Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Οι αυταπάτες του Αλέξη Τσίπρα και των αφελών κεντροαριστερών


Είναι γνωστό πως σε αυτές τις προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις, ο καθένας ακούει αυτό που θέλει να ακούσει. Και οι πολιτικοί αρχηγοί αυτό το γνωρίζουν και με τις ομιλίες τους απευθύνονται στο κοινό τους. Άλλωστε, πόσοι κάθονται να παρακολουθήσουν όλη την πολύωρη διαδικασία; Συνεπώς οι νικητές έχουν ανακηρυχθεί πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι.

Όμως αυτές οι συζητήσεις χαρακτηρίζονται από μια ατάκα. Από μια φράση που αποτυπώνεται στη μνήμη των πολιτών και παράγει πολιτικό αποτέλεσμα, γιατί αποτελεί και μια πολιτική πρόταση-πρόκληση.

Αυτή την ατάκα την είπε ο πρωθυπουργός με τη φράση «να κάνετε πρόταση δυσπιστίας», απευθυνόμενος στον Α. Τσίπρα που προηγουμένως είχε ζητήσει από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να τον ανατρέψουν. Φυσικά η πρόκληση έμεινε αναπάντητη, όμως πολιτικά «έγραψε». Στη ζωή και στην πολιτική ενίοτε οι τζάμπα μαγκιές πληρώνονται. Και αυτό έπαθε ο Α. Τσίπρας.

Γνωρίζει πως η μόνη περίπτωση να

γίνει πρωθυπουργός είναι αν επικρατήσει χάος στη Νέα Δημοκρατία. Δεν υπάρχει άλλη περίπτωση. Τα περί «προοδευτικής» διακυβέρνησης από τις πρώτες εκλογές αποτελούν παρηγοριά στον άρρωστο. Το έχουμε πει εκατοντάδες φορές πως με την απλή αναλογική, κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα δε σχηματίζεται. Και με τη συνήθη πορεία των πραγμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα και με διαφορά από το πρώτο. Έτσι στις επαναληπτικές εκλογές με την ενισχυμένη θα πάει σαν πρόβατο επί σφαγή.*

Αυτά τα γνωρίζουν στην Κουμουνδούρου και προσπαθούν να παίξουν το τελευταίο και μοναδικό χαρτί που έχουν, δηλαδή την πρόκληση εσωκομματικού πραξικοπήματος στη Νέα Δημοκρατία. Και εδώ έπαιξαν κι έχασαν.

Επί της ουσίας της χθεσινής συζήτησης, ήταν εξ αρχής γνωστό πως ο πρωθυπουργός δε θα μπορούσε να αποκαλύψει για ποιο λόγο ο Ν. Ανδρουλάκης τελούσε υπό παρακολούθηση. Και αυτό, γιατί υπάρχει το απόρρητο της ΕΥΠ και τα προσωπικά δεδομένα. Ήταν επόμενο, επάνω σε αυτήν την αντικειμενική αδυναμία, να γίνει μια σπέκουλα τόσο από τον Α. Τσίπρα, όσο και από τον Ν. Ανδρουλάκη.

Και σα να μην έφτανε αυτό, γνωστός συνταγματολόγος άφησε υπονοούμενο πως η παρακολούθησή του γινόταν για να ευνοηθεί συνυποψήφιός του στις εσωκομματικές εκλογές. Βαρύ υπονοούμενο, γιατί σημαίνει πως δεν υπήρξε αιτιολόγηση της παρακολούθησης και συνενοχή και της δικαστικής λειτουργού.

Δια ταύτα, είναι πολιτικά αναγκαίο η κυβέρνηση να βρει μια νομική φόρμουλα να ενημερώσει τους πολίτες για ποιο λόγο παρακολουθούσε η ΕΥΠ τον Ν. Ανδρουλάκη. Το ότι δεν πηγαίνει αυτός να ενημερωθεί, απλώς επιτείνει το πρόβλημα που λειτουργεί σε βάρος της και αυτό το εκμεταλλεύονται οι πολιτικοί της αντίπαλοι.

Συμπερασματικά, ο Α. Τσίπρας είχε εναποθέσει τις ελπίδες του σε ένα εσωκομματικό πραξικόπημα στη Νέα Δημοκρατία για ανατροπή του Μητσοτάκη, γιατί γνωρίζει πως στο πρόσωπό του έχει συγκροτηθεί το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, που είναι μέτωπο βάσης και όχι κορυφής. Η σημερινή αναπάντητη πρόκληση του πρωθυπουργού για πρόταση δυσπιστίας, καθώς και οι πρώτες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ασήμαντη φθορά της κυβέρνησης, καθιστούν σαφές πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πέραν της Νέας Δημοκρατίας, λίγους μήνες πριν τις εκλογές.

Οι πρωθυπουργίσημοι θα περιμένουν.

*Αν παρ'ελπίδα ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα, πιστεύει κανένας πως θα υποκύψει στον εκβιασμό του Ανδρουλάκη πρωθυπουργός να μην είναι ο Τσίπρας; Θα πάει χωρίς δεύτερη σκέψη σε νέες εκλογές. Δηλαδή η «προοδευτική» κυβέρνηση είναι ούτως ή άλλως ένα προπαγανδιστικό τρικ, για να μην μιλήσω για πολιτική απάτη.

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. Πλανάσαι πλάνην οικτράν, Μουμτζη, αν νομίζεις οτι μπορεις ακόμα να κατευθύνης τους ''πελάτες'' οπου και όπως εσυ και οι ομοιοι σου νομίζεις. Ο βασιλείας ειναι γυμνός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά