Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Ο Ντοστογιέφσκι έφταιγε για τον τσάρο;


 

Μερικές χρήσιμες και ουσιαστικές λεπτομέρειες. Σχετικά με βομβαρδισμούς και σφαγές στην Ουκρανία. Φυσικά, άνευ αστερίσκων και άνευ «ναι μεν αλλά»

Φυσικά εναντίον του μακελάρη και δικτατορίσκου Πούτιν. Και μάλιστα φανατικά. Φυσικά υπέρ αμάχων πλασμάτων, αθώων, ανήμπορων και κατεστραμμένων. Και φυσικά, σκέψου λέει να ήσουν στη θέση τους. Εσύ, η γυναίκα σου, τα παιδιά σου, οι γονείς σου, τα πεθερικά σου, οι φίλοι και οι συγγενείς σου!
Τι θα έκαμες; Εγώ; Μία η επιθυμία μου: να αρπάξω μυδράλιο να τον κάνω κομματάκια. Το κτήνος, το κτήνος σου βγάζει. Στοιχειώδες Οφθαλμόν αντί οφθαλμού!
Πάμε παρακάτω. Σε μια ένσταση. Σε μια στοιχειώδη διαφωνία. Καθέτως και οριζοντίως. Κι αυτό σχετικά με το δυτικό «πογκρόμ» εναντίον καλλιτεχνών και αθλητών αυτής της αχανούς Ρωσίας. Ε όχι κι έτσι.
Δηλαδή τι φταίει ο τάδε μπασκεμπολίστας και ο δείνα ποδοσφαιριστής; Και τι φταίει ο Ρώσος αρχιμουσικός; Μα έχουμε πει. Καλλιτέχνες και αθλητές οι πρεσβευτές Ειρήνης. Για όνομα του θεού και της παναγίας.

Δηλαδή όταν ο Κλίντον βομβάρδιζε Γιουγκοσλαβία, έπρεπε εμείς να αρχίσουμε πογκρόμ εναντίον Αμερικανικών ταινιών και Αμερικανών αθλητών; Ούτε να το συζητάμε. Τρελό.

Και το επιχείρημα δεν είναι μόνο αυτό. Ο, τι δηλαδή η πρώτη και αποκλειστική ευθύνη βαραίνει τόσο τον Πούτιν όσο και του στρατηγούς του αλλά και τους άλλους αξιωματούχους και πολιτικούς από Ρωσία.

Είναι και το άλλο. Αυτοί οι αποκλεισμοί, αυτό το δυτικό πογκρόμ επί δικαίων και αδίκων, θα λειτουργήσει με τον κανόνα της διαλεκτικής. Δηλαδή όλοι αυτοί οι αποκλεισμένοι τελικά θα συσπειρωθούν γύρω από τον Πούτιν. Τους σπρώχνουμε στην αγκαλιά του. Και από πάνω δικαιώνουμε την λογική του. Ο, τι δηλαδή η Δύση πολεμάει κάθε «στοιχείο» από Ρωσία. Πράγμα ανήκουστο, ρατσιστικό και απαράδεκτο

Αντιθέτως, λέω εγώ. Ολους αυτούς τους αθλητές και τους καλλιτέχνες έπρεπε και πρέπει να τους υποδεχόμαστε μετά βαίων και κλάδων. Για να τους αποδείξουμε στην πράξη την υπεροχή, την ανωτερότητα του Δυτικού πολιτισμού, της δημοκρατικής ανοχής και της ευαισθησίας τόσο καλλιτεχνικής όσο και αθλητικής

Οι απαγορεύσεις και οι αποκλεισμοί καταλήγουν σε αντίθετα, δυσάρεστα, εχθρικά αποτελέσματα. Εναντίον ολιγαρχών ναι. Χωρίς συζήτηση. Υπέρ οικονομικών μέτρων εναντίον Ρωσίας ναι. Κι αυτό χωρίς συζήτηση. Όχι όμως εναντίον καλλιτεχνών και αθλητών

Τι να θυμηθώ; Ας πούμε η περίπτωση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Ποια τα μέτρα; Κανένα; Μπας και αποκλείστηκαν Τούρκοι αθλητές αι καλλιτέχνες; Καθόλου. Και έτσι έπρεπε. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, τότε προς το τέλος της δεκαετίας του εβδομήντα, πλήθος μουσικών από Ελλάδα είχαν επισκεφθεί Τουρκία. Και καλά έκαναν

Τότε εν Αθήναις είχε προβληθεί το αριστούργημα του μακαρίτη Γιλμάζ Γκιουνέι «Το κοπάδι».

Και για να μην παρεξηγηθώ. Φυσικά να αποκλειστούν όσοι δημοσίως υμνούν η τάσσονται υπέρ Πούτιν και βάρβαρης εισβολής. Οσοι από τον καλλιτεχνικό και αθλητικό κόσμο. Όχι όμως οι άλλοι. Να τους πάρουμε μαζί μας, με το μέρος μας όχι να τους κάνουμε εχθρούς μας και να τους παραδώσουμε στο «κρεβάτι» του μακελάρη

Και τέλος, η κουλτούρα και ο αθλητισμός των Ρώσων, υψηλού επιπέδου και ενίοτε στην κορυφή του «πρωταθλητισμού». Δηλαδή, στο θεό που πιστεύετε, ο Ντοστογιέφσκι έφταιγε για τον Τσάρο; Η μήπως ο Σεργκέι Αιζενστάιν για τον Στάλιν; Ελεος! 

Δημ. Δανίκας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

8 σχόλια:

  1. Παρεπιπτόντως,σε όλα τα (δημοκρατικά)σάιτ ούτε μια αναφορά για τον βομβαρδισμό στην Σερβία,σαν σήμερα,γιατί άραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΤΟΤΕ ΣΕΡΒΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ...ΕΚΑΝΑΝ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ...ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΗΤΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ.Δανικα το σημερινο αρθρο σου ειναι απολυτα σωστο και καλοζυγισμενο!
    Ο Θεος να βαλλει το χερι Του για μη χειρωτερα!
    Κι οσο για το κ. Κουλη δεν φαινεται και δεν ακουγεται πουθενα, σαν ναναι χαμενος μεσ~ στη καταχνια που σκεπαζει και την Αττικη ποτε ποτε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο με τον Κουλη να το προσεξεις ..προσεχως θα πονεσεις πιο πολυ

      Διαγραφή
    2. φιλε μου 1:13:00 μ.μ. σ~ευχαριστω για τη φροντιδα σου!
      Κι οσο για τη καταχνια π~ειπαμε, αυτη μπορει για εναν αγωνιστη σαν και τουτον που λεμε , να αποβει επισης επικινδυνη, αμα θα~ναι αναγκασμενος να μαχεται και να βαρα απο δω κι απο κει με τη ξηφολογχη και τη χατζαρα κατω απο τετοιες ανταριασμενες συνθηκες!! Καταλαβες γιατι νοιαζομαι για σενα και σε συμμεριζομαι ?

      Διαγραφή
  4. Παιδια, σαε τρολαρει ο τυπος με τον Κουλη σε καθε αναρτηση και τσιμπατε.Αφηστε τον μην του απαντατε ξανα και για τιποτα, διαφορετικα συνεχιστε αυτο το ανουσιο παιχνιδακι που εχει κουρασει αφανταστα. Δεν ειναι "αρωστος", προβοκατωρας ειναι για καποιο λογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 8:55:00 μ.μ. τσιφτη ελληναρα! Δαιμονοποιεις εναν πατριωτη σου, επειδη κατα τη γνωμη σου
      ξεφευγει απο τη δικη σου λογικη!! Σκεψου ο,τι αυτο που κανεις ειναι ρουφιανια και δισφημηση ενος συμπολιτη σου εν γνωση σου και δημοσιως!Διαβασε την ευρωπαικη ιστορια και μαθε το τι σημαινει denunzieren/anprangen germ./denounce (εγγλ.).Μαθε ποσα εκατ. εβραιοι χαθηκαν εξ αιτιας τετοιων στοιχειων/ρουφιανων , σκεψου τον εμφυλιο σε μας και το τι γινοταν στις πολεις και τα χωρια μας με τις ρουφιανιες και τους
      ελεεινους ρουφιανους, τους καταδοτες απο αριστερα και δεξια ,που για να ικανοποιησουν καποια χαμηλα ενστικτα τους προδιδαν και δισφημουσαν συμπατριωτες τους !Πρεπει να ντρεπεσαι για τον εαυτο σου και το ελαχιστο που μπορεις να κανεις ειναι να ζητησεις συγνωμην ,αναφεροντας και το ονομα σου αν εισαι λεβεντης,οπως θελεις να φαινεσαι !!
      Ακου επικληση στον 21 αιωνα απο Ελληνοπουλο7οπαδο του κ.Κουλη!! Μη.τσιμπατε ...,μη...,
      ΥΣ. εν τελει το αρωστος γραφεται με 2ρ, πραγμα που φανερωνει και πολλα αλλα ,σαν ...

      Διαγραφή
    2. 08:55 έχεις απόλυτο δίκαιο, ας κρατήσουμε σε κάποιο επίπεδο τις απόψεις μας.

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά