Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Ξεκινούν με τρία γκολ διαφορά


 

Φαγώθηκαν εκεί στην Κουμουνδούρου να οδηγήσουν τον Μητσοτάκη σε εκλογές. Λύσσαξαν να δουν στημένες κάλπες τον Σεπτέμβριο. Και ως φαίνεται τον «έσυραν» εκεί που ήθελαν. Μπράβο τους, συγχαρητήρια. Μοιάζουν με ποδοσφαιρική ομάδα που εκπόνησε ολόκληρη στρατηγική για το πώς θα στρώσει την μπάλα στον αντίπαλο ώστε να σκοράρει στην εστία της. Η πολιτική επιστήμη και τα think tanks επικοινωνίας, χρωστάνε πολλά στους ΣΥΡΙΖΑίους. Στη βιβλιογραφία τους, σπάνια βρίσκουν τέτοια αυτοκαταστροφική ενεργητικότητα για να τη διδάσκουν ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Καθότι από αύριο μπαίνει ο Ιούλιος. Πάει να πει, αρχίζει η θερινή ραστώνη, ήλιος, θάλασσα, ταβερνάκι, μπαράκι, ουζάκι κάτω απ’ τον πλάτανο, πανηγύρι στην πλατεία. Το περίφημο «δεν θα πειράξουμε τα μπάνια του λαού», με αφορμή την εκλογολογία της εποχής το είχε πει ο Ανδρέας. Που θα πει ότι το καλοκαίρι δεν ενδείκνυται για εκλογικές δραστηριότητες και αντιπαραθέσεις. Είναι μια υπερπολύτιμη παρένθεση στη ζωή του Έλληνα που όποιος την πειράξει θα το πληρώσει.

Άρα Ιούλιο και Αύγουστο, ο κοσμάκης μήτε ασχολείται, μήτε κινητοποιείται, μήτε φανατίζεται, μήτε αλλάζει. Αυτά είναι ασχολίες για

τους υπόλοιπους δέκα μήνες του χρόνου. Οπότε μόλις καβατζάρει ο Αύγουστος θα θυμηθεί ότι έχουμε εκλογές. Για πόσο χρόνο; Να βάλω έναν μήνα ή ίσως είκοσι πέντε μέρες; Και τι αλήθεια ελπίζουν εκεί στην Κουμουνδούρου ότι θα αλλάξουν μέσα σε είκοσι πέντε μέρες; Όσα δεν κατάφεραν ν’ αλλάξουν μέσα σε τριάμισι χρόνια; Πολύ αισιόδοξους τους βρίσκω.

Είδαν τη δημοσκόπηση της Marc; Δέκα μονάδες διαφορά παγιωμένη. Σαν να κατεβαίνει ομάδα στο γήπεδο με τρία γκολάκια πίσω, πριν καν σφυρίξει ο διαιτητής την έναρξη. Πού πάνε; Γιατί φαγώθηκαν να στηθούν οι κάλπες πριν τον σκληρό χειμώνα που μας περιμένει; Αν είχαν μυαλό, θα ‘πρεπε να σπρώχνουν τον Μητσοτάκη προς την άνοιξη του 2023, όχι να του κουνάνε το δάκτυλο και να του φωνάζουν «κάνε τώρα εκλογές αν σου βαστάει».

Έχουν δει ποτέ τέτοιες διαφορές να ανατρέπονται μέσα σε μισό μήνα; Ίσα-ίσα, που όταν ξεκινάει η προεκλογική περίοδος με δέκα μονάδες διαφορά, ο αέρας φουσκώνει τα πανιά του πρώτου. Έτσι πάει το πράγμα, ρωτήστε όποιον εκλογολόγο θέλετε. Θα μου πείτε, εκεί στην Κουμουνδούρου ελπίζουν σε μια μεγάλη πυρκαγιά κατά το τέλος Αυγούστου. Εντάξει, αλλά πόσο θλιβερό είναι για ένα κόμμα εξουσίας να εναποθέτει τις ελπίδες του σε μια σπίθα και στο μελτέμι;

Δημ. Καμπουράκης-liberal.gr

2 σχόλια:

  1. Επιβαλλεται πολιτικη ανανεωση κι ως φαινεται , ο κ.Κουλη με την βοηθεια του Υψιστου θα εγκαταλειψει την ανετη πολυθρονα του στη Βουλη των Ελληνων !
    Λιγο μετα θα ακολουθησουν και δημοτικες εκλογες ωστε να απαλλαχθουμε κι απο τους απραγους ντενεκεδες τοπαρχηδες που στρογγυλοκαθησαν στις τοπικες διοικησεις και κραταν τα χωρια μας σε χαμηλη υποσταθμη, ανεχομενοι πεταγμενα σκουπιδια εδω κι εκει, ακοβα ξεροχορτα εντος των οριων των οικισμων μας, στρουγκες με κοπαδια ζωων και κοτετσια με στριμωγμενα κλωσσοπουλια μεσα σε τοσοδα μικρους χωρους΅!
    Ντροπη τους να υποβοβαζουν στα χωρια μας την αξιοπρεπεια μας τοσο χαμηλα!
    Οσο πιο γρηγορα επελθει η αλλαγη τοσο το καλλητερο για ολους μα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σου είπαμε κόψε τα ληγμένα..10 διαφορετικές εταιρείες δημοσκοπήσεων ακόμη και σε φιλικές εφημερίδες του σύριζα δίνουν την διαφορά από 8-12 μονάδες ΞΥΠΝΑ γιατί θα κλαις με μαύρο δάκρυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά