Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

O Ερντογάν τρίβει τα χέρια του


Οι περισσότεροι αναλυτές περίμεναν ένα θερμό καλοκαίρι στα ελληνοτουρκικά, αλλά μας προέκυψε ένα καυτό καλοκαίρι με τις υποκλοπές. Σίγουρα δεν σχετίζονται αυτά τα δύο θέματα μεταξύ τους. Θα μπορούσαμε, δηλαδή, να έχουμε και τα δύο ταυτόχρονα. Αλλά οι υποκλοπές φαίνεται, τελικά, ότι κάνουν τη δουλειά τους από μόνες τους! Αποσταθεροποιούν το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, γεγονός που προκαλεί ρωγμές σε όλα τα επίπεδα.

Δηλαδή, δεν υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών; Φυσικά και υπάρχει! Όπως υπήρχε και στο παρελθόν, όταν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ Καμμένος και Βαρουφάκης έκαναν δημόσιες καταγγελίες για την ΕΥΠ του … Ρουμπάτη. Αλλά δεν θυμόμαστε τότε να ζητούν την παραίτηση Τσίπρα αυτοί που σήμερα ζητούν την παραίτηση Μητσοτάκη! Λεπτομέρειες…

Το ζητούμενο είναι αν η σημερινή παράσταση για τις παρακολουθήσεις έχει σχέση με άλλες ανάλογες παραστάσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αν είναι ένα τυχαίο γεγονός ή αν συμβαίνει κάτι που θυμίζει τις παλιές ένδοξες ημέρες της KGB.

Η Ρωσία έχει κάθε λόγο να δημιουργήσει χάος στην Ευρώπη. Τα όσα συνέβησαν στην Ιταλία δεν είναι

σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Είναι η ζώσα πραγματικότητα που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πουτινισμό. Αλλά εκείνοι που κατήγγειλαν στο παρελθόν την επέμβαση του … ιμπεριαλισμού στη Νικαράγουα, δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να καταγγείλουν την προσπάθεια αποσταθεροποίησης μιας ευρωπαϊκής χώρας. Το θέμα μας είναι η Ιταλία! Δεν πατάμε την μπάλα στην εξέδρα. Το θέμα μας είναι η Ιταλία, όπως και η Φιλανδία. Μόνο τυφλοί δεν θέλουν να δουν τον συσχετισμό.

Άρα; Τις υποκλοπές τις αποκάλυψαν οι Τούρκοι και οι Ρώσοι και όσοι φωνάζουν είναι όργανα του … εχθρού; Αυτές είναι αναπόδεικτες θεωρίες. Εκείνο που είναι γεγονός ότι έχουν μαζευτεί πολλές συμπτώσεις πάνω από διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Και αυτό που επίσης είναι γεγονός είναι ότι η Τουρκία κερδίζει από τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα. Και αν κάτι θα ήθελε, θα ήταν να μην αλλάξει το παραμικρό. Ούτε ένα «και».

Κατά τα λοιπά, τα μεγάλα πολιτικά κόμματα αποτελούνται από ενήλικους ανθρώπους, ας βρουν έναν τρόπο να προασπιστούν τα ατομικά δικαιώματα και ταυτόχρονα να αυξηθεί η άμυνα της χώρας απέναντι στους όποιους την επιβουλεύονται. Όσο για τους πολίτες; Είναι περισσότερο πονηρεμένοι απ' όσο πιστεύουν διάφοροι «πονηροί» που ονειρεύονται ανατροπές και ανακατώματα.

Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

 

3 σχόλια:

  1. Το παρελθόν έχει αποδείξει ότι πρόκειται περί ενός αδίστακτους πολιτικού χωρίς όρια, και πολιτικές αρχές, στο βωμό της πολιτικής επικρατείας έχει θυσιάσει χωρίς ηθικό φραγμό πρώην σύντροφος του και υποστηρικτές του, έχει συνεργαστεί με ακραίες πολιτικες ομάδες και βέβαια δεν διακατέχεται από εθνική συνείδηση όπως έχει αποδείξει στο παρελθόν ανοίγοντας στα σύνορα στους παράνομους μετανάστες ή δίνοντας εθνική υπόσταση στους Σλάβους αναγνωρίζοντας τους ως γνήσιους Μακεδόνες. Πολλά δεινά περιμένουν τον Ελληνικό λαό αν κάποτε επικρατήσει αυτό το πολιτικο μορφωμα. Το απαδειξε περιτρανα την προηγουμενη τετραετια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλιο τον Αλεξη σαν τιμονιερη για να κοιμομαστε ολοι ησυχοι κι ευχαριστημενοι ,παρα τον κουλη που κατασκοπευει τους παντους και τα τα παντα, δεν ξερεις τι μαγειρευει, ποιους προωθει και ποιουςν αφινει να πατωνουν!!

      Διαγραφή
    2. 022 - 2:31:00 μ.μ. εισαι ξεφτερι στο να διαστρεφεις την αληθεια !
      Μαθε απο που προεκυψε το Εθνικο μας χρεος υψος καπου γυρς 400 δις ευρω, ητοι μεγαλυτερο και απο ετησιο εθνικο μας εισοδημα ! Αν δεν κανω λαθος ειμαστε θλιβεροι πρωταρηδες , αν οχι παγκοσμιως , σιγουρα ομως στην Ευρωπη !!,,,

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά