Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Φυσικά αμερικανόφιλος


Μα φυσικά είμαι με τους Αμερικανούς. Γι’ αυτό είμαι στο ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό είμαι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Γι’ αυτό ο αείμνηστος είχε αρθρώσει: «Η Ελλάς ανήκει εις την Δύσιν». Τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου απάντησε: «H Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες».

Στη συνέχεια εφόρμησε με το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και στο τέλος αναδιπλώθηκε ακολουθώντας, στην πράξη, τη ρήση του λεγόμενου «Εθνάρχη».
Και η Κύπρος του Μακαρίου κυρίαρχη εθνική οντότητα ήταν. Και στη συνέχεια «χωρίστηκε» στη μέση. Και η Γιουγκοσλαβία κυρίαρχη εθνική οντότητα κι αυτή. Και στη συνέχεια διαμελίστηκε εις τα εξ ων συνετέθη. Και η Τσεχοσλοβακία του Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ κυρίαρχη εθνική οντότητα μέχρι 20 Αυγούστου του 1968, όταν άρχισαν να «χορεύουν» στην Πράγα τα τεθωρακισμένα των συντρόφων του Κρεμλίνου.
Δώδεκα χρόνια πριν από την Πράγα, τα ξημερώματα της 5ης Νοεμβρίου του 1956, είχε προηγηθεί ο σοβιετικός τεθωρακισμένος χορός στη Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της κυρίαρχης εθνικής οντότητας με την ονομασία Ουγγαρία.
Πλείστα όσα παραδείγματα βίαιης παραβίασης συνόρων και στρατιωτικής εισβολής σε κράτη με θεωρητικά κατοχυρωμένη την εθνική τους κυριαρχία. Από την Κύπρο μέχρι τη γειτονική Γιουγκοσλαβία, από τη Βουδαπέστη μέχρι την Πράγα. Από τη Δυτική και Ανατολική Γερμανία μέχρι την Κούβα. Και τελευταίως Ιράκ, Λιβύη, Συρία, «Αραβική άνοιξη» και πάει λέγοντας.

Ολες αυτές οι ιστορικές περιπτώσεις είναι διαφορετικές, όπως αλλιώτικες οι μέθοδοι, οι τρόποι, οι επεμβάσεις, οι αιτίες και οι αφορμές. Ομως κοινός παρονομαστής, ένας και μοναδικός. Είσαι μικρός; Είσαι άτακτος; Κάνεις του κεφαλιού σου; Τώρα θα «πεθάνεις». Από αρχαιοτάτων χρόνων. Ας πούμε, μια ματιά στην εισβολή των Αθηναίων στη Μήλο θα σας προκαλέσει ναυτία. Ούτε μισή ρανίδα οίκτου ακόμα και στα μωρά.

Φανταστείτε, λοιπόν, να διώχναμε τις αμερικανικές βάσεις και να ερωτοτροπούσαμε με το Κρεμλίνο. Ποιο το αποτέλεσμα; Μα φυσικά ο «Σουλτάνος» θα προσπαθούσε να καταβροχθίσει μερικά νησιά Δωδεκανήσων και Βορείου Αιγαίου. Και οι πρώην σύμμαχοι θα σφύριζαν αδιάφορα. Μα, πού πας, παιδάκι μου, ξυπόλητος στ’ αγκάθια;

Πώς λέγεται αυτό; Μα φυσικά ιμπεριαλισμός. Εκ του «Imperium Romanum». Στοιχειώδης ανάγνωση και ερμηνεία του συσχετισμού δυνάμεων. Πρέπει να διαλέξεις. Ο Φιντέλ Κάστρο διάλεξε. Οι σοβιετικοί πύραυλοι φορτώθηκαν με προορισμό την Κούβα. Το Αμερικανικό Πεντάγωνο εφόρμησε. Ο εφιάλτης ενός τρίτου, και μάλιστα πυρηνικού πολέμου στοίχειωσε το γήινο σύμπαν. Και κάπως έτσι οι σοβιετικοί πύραυλοι επέστρεψαν στη βάση τους. Αποτέλεσμα; Οικονομικός αποκλεισμός της Κούβας κι ας πεθάνουν όλοι από πείνα!

Κάπως έτσι και με Ουκρανία. Θέλεις να γίνεις μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Πάνω απ’ το πτώμα μου. Τώρα θα σου δείξω εγώ. Τώρα θα μπουκάρω, θα βομβαρδίσω, θα ισοπεδώσω, θα σκοτώσω, θα αρπάξω και όλα θα τα διαλύσω.

Και οι σύμμαχοι; Ξέρετε τι διαμηνύουν οι Αμερικανοί στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι; Περίπου «κόψε τον λαιμό σου και βγάλ’ τα πέρα μόνος σου». Δηλαδή τι να κάνουν; Για τη θεωρητική, στα χαρτιά δηλαδή, εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας να προκαλέσουν πυρηνικό πόλεμο και γαία πυρί μιχθήτω;

Ποια τα συμπεράσματα; Ολα σχετικά. Και η εθνική κυριαρχία. Και οι συμφωνίες. Και οι συμμαχίες. Και οι βοήθειες. Και οι δημοκρατικές διαδικασίες. Εσωτερικά, σου λένε, «κάνε ό,τι γουστάρεις». Να πλακώνεται, ας πούμε, ο Πολάκης με τον Γεωργιάδη. Ούτε με νοιάζει. Αλλά πρέπει να διαλέξεις. Πρέπει με εμένα να πορευτείς. Κάτω από τη δική μου ομπρέλα. Με δικά μου οπλικά συστήματα. Αντε και με των άλλων συμμάχων.

Και ποια τα αποτελέσματα της εισβολής του «Τσάρου» και «Πατερούλη» Πούτιν; Η Ευρώπη σε κατάσταση ασφυξίας. Και ιδιαιτέρως η μικρή, φτωχή Ελλάς. Εμείς στο τέλος θα πληρώσουμε τον λογαριασμό. Άλλος το κάνει, άλλος πληρώνει. Και επειδή όταν τα βουβάλια σκοτώνονται, στο τέλος την πληρώνουν τα βατράχια, γι’ αυτό μία η λύση: Αμερική, ΝΑΤΟ και ξερό ψωμί. Και πλήρης εθνική κυριαρχία κάποτε, στην περίοδο της Ουτοπίας, θα βρεθεί!

 Δημ. Δανίκας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά