναι όμως πως στη τελετή παραλαβής στην Τανάγρα δεν έδωσε καμία παρουσία η αξιωματική αντιπολίτευση. Ούτε ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν εκεί. Γιατί όμως; Το να πει κανείς πως η Αριστερά τα θεωρεί όλα αυτά περιττά έξοδα, είναι μάλλον οξύμωρο καθώς κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 2017 η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία με τις ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό 84 αεροσκαφών F-16 στην τελευταία τους διαμόρφωση Viper, με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει συνέντευξη Τύπου με τον τέως Πρόεδρο Τράμπ για να τα ανακοινώσει.
Από την άλλη πολύς ντόρος έγινε για την ανάρτηση του ΠΘ στο Τwitter με τα αεροσκάφη και το λογότυπο της ΝΔ. Δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ η κριτική στη κυβέρνηση αλλά όχι με το να “σνομπάρει” την τελετή. Αν είναι αυτός ο λόγος τότε η Κουμουνδούρου καλό θα είναι να επανεξετάσει τις προτεραιότητες της. Δεν γίνεται ένα tweet να ζυγίζει περισσότερο από την εθνική άμυνα.

Για να μην μακρυγορούμε, η εθνική άμυνα και ασφάλεια είναι μια διακομματική υπόθεση. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση πρέπει τουλάχιστον δημοσίως να δείχνουν ένα συμπαγές μέτωπο. Οποιαδήποτε πολιτική κίνηση μπαίνει στο μικροσκόπιο και η εσωτερική διχόνοια πάντα ερμηνεύεται ως αδυναμία στην αντίπερα όχθη.

Ίσως βέβαια, ποιος να ξέρει άραγε, ο ΣΥΡΙΖΑ να πιστεύει πως τα F16 με τον Τραμπ είναι αριστερά και τα Rafale με τον Μακρόν δεξιά αεροπλάνα. Αλλά πάλι 11 εκατομμύρια Έλληνες ξέρουν πως κάθε αεροπλάνο έχει δύο φτερά: ένα αριστερό και ένα δεξί. Πού συνεργάζονται μεταξύ τους για να πετάει το αεροπλάνο. Ας το έχουμε αυτό στο μυαλό μας όταν αύριο θα πρέπει να πάρουμε δύσκολες γεωπολιτικές αποφάσεις όπως πιθανώς σύντομα με την κατάσταση στην Ουκρανία.

 Ιωαν. Αντύπας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά