Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Ποιοι θέλουν αδύναμο τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Η υπόθεση των επισύνδεσεων όχημα για να πλήξουν την ανοδική του πορεία


Από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ένα σαφές στίγμα, ότι δηλαδή η Ελλάδα θα διεκδικήσει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στις τάξεις της Ε.Ε, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η χώρα άλλαξε σε λίγους μήνες πίστα, αύξησε την αξιοπιστία της, δημιούργησε ισχυρές συμμαχίες και ξέφυγε από τη νοοτροπία του «σερβιτόρου» και του κράτους μέλους που ήταν δέσμιο των λαθών του παρελθόντος.

Ο Πρωθυπουργός ανέλαβε μέσα σε δύσκολες συνθήκες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με εθνικό, αλλά και ευρωπαϊκό πρόσημο (λ.χ το κορωνοομόλογο, το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τη στήριξη της δημιουργίας ευρωστρατού και άλλες). Στο μέτωπο της Ουκρανίας πήρε σαφή θέση και

βγήκε μπροστά, ενώ προσέφερε ακόμη και στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, ακολουθώντας το παράδειγμα των μεγάλων δυνάμεων της Ευρώπης και όχι μόνο. Αξιοσημείωτη υπήρξε δε η θεαματική ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, με την καταλυτική εικόνα του Πρωθυπουργού να απευθύνεται στην αμερικανική γερουσία και το Κογκρέσο καταχειροκροτούμενος.

Όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα ενός ηγέτη που παίζει έναν εποικοδομητικό ρόλο στο διεθνές status quo και ο οποίος στο μέλλον θα μπορούσε να συνδράμει από μία, ακόμα πιο αναβαθμισμένη θέση στην Ε.Ε ή άλλου. Και όπως συμβαίνει πάντα η δράση αυτή προκάλεσε και σε κάποιους κύκλους αντίδραση και φόβο σχετικά με το που το πάει ο Μητσοτάκης. Η υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη και η έκταση που έχει πάρει εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας αποτελεί μια καλή ευκαιρία για εκείνους που έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Πρωθυπουργό για να τρίβουν τα χέρια τους.

Είναι γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις ικανότητες του και την αποτελεσματικότητα του μπήκε στη μύτη πολλών και δυσαρέστησε διάφορα κέντρα εξουσίας. Στην παρούσα φάση ο ίδιος περνά ίσως τη μεγαλύτερη δοκιμασία στην πολιτική του καριέρα.

Αν θα καταφέρει να ξεπεράσει το μεγάλο αυτό σκόπελο, θα φανεί τους επόμενους μήνες. Πάντως από τότε που έπεσε στα βαθιά έχει αποδείξει πως είναι σκληρό καρύδι.  

 lykavitos.gr

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά