Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Κι εσύ λαέ βασανισμένε…


«Ο πατέρας εξορία και το σπίτι ορφανό/ζούμε μες στην τυραννία στο σκοτάδι το πηχτό». Μερικοί ζουν σήμερα σε ένα ανάλογο κλίμα. Η πατρίδα μας βρίσκεται υπό ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, τα ΜΜΕ είτε έχουν εξαγοραστεί είτε σιωπούν γιατί φοβούνται, οι μετανάστες εγκαταλείπονται στην τύχη τους και οι αλληλέγγυοι ξυλοκοπούνται, οι πολιτικοί αντίπαλοι, όχι της κυβέρνησης αλλά του καθεστώτος, παρακολουθούνται. Αυτό το ζοφερό κλίμα το στηλιτεύει και ο διεθνής Τύπος με «βραβευμένους» με Πούλιτζερ συνεργάτες.

Ζούμε μέρες σκοτεινού παρακράτους. Σε λίγο θα διαβάζουμε από έγκυρους πανεπιστημιακούς για τον Γκοτζαμάνη και το τρίκυκλό του, την «καρφίτσα» και τον Γιοσμά, για τις εκλογές της βίας και της νοθείας. Δεν γνωρίζω αν θα μιλήσουν και για τα ξερονήσια, γιατί αυτά έχουν πλημμυρίσει από τουρίστες. Πάντως, υποθέτω πως σίγουρα ακούν παράνομα, με χαμηλωμένη την ένταση, BBC και Ντόιτσε Βέλε. Βρισκόμαστε στην ιστορική φάση που περιγράφει το επαναστατικό άσμα «παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους».

Κι εγώ, φοβισμένος, ψάχνω να βρω έναν

ασφαλή χώρο, μια γιάφκα, για να κρυφτώ, καθώς έχω επηρεαστεί από αυτό το κλίμα που καταγγέλλουν πολιτικοί, ανησυχούντες πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι με αδούλωτο φρόνημα, αλληλέγγυοι και αναξιοποίητες, από το «καθεστώς», πικραμένες φιλελεύθερες περσόνες.

Για να σοβαρευτούμε. Τι ωθεί όλους αυτούς τους συμπαθείς, κατά τα άλλα, ανθρώπους να παραλογίζονται; Για ποιο λόγο έχουν κτίσει ένα παράλληλο σύμπαν το οποίο ουδεμία σχέση έχει με το πραγματικό; Δεν αντιλαμβάνονται πως κινδυνεύουν να καταστούν γραφικοί; (ρητορικό το ερώτημα).

Πολιτικά, όλοι αυτοί επειδή δεν μπορούν να συγκροτήσουν ένα πειστικό αφήγημα, εναλλακτικό προς την πορεία της κυβέρνησης, κατασκευάζουν έναν εχθρό εναντίον του οποίου μάχονται. Το ότι αυτός ο εχθρός με αυτά τα ακραία χαρακτηριστικά δεν υπάρχει, δεν τους απασχολεί. Τους αρκεί το γεγονός πως έτσι επιβεβαιώνουν τον ρόλο τους. Δεν είναι και λίγο! Κάποιοι από τώρα θεμελιώνουν τη νέα πολιτική τους καριέρα, απευθυνόμενοι σε ένα ακροατήριο που είναι πρόθυμο να πιστέψει ό,τι πουν, καθώς νομίζει πως «η χούντα δεν τελείωσε το ’73». Βιώνουν τώρα τη «χούντα του Κούλη». Παλιότερα λέγαμε πως σε αυτές τις περιπτώσεις η ιατρική επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια.

 Σ. Μουμτζής-Καθημερινή

8 σχόλια:

  1. Εσυ Μουμτζη μπορεί τα τα γράφεις με χιουμοριστικό διάθεση αλλα...και οι ξένοι εχουν κατι εναντίων του κ. Μητσοτάκη;
    Εσύ ζεις απ το καθεστώς Μητσοτάκη, που εμεις πληρώνουμε τους.... χορηγούς του,(ενέργεια ακρίβεια κ.λ.π)
    Αλλά.... ξερεις Μουμτζή η δεξιά πρόσωπα αλλάζει οχι ...πέτσα. Και αυτά που αναγράφεις περιπαικτικά ο Ελληνικός λαός τα έχει βιώματα,....στο πετσί του και η ιστορία έτσι ακριβώς τα εχει καταχωρίσει, όπως τα περιγράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαρητηρια 3:55:00 μ.μ. για το καλογραμμενο σχολιο σου !

      Διαγραφή
  2. Ενα με ελεγειακο τροπο γραμμενο αρθρο ενος αθηναιου κομματικου γραφια, προκειμενου να συμβαλλει στην εξηλεωση του εμμεσου εργοδοτη του Κουλη!!
    Τι αλλο να γραψει ο φουκαρας, οταν βλεπει να πλησιαζει το αδοξο, πικρο και μελαγχολικο τελος της φιεστας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδέξιε καλοφαγά περνάς καλά, μαζι τα τρωτε με τον Μουμτζή, γιατί το σκυλί γαυγίζει στην αυλή που το ταίζουν, όσο για μενα που ξέρεις τι ψηφίζω; Σε ενημέρωσαν τα αφεντκά σου απ τις υποκλοπές;

      Διαγραφή
    2. Για σενα τσιφτακι, αν καταλαβα καλα, οι ελληνες μετανεστες ειναι ξενοι?
      Πες μας τι παραπονο εχεις απο τους ξενητεμενους μας και δεν τους θελεις να ψηφιζουν ?
      Μηπως διοτι τα τελευταια εμβασματα τους χασαν την αρχικη αξια τους στο Ελλαντα με τον καλπαζοντα πληθορισμο επι της κυβερνησης Κουλη ?

      Διαγραφή
  4. Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) συμφωνεί με τα συμπεράσματα της CIA για την «επέμβαση» της Ρωσίας στην αμερικανική προεκλογική

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά