Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Οι νταήδες στη φυλακή



 

Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Δηλαδή αν όλα αυτά τα δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το εξηγώ για να μην παρεξηγηθώ. Σχετικά, λοιπόν με το πρόσφατο περιστατικό όπου δύο νταήδες στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου όρμησαν εναντίον οικογένειας ανυποψίαστων Γερμανών. Και μάλιστα φανατικών οπαδών της Κρήτης.
Προσπερνάω το αυτονόητο, δηλαδή τον διεθνή διασυρμό τόσο της Κρήτης όσο και της Ελλάδας. Προσπερνάω τις όποιες οικονομικές επιπτώσεις. Και φυσικά υπογραμμίζω: άλλο πράγμα η δουλοπρέπεια απέναντι σε κάθε ξένο τουρίστα. Και άλλο το νταηλίκι και το «ξέρεις ρε ποιος είμαι εγώ;»
Τρία πράγματα άκρως αποκαλυπτικά. Πάντα με την επιφύλαξη για την πληρότητα και την εγκυρότητα όλων αυτών των δημοσιευμάτων.
Το πρώτο, ό, τι στην αρχή της μανιασμένης επίθεσης εναντίον των Γερμανών, και μάλιστα μπροστά στα ορθάνοικτα μάτια πλήθους περαστικών, ουδείς ενδιαφέρθηκε, ουδείς έσπευσε και ουδείς διαμαρτυρήθηκε. Όλοι το έκαναν γαργάρα. Γιατί; Προφανώς, λέω εγώ, επειδή οι νταήδες είναι γνωστοί, επειδή φόβος και τρόμος παντού. Και ίσως, επειδή, κατά βάθος μερικοί εξ αυτών θα λέγανε, μέσα τους «μωρέ καλά τους κάνουν και τους δέρνουν τους φασίστες Γερμαναράδες».

Μία η απάντηση προς όλους αυτούς τους τάχα μου υπερ-πατριώτες. Φασίστες ξεφασίστες τα λεφτά τους τα θέλετε και γι αυτό ενίοτε τους προσκυνάτε. Ασε το γεγονός, διαπιστωμένο πολλές φορές, ό, τι η Γερμανία μετά τον πόλεμο έχει αναδειχθεί σε πρωταθλήτρια δημοκρατικών δικαιωμάτων και οικολογικών ανησυχιών.

Το δεύτερο, ό, τι στην αρχή τα όργανα του νόμου και της τάξεως, από τα γειτονικά αστυνομικά τμήματα, σφύριζαν αδιάφορα και έκαναν πως ούτε βλέπουν μα ούτε ακούν. Γιατί αυτό; Μπορεί οι νταήδες να είναι κολλητάρια με τους ένστολους. Λέω τώρα εγώ. Μπορεί συγκοινωνούντα δοχεία. Αλλωστε, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένας εκ των νταήδων, ο 36χρονος, φωτογραφιζόταν με Καλάσνικοφ στο Facebook επιδεικνύοντας βαρύ οπλισμό που είχε στη διάθεση του, ενώ φέρεται να έχει εκτίσει ποινή για καλλιέργεια ινδικής κάνναβης στο πρόσφατο παρελθόν.

Φανταστείτε τώρα τα ιδιαίτερα «προσόντα» του τύπου. Μάλιστα αν δεν με απατά η μνήμη μου, στα Ζωνιανά, εκεί κοντά στην περιοχή Μυλοποτάμου, είχε αποκαλυφθεί μεγάλη έκταση καλλιέργειας Ινδικής κάνναβης υπό την ηγεσία κάποιου μικρού Εσκομπάρ και με την ανοχή των οργάνων της τάξεως αλλά και κάποιων πολιτικών. Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι.

Και το τρίτο, ό, τι κανονικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο σύντροφος Τάκης Θεοδωρικάκος, θα έπρεπε να είχε διατάξει έρευνα σε βάθος και σε περίπτωση που πράγματι τα όργανα της τάξεως παρίσταναν τους θεατές, θα έπρεπε να τους είχε ξηλώσει και ονομαστικά να τους είχε διαπομπεύσει!

Επομένως εξαιρετική και υποδειγματική η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρα Ντογιάκου. Που επισημαίνει ότι η έρευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος και να διεξαχθεί με πληρότητα , να είναι εξονυχιστική και να διακριβώσει όλα τα πραγματικά περιστατικά.

Η εντολή είναι για κατ’ απόλυτη προτεραιότητα ανάκριση και για τα αδικήματα: δηλαδή απόπειρα επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα), επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα, παράνομη οπλοφορία, απειλή και απλή σωματική βλάβη.

Ο Ντογιάκος σώζει την τιμή της Ελλάδας. Και όσο για τους ισχυρισμούς πως δηλαδή ένας από τους Γερμανούς γρονθοκόπησε τους νταήδες, η απάντηση είναι μία: δηλαδή τι να έκανε; Να τις έτρωγε μέχρι λιποθυμίας; Βρε ουστ απ εδώ. Kill me kill you!

Δημ. Δανίκας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά