Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Οι αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη


Ποιος είναι ο αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη; Ο Ευάγγελος Αντώναρος; Ο Πάκης, ο επονομαζόμενος και φονεύς του Μινώταυρου; Ο «νέος» Νίκος Ανδρουλάκης ή ο «άχαστος» Αλέξης Τσίπρας; Ένας σφουγκοκωλάριος του Μαξίμου θα έλεγε: «Πρόεδρε, απ’ αυτούς δεν χάνεις». Στο σημείο αυτό κάποιος θα έπρεπε να θυμίσει πως βγήκε το «άχαστος» για τον Αλέξη. Πες – πες οι σφουγκοκωλάριοι, το πίστεψε ο Αλέξης. Ωστόσο, αντίπαλος υπάρχει! Τα συμφέροντα που θέλουν να ξαναμοιράσουν την πίτα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τα πράγματα είναι απλά. Μερικά δισεκατομμύρια ευρώ περιμένουν στην επόμενη γωνία και σε κάποιους δεν αρέσει η «μοιρασιά». Θέλουν περισσότερα ή καλύτερα τα θέλουν όλα για τους εαυτούς τους και τίποτα για τους «αντιπάλους».

Να μην ξεχνάμε πώς ακριβώς ξεκίνησε η διαμάχη για το Ελληνικό! Ένα προαιώνιο μίσος μεταξύ δύο

μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών έφερε ένα ζωτικό για την οικονομία project στα όρια της κατάρρευσης. Δεν ήταν το περιβάλλον, δεν ήταν ο … αρχαιολογικός θησαυρός των… αεροδιαδρόμων, ήταν το αβυσσαλέο μίσος της μιας οικογένειας για την άλλη! Αυτή είναι η χώρα, όπως έλεγε ο πρόεδρος Σημίτης και επαναλαμβάνουμε κι εμείς ακούραστα με κάθε ευκαιρία. Άντε τώρα να εξηγήσεις στον κάθε αλληλέγγυο που ξεροστάλιαζε μέσα στον ήλιο με πλακάτ κατά της αξιοποίησης του Ελληνικού για τα υψηλά κίνητρα της διαμάχης. Καμία ελπίδα…

Και τώρα κάτι ανάλογο συμβαίνει. Με το αντικείμενο να είναι όμως πολύ μεγαλύτερο! Οικονομικά πάντα μιλάμε. Και ποιος είναι ο τρόπος για να ανακατευτεί η τράπουλα; Μία αδύναμη κυβέρνηση που να εξαρτάται από τα συμφέροντα. Ή μία κυβέρνηση συνεργασίας στο μέλλον, η συνοχή της οποίας θα εξαρτάται, επίσης, από τα συμφέροντα. Κι εδώ φίλοι και φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες, δεν υπάρχουν καλά και κακά συμφέροντα. Υπάρχουν συμφέροντα που κινούνται μέσα σε κάποια πλαίσια, όπως συμβαίνει σε άλλες πολιτισμένες χώρες. Και υπάρχουν συμφέροντα που κινούνται ασύδοτα, όπως στην Ελλάδα.

Πραγματικός αντίπαλος, λοιπόν, του κ. Μητσοτάκη είναι αυτά τα συμφέροντα. Ή καλύτερα ο χαρακτήρας του μεγάλου κεφαλαίου στην Ελλάδα. Και αυτός ήταν και θα είναι ο αντίπαλος κάθε πρωθυπουργού που θα θέλει να κάνει την δουλειά του. Ας θυμηθούμε απλά τι είχε συμβεί με τον Αντώνη Σαμαρά. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι ήταν τόση μεγάλη η ορμή της Αριστεράς που δεν μπορούσε κανείς να την συγκρατήσει. Μεγάλο ψέμα! Η αλήθεια είναι ότι η Αριστερά χρειάστηκε την χείρα των φονιάδων του Μινώταυρου για να μπορέσει να κυβερνήσει. Και φυσικά αυτοί δεν το έκαναν από μόνοι τους…

Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

 

19 σχόλια:

  1. New York Times. Η σαπίλα στην καρδιά της Ελλάδας ειναι πλέον ορατη στον καθένα, γράφει ο αμερικανός δημοσιογράφος κάτω απ την φωτογραφία του Ελληνα Προθυπουργού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι τελειως ασχετος ...το αρθρο ειναι opinion δηλαδη γνωμη μπορει ο καθε αναγνωστης να στειλει στην εφημεριδα την γνωμη του βρεθηκε ενας αριστερος κατευθυνομενος που κατηγορει συνεχως την Ελλαδα ο Alex Clapp και εγραψε τις βλακειες του..παλι στον κουβα συντροφια

      Διαγραφή
    2. τσιφτη 5:32:00 μ.μ., οπου σηκωνεται καπνος, υπαρχει κινδυνος φωτιας , ελεγε η σοφη γιαγια με τα πολλα χρονια πανω στη γερασμενη πλατη της !!

      Διαγραφή
    3. Για κάποιους σαν εσένα ανωνυμε 5.32 η πολιτική ειναι της λογικής ''τι ομαδα εισαι;'' η περίπτωση σου ειναι ανίατος.

      Διαγραφή
    4. Εσυ ομως 6:44:00 μ.μ. πιστευεις νασαι στα καλα σου επειδη ο παραμυθας Κουλης το παιζει αριστοκρατης λογου του μπαμπα και της μαμας του , η οποια ειχε τη τολμη να βαστα ακομα και ιδιωτικο μουσειο με σπανιες ελληνικες αρχαιοτητες !!

      Διαγραφή
  2. Ο κόσμος ξέρει και συγκρίνει καταστάσεις. Τι λένε τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και οι αποτυχημένοι κολαουζοι της Δεξιάς λίγη σημασία έχουν. Ο κόσμος μετράει τη τσέπη του και αποφασίζει. Αν περνάνε καλλίτερα με κλειστές Τράπεζες, να κάθονται ουρά στα ΑΤΜ για 60 ευρώ, να έχουν γεμίσει οι πλατείες και οι δρόμοι με παράνομους μετανάστες, με Χαικαλη υπουργο εργασιας, και ετοιμαζονται να γυρισουν στη δραχμη, τοτε επιλεγουν Τσιπρα. Ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι η επίσημη θέση της εφημερίδας. Είναι ενός συνεργαζόμενου δημοσιογράφου και η εφημερίδα το θέτει στη κρίση του αναγνώστη. Βλέπεις σύντροφε στην χώρα που εσείς κατηγορείται μέρα νύχτα και ρίχνεται κάθε χρόνο και μια πορεία μέχρι τη πρεσβεία της, η ελευθεροτυπία είναι στοιχείο της κοινωνίας της και όχι σαν κάτι λεβέντες σας που ήθελαν να τη χειραγωγήσουν με βοσκουοπια για να μην ξεχνιόμαστε. Για πληροφορηση σου ο ιδιος δημοσιογραφος ειχε καταγγειλει το 2020 την Ελλαδα για το μεναστατευτικο! Γιαυτο σκεψου και μελετησε πριν γραψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ειναι αγαπητέ, ο δημοσιογράφος που εργαψε το αρθρο ειναι συνεργαζόμενος των NEW YORK TIMES που ο κ. Μαυρίδης ουτε σαν επισκέπτης δεν θα μπορούσε να μπει στο μέγαρο της μεγαλύτερης εφημερίδας της Ν. Υόρκης και των ΗΠΑ, πόσο μάλλον να αρθογραφίσει. Αλλά για να κάνει μια τέτοια δημοσίευση η συγκεκριμένη εφημερίδα νομίζω πως κάτι υποδηλώνει. Προσωπικά σε θεωρίες συνωμοσίας δεν πιστευω.Βλέπεις κυβερνιτικέ συνδαιτυμόνα εσεις στη δεξια έχετε ταυτίση την χωρα, πατριδα το λεμε εμεις, με την ιδιοκτησία σας, και όποιος κανει κριτική στην κυβέρνιση κρίνει την χωρα, όποιος εχει αλλη γνωμη απ τη δική σας για την δεξια κυβέρνιση ειναι εχθρός της πατρίδας, με αυτα τα χαρακτηριστικά χωρίσατε και τους Ελληνες σε ''πατριώτες'' και ''μιάσματα'' όσω για τα...βοκοτόπια, μεγάλη μπουκιά φαε, μεγαλη κουβεντα μη λες.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 10:34, από που αντλείς το δικαίωμα να έχεις αποκλειστικότητα ως αριστερός στον όρο πατρίδα για την πατρίδα μου την Ελλάδα και αφαιρείς το δικαίωμα από εμένα να την αποκαλώ πατρίδα μου. Πατρίδα είναι ο γεωγραφικός χώρος που έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει κάποιος και η οικογένειά του και περιλαμβάνει εκτός από το γεωγραφικό προσδιορισμό την κοινή γλώσσα, ήθη, έθιμα, πολιτισμό, συμφέροντα. Άρα λοιπόν δε σου επιτρέπω να χρησιμοποιείς τον όρο πατρίδα σου κατ' αποκλειστικότητα. Πατριώτης δε είναι όποιος υπερασπίζεται την πατρίδα του με κάθε τρόπο. Οι παλιοί απλοί αριστεροί ναι ήταν πατριώτες και το επέδειξαν υπερασπίζοντάς την, δεν μπορώ όμως να το πω με βεβαιότητα για τους νεότερους. Ούτε εγώ έχω πολεμήσει για να αποδειχτεί ότι μπορώ να φέρω τον τιμητικό τίτλο του πατριώτη, δεν αφαιρώ όμως από κανέναν το δικαίωμα να τη λέει πατρίδα του, αρκεί να έχει τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνει ο όρος. Για μας που δεν μπορούμε να αποδείξουμε έμπρακτα πόσο πατριώτες είμαστε αρκεί να υποστηρίζουμε τη γεωγραφική της αρτιότητα, και τη διατήρηση όλων των χαρακτηριστικών ιδιοτήτων της.

      Διαγραφή
    3. φιλε 12:00:00 π.μ. EESTειμαι μαζι σου ! οι κουλικοι πανε να μονοπουλησουν και τον πατριωτησμο ακομα ! Κι ειμαι περιεργος, διαβαζοντας εδω καποιους συγγραφεις και σχολιογραφους της δεξιας, του κ. Κουλη, τι αλλο θα ακουσουν τα αυτια μου και θα δουν τα ματια μου απο αυτη τη μπαντα !!

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ κύριε 12.00, δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό κανενός που λέει ειμαι Ελληνας πατριώτης, την πατριδοκαπηλία ενός μέρους της δεξιάς καυτηριάζω, που κατα τη γνώμη τους πατριώτες ήταν μόνο αυτοί, και οι μη δεξιοί, μιάσματα. Φαντάζομαι και πιστεύω απ τον τρόπο της γραφής σου οτι έχεις γνώση της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας.Για μένα η Ελίνα Τζένγκου, οι αδερφοί Αντετοκούμπο, και οι αρσιβαρίστες ολυμπιονίκες ειναι περισσότερο Ελληνες απο κάποιους πατριδοκάπηλους εθνικιστές. Την ίδια πεποίθηση με μενα θεωρώ πως έχεις και συ. Αγαπώ την πατρίδα μου δεν σημαίνει πως μισώ την πατρίδα των άλλων. Για την δημοσίευση του αρθρου των Times και την ουσία της σηζήτισης δεν μου προσκόμισες κάτι καινούριο. ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ

      Διαγραφή
  4. 10:34:00 μάλλον έχεις μπερδέψει τις έννοιες των λέξεων στο μυαλό σου και γράφεις ανοησίες. Τι εννοείς όταν γράφεις ότι εμείς οι αριστεροί ονομάζουμε την Ελλάδα πατρίδα ενώ εσείς, υπονοείς υποθέτω δεξιοί, την αποκαλείτε χώρα. Αυτά σας εμαθαν οι αγράμματοι ινστρουκτορες της "αριστερας"? Δηλαδή εσείς αγαπάτε την Ελλάδα περισσότερο από τους άλλους Έλληνες? Κατ'αρχάς οι δύο λέξεις έχουν διαφορετικό εννοιολογικό προσδιορισμό.
    Όταν θέλεις να προσδιορίσεις κάτι λες " Η χώρα με τις ποιο καθαρές θάλασσες είναι η Ελλαδα". Δεν λες ότι " Η πατρίδα με τις ποιο καθαρές θάλασσες είναι η Ελλαδα". Αν θέλεις να σου ανοίξω περισσότερο το μυαλό σου και να μην χαύτεις ότι σου σερβίρουν σε πληροφορώ ότι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες παγκόσμιας ακτινοβολίας και πραγματικός αριστερός, μελοποίησε τους στοιχους του μεγαλου Ελιτη " μη παρακαλώ σας, μη λησμονείται τη χώρα μου". Ελπίζω να γνωρίζεις το όνομα του.
    Φίλε μου αυτό που κάνει κάποιον πατριώτη, δεν είναι η μπουρδολογία των όψιμων αριστερών του Κολωνακίου, αλλά τι προσφέρεις στη χώρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητηρια για το μεστο και καλλιεργημενο σχολιο σου ! Να γραφεις τακτικωτερα~
    τωρα μαλιστα που ακουγονται αναπανταχτα πολλα γαυγισσματα απο τον Γ.κ. και τους συνιδεατες του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς τον Blogger
    Ο γνωστός γραφικός έχει γράψει 4 αντισχόλια τα οποία:
    1ον: είναι προσβλητικά σε προσωπικό επίπεδο προς τους σχολιογράφους
    2ον: δεν αντιπαρατίθενται στη ουσία του σχολίου ή του αρχικού άρθρου
    3ον: άλλα διαβάζει, άλλα καταλαβαίνει και άλλα γράφει
    Το είχα πει και παλιότερα, το blogg είναι δικό σου. Στις διευκρινήσεις αναφέρεις το άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (Oικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αρθρο 19 Καθένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης, που σημαίνει το δικαίωμα να μην υφίσταται δυσμενείς συνέπειες για τις γνώμες του, και το δικαίωμα να αναζητεί, να παίρνει και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες, με οποιοδήποτε μέσο έκφρασης και από όλο τον κόσμο). Το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης δεν σημαίνει ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να προσβάλει, να βρίζει και να χρησιμοποιεί χυδαίους χαρακτηρισμούς έναντι των άλλων. Το κακό με τον συγκεκριμένο έχει παραγίνει. Επειδή όλοι όσοι διαβάζουμε τις αναρτήσεις των άρθρων, μας ενδιαφέρει να διαβάζουμε τα σχόλια των αναγνωστών και αρκετές φορές κάνουμε και ανταλλαγή απόψεων ή παραθέτουμε τεκμηριωμένο αντίλογο όταν κάποιοι μέσω των σχολίων τους βρίζουν και προσβάλουν τους σχολιογράφους, προτείνω να εφαρμόσεις μία υβριδικής μορφής λογοκρισία στην αθυροστομία κάποιον σχολιογράφων. Το blogg είναι δικό σου οπότε άσχετα αν αποποιείσαι την απήχηση όσων γράφονται, δεν μπορείς να αποποιηθείς την ευθύνη της φιλοξενίας αυτών.

    Προς τους σχολιογράφους
    Κανένας μας δεν γνωρίζεται προσωπικά με κανέναν. Μην κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία και προσβάλουμε τους άλλους με χυδαίους και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Το blogg είναι σαν το καφενείο της γειτονιάς που πάμε τακτικά, σαν το σπίτι ενός γνωστού ή φίλου που μας προσκάλεσε σε μία κοινωνική συνάντηση. Σε ένδειξη σεβασμού προς τον οικοδεσπότη που τον κάλεσε, κανένας μας δε νομίζω ότι θα προκαλούσε οποιονδήποτε από τους άλλους συνδαιτημόνες με απαράδεκτους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Ας τηρήσουμε τουλάχιστον τους τύπους όταν φιλοξενούμαστε στο blogg.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επανειλημμένα έχω αναφερθεί στη τήρηση μερικών κανόνων στους σχολιασμούς.Δυστυχώς μερικοί είναι εριστικοί και απλά χωρίς να έχουν διαβάσει το κείμενο σχολιάζουν απλά για να βγάλουν τα πολιτικά τους απωθημένα.Με έκπληξη διαπίστωσα ότι σε μερικά σχόλια που είναι ανάξια σχολιασμού παρασύρονται και αυτοί που θεωρώ ότι έχουν ένα επίπεδο. Μακάρι να σας γνώριζα προσωπικά να σας έδειχνα τι υβριστικά σχόλια κατά καιρούς μου έχουν στείλει και δυστυχώς είναι από όλες τις πλευρές . Προσπαθώ τα ακραία και τα προσωπικά να τα απορρίπτω και σας πληροφορώ είναι πολλά , μετά δέχομαι επιθέσεις για την μη δημοσίευση. Φρονώ ότι οι ίδιοι οι σοβαροί αναγνώστες μπορούν με την στάση τους να απομονώσουν τους γνωστούς ταραξίες, τώρα αν μου έχουν ξεφύγει μερικά φαιδρά σχόλια ζητώ συγγνώμη δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση.

      Διαγραφή
    2. Κ.Βασιλη, συγχαρητηρια για την σημερινη απολυτα σωστη και αναγκαια παρεμβαση σου !
      Το επιπεδο ανταλλαγης αποψεων ειχε κατεβει πολυ χαμηλα!
      Σ~αυτο συνετεινε βεβαια και το σκανδαλο της παρακολουθησης του κ. Ανδρουλάκη απο τη σημερινη κυβερνηση, ωστοσο αυτο δεν δικαιολογει τις παρεκτροπες και τα υβριστικα σχολια που πρεπει να ανεχεται ο καθε σχολιαστης εδω οσακις τολμα να εκφρασει δημοκρατικα μια αντιθετη γνωμη !

      Διαγραφή
    3. Οταν γραφει καποιος εδω δεν επιδιωκει στο να προσβαλει καποιον σχολιογραφο , το πολυ να τον κανει προσεκτικο, περισσοτερο δε για να εκφρασει τη δικη του γνωμη ! ! Εξ αλλου το να λεει ο ενας τον αλλον σανοφαγο ειναι κατ~εμενα ενας αστειος κι αθωος χαρακτηρισμος που δεν αποβλεπει σε τιποτα και πολύ λιγωτερο από το να να μειωσει τον αλλον ! Επικινδυνοι κατα τη ταπεινη γνωμη μου είναι τυποι σαν και τουτον τον αποστολεα 2 - 5:29:00 μ.μ. EEST που παρηστανουν το σοφο, που τα παντα γνωριζουν και βλεπουν σαν τον Παντοδυναμο κι επιζηταν να εισαγαγουν εδω , όπως προφανως και αλλου, το δικο τους στιλ και τροπο καταγραφης ενος σχολιου ! Ετσι, σημερα οπως και παλαιωτερα μου επιτιθεται, θελει να καταστρεψει/αποδομησει το τροπο γραφης μου, να προσδιορισει τα παντα, γιαυτο και δινει συνταγες που αφορουν το ένα και τα~αλλο! Ετσι προσβαλλει όχι μονον τον αποστολεα αλλα και τον κ. Βασιλη ,ο οποιος εχει αποδειξει σε ολα τα χρονια που επικοινωνουμε εδώ ιδιαιτερη κατανοηση, υπομονη, μεγεθος και μεγαλοψυχια, παραβλεποντας μικρολαθη η καποια μικροπηδηματακια εδω κι εκει!!!
      Το τι και ποσα δεν μου εχει σειρει ο συγεκριμενος τυπος στο διαβα του χρονου, τα οποια ανεχτικα σιωπηλα,συνεχιζοντας το δικο μου στιλ γραφης ενός σχολιου, δεν λεγεται ! Σημερα εβαλλε παλι στο στοχαστρο εμενα την άλλη βδομαδα θα βαλλει τον αλλον, θα μας εξομοιωσει ολους, λες και η επιθυμια του είναι να γινουμε κινεζοι η γερμανοι στο 3το ραιχ ! Απο ελευθερια της γνωμης ο τυπακιας φαινεται ποτε του να μην εχει ακουσει !!.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ φίλε θα ήταν φρόνιμο επειδή και σε εσένα δεν αρέσουν οι μειωτικοί χαρακτηρισμοί (π.χ σανοφάγος) να σταματήσεις να τους χρησιμοποιείς προς τους άλλους, γράψε την άποψη σου σχολίασε το κείμενο και να είσαι σίγουρος κανένας δεν θα σε ενοχλήσει.

      Διαγραφή
    5. Κυρ Βασιλη σε θεωρω δικαιωτερο κι απο το Σολωνα! Ο σανοφαγος δεν ειναι δικη μου λεξη ! Την παρελαβα απο ενα φιλαρακι στο Πελασγια Ρεπορτ! Δεν θα την ξαναγραψω προς τερψην και χαρα δικη σου οσο και του 5:29:00 μ.μ. ,προφανως απο το κουλικο επιτελειο!!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά