Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Ο Ελληνάρας οπαδός του Βλαδίμηρου


Όχι, ο Ελληνάρας που περιγράφω σήμερα, δεν είναι σε κάποιο κρυφό payroll της ρώσικης πρεσβείας. Ένας απλός μέσος Έλληνας εργαζόμενος είναι. Ούτε έχει πνευματικό κάποιον Αγιορείτη γέροντα που ανάμεσα σε δυο μετάνοιες εξυμνεί το «Ορθόδοξο ξανθό γένος». Μπα, ο δικός μας μόνο τη Μεγάλη Παρασκευή και την Ανάσταση πάει στην εκκλησία.

Όχι, δεν είναι συστηματικός αναγνώστης δήθεν αντισυστημικών ιστοσελίδων ούτε καταναλωτής ψεκασμένων αντιεμβολιαστικών και συνωμοσιολογικών θεωριών. Καμία σχέση. Ούτε ψηφίζει Βελόπουλο ή Φαήλο ή τίποτα αριστερούς αντιγκλομπαλιστές. Συστημικά κόμματα ψηφίζει. Ένας μέσος κανονικός Έλληνας είναι, θέλω να πω.

Κι όμως, όταν κάθεται μπροστά στην τηλεόραση και βλέπει τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, ξύνει την κοιλιά του ικανοποιημένος και λέει με θαυμασμό, «τους πήρε τα σώβρακα ο Μεγάλος.» Όπου «Μεγάλος» είναι ο Πούτιν. Πάντα τον θαύμαζε τον Βλαδίμηρο, έτσι χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Του άρεσε που ξέρει τζούντο. Που παίζει χόκεϋ επί πάγου, σε κείνο ντε το άθλημα όπου τα ντερέκια οι αθλητές πλακώνονται στις μπουνιές ή στις μπαστουνιές.

Ούτε παλιός κομμουνιστής είναι να του ‘χει απομείνει ο θαυμασμός για την παλιά Σοβιετία κι ας έχει μεταβληθεί τώρα σε σκληρά καπιταλιστική χώρα. Απλώς του αρέσει που

βλέπει τον Πούτιν να πηγαίνει στο κυνήγι της αρκούδας. Και να ψαρεύει σολομούς μισόγυμνος μέσα στα παγωμένα νερά του αφρισμένου ποταμού. Είναι άντρας ρε παιδί μου, όχι κανένα τσόφλι σπασμένου αυγού σαν τους δικούς μας τους δυτικούς. Είναι τσαμπουκάς, δεν χαμπαριάζει, δεν κωλώνει.

Του Ελληνάρα μας του αρέσει ως και το άσπρο μακρύ τραπέζι του Βλαδίμηρου. Έχει κάτι το μεγαλοπρεπές, το αυτοκρατορικό. Ναι εντάξει, μπούκαρε λιγάκι άγαρμπα στην Ουκρανία, αλλά σάματις οι Αμερικανοί είναι καλύτεροι δηλαδή; Όχι δεν κάνει συμψηφισμούς στις επεμβάσεις, ούτε δικαιολογεί τον βομβαρδισμό και τη δολοφονία Ελλήνων στην Ουκρανία, αλλά να τα λέμε κι αυτά για τους ευρωπαίους και τους Γιάνκηδες.

Ναι, έχει ακούσει ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του Πούτιν είτε δολοφονήθηκαν, είτε δηλητηριάστηκαν, είτε είναι φυλακή, αλλά οκ, σάματις κι αλλού δεν γίνονται αυτά; Πού αλλού; Α, δεν ξέρει, γενικά μιλάει. Στο κάτω-κάτω δηλαδή, σάματις έχουμε δημοκρατία κι εδώ στην Ελλάδα; Όλα μαϊμού δημοκρατικά είναι. Οπότε με τι μούτρα κάνουμε κριτική στους Ρώσους; Τι πράγμα; Εδώ ούτε φυλακίστηκε, ούτε δολοφονήθηκε, ούτε δηλητηριάστηκε κανένας πολιτικός αντίπαλος των εκάστοτε αρχηγών μας; Εντάξει, αλλά και δημοκρατία δεν έχουμε.

Ναι, μπορεί ο Πούτιν να έχει κατσικωθεί στον σβέρκο των Ρώσων είκοσι δύο χρόνια, αλλά αυτή είναι δουλειά του ρώσικου λαού. Ναι, ο Πούτιν από αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών έγινε ισόβιος πρωθυπουργός ή Πρόεδρος τους, όμως κι αυτό οι Ρώσοι το διάλεξαν. Βέβαια, εδώ στην Ελλάδα ο δικός μας ο Ελληνάρας δίνει διορία τέσσερα χρονάκια στους πρωθυπουργούς του κι ύστερα τους κλωτσάει, γιατί τους βαριέται και τους σιχαίνεται. Εντάξει, αλλά οι Ρώσοι είναι αλλιώς, τι να κάνουμε τώρα;

Και τέλος πάντων, λογαριασμό θα δώσει τώρα ο Ελληνάρας μας γιατί τον γουστάρει τον Πούτιν; Έτσι βρε αδερφέ. Δημοκρατία έχουμε, όποιον θέλουμε γουστάρουμε. Τι πράγμα; Ο Βλαδίμηρος όμως που αυτός γουστάρει, δεν επιτρέπει στη χώρα του να μην τον γουστάρουν οι δικοί του πολίτες; Άλλο αυτό. Εδώ, κι ας μην έχουμε δημοκρατία, ασκούμε το δικαίωμα μας να θαυμάζουμε έναν δικτάτορα. Εκεί ας κάνουν ό,τι θέλουν, δεν μας νοιάζει.

 Δημ. Καμπουράκης-liberal.gr

4 σχόλια:

  1. Όσοι καλή την πίστη παίζουν με το στρατόπεδο της σκιάς και κάποιοι ίσως φαντασιώνονται μια «νέα Φιλική Εταιρεία», με τον Πούτιν επικεφαλής, είναι η τελευταία ευκαιρία να κατανοήσουν πως η Ρωσία του Πούτιν βλάπτει σοβαρά τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και θα πρέπει επί τέλους να διαλέξουν ανάμεσα σε αυτήν και στην πατρίδα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελα κ. δημοσιογραφε, που ο Θεος να σε κανει τετοιον~ μια κι εισαι καταφανως μεροληπτικος,εξαρτημενος κι ανικανος να σταθεις απεναντι των γεγονοτων και με θεληση και γνωση να καταγραψεις την αληθεια .
    Η αληθεια ειναι , κατα τη ταπεινη γνωμη μου, οτι
    /ο Πουτιν, απο τη χωρα των αγγελων,οπως παλια λεγαν/πιστευαν και οι αγωνιστες μας στη σκλαβωμενη στο Τουρκο τοτε χωρα μας, οτι ειχε διαμαρτυρηθει απο καιρο για τον εξοπλισμο στην Ουκρανια, τοχε τονησει κι ειχε δακτυλοδειξει τους υποκινητας της νεας καταστασης στον αστατο πρωθυπουργο/ηθοποιο της Ουκρανιας με τη κλικα που τον περιεβαλλε, συναμα δε και στους κυκλους του Νατο που οραματιζοταν αλλες γεοπολιτικες καταστασεις και την εγκατασταση βαρεων οπλων σε αποσταση αναπνοης απο τη Μοσκα!
    Η ιστορια καποτε ισως αποκαλυψει την ολη αληθεια !
    /ως φαινεται ο χρονος κι ο ταχυς ρυθμος για ανακαταταξεις, εξοπλισμο και προσεγγιση της αμοιρης χωρας στην Ενωμενη Ευρωπη δεν ειχε ωριμασει , ηταν ολα ασυμβιβαστα με τις υπαρχουσες γραπτες κι αγραπτες συμφωνιες !!!
    Η σκεψη μου παρολα αυτα ειναι πλαι στο δεινοπαθουντα λαο της Ουκρανιας κι ευχομαι οι συνομιλιες π~ηδη αρχισαν να οδηγησουν με ειρηνικο τροπο στην επανακτηση της ελευθεριας, ακεραιοτητας της Χωρας κι ευημεριας του ηρωικου ουκρανικου λαου !! Αν και υποψιαζομαι, οτι θα διαχωρισθει εδαφικα η χωρα τους , οπως συμβαινει συχνα σε πολεμικες διαμαχες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποσες φορες σου ειπαμε κ. κουλη ..μην γραφεις μεθυσμενος

      Διαγραφή
    2. k.μοσχο 2022 - 4:04:00 μ.μ. EET,πως τα καταφερνεις να μυριζεσαι κι οσφριζεσαι απο τοσες αποστασεις?
      Μηπως τα ηχυρα φυσηματα απο τα οπισθια σου τα συλλεγεις σε κουτακια για να οσφραίνεσαι κατα διαστηματα αυτο το κατι που ακρατητα και διαρκως σου διεγείρει τοσο έντονα κι ευχαριστα την όσφρησή σου και σε υποκινει να γραφεις τετοιες σοφιες ??

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά