Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Oι θερινές ανησυχίες των Προκόπη Παυλόπουλου και Σία

Η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, εκτός όλων των άλλων, θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία να δούμε πως θα εξελιχθούν και τα εσωκομματικά της ΝΔ.
Να μάθουμε δηλαδή ποιοι υποστηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια δύσκολη στιγμή της θητείας του, και ποιοι, αντίθετα, θα πλασαριστούν θέλοντας να εκμεταλλευτούν προσωπικά την πρωθυπουργική αδυναμία. Προς το παρόν βλέπουμε ότι οι περισσότεροι υπουργοί [πλην εξαιρέσεων] μένουν αδρανείς και αποφεύγουν να τοποθετηθούν. Ωστόσο, κανείς δεν διανοήθηκε να «αδειάσει» τον πρωθυπουργό και να βγάλει συμπεράσματα για μια υπόθεση εν εξελίξει. Επίσης, ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ μένει συντεταγμένη πίσω από τον επικεφαλής, αντιλαμβανόμενη το προφανές: ότι η Βουλή και η δικαιοσύνη θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους και θα δοθούν οι απαντήσεις.
Ο μόνος από τον χώρο της ΝΔ που έσπευσε να τοποθετηθεί, αρνητικά, ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος. Μιλώντας σε εκδήλωση στο Κομμένο της Άρτας πέταξε κάτι επίτηδες αόριστα για τη «διαχρονική αξία της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας», για την «αντικειμενική ευθύνη εκείνων, οι οποίοι ασκούν την εξουσία», και για τη «μετάθεση της ευθύνης σε άλλους» που «δεν νοείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο».
Τα αριστερά μίντια έπεσαν σαν τις μύγες στο μέλι: μετέφρασαν αμέσως τα λόγια του ως προτροπή να πέσει η κυβέρνηση και να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης. Όλα τα συριζοτρόλ, όλα τα ακροδεξιά ψέκια και κάποια καινούρια pet της «Αυγής» [Κύρτσος, Αντώναρος] άρχισαν το πάρτι, βλέποντας στο πρόσωπο του τέως προέδρου τον προφήτη που ανέμεναν τόσο καιρό. Η απίστευτη ειρωνεία είναι ότι ακριβώς οι ίδιοι είχαν επαινέσει προηγουμένως και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που βιάστηκε [ως συνήθως] να ρίξει νομικές στρακαστρούκες στο δρόμο της υπόθεσης των υποκλοπών. Ναι, αυτοί που παλιά ο Βενιζέλος περιέγραφε ως «καραμανλική παράγκα» και αποκαλούσε «τρίτη συνιστώσα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», τον έκαναν Θεό μόλις τα’βαλε με τον Μητσοτάκη. Απίστευτα πράγματα!

Από τον πρώην πρόεδρο, με όλο το σεβασμό, θα μας μείνει μια φράση που εγκαταστάθηκε πλέον στο καθημερινό μας λεξιλόγιο -«Έμεινα Παυλόπουλος!». Εννοούν, όσοι τη χρησιμοποιούν, την αδιανόητη αδράνεια του πολιτικού προσώπου απέναντι σε ραγδαία γεγονότα. Η φράση συμπυκνώνει την παλαιότερη στάση του ανδρός, όταν σιώπησε την ώρα που δίπλα του η Λιάνα Κανέλλη έτρωγε χαστούκια από τον Κασιδιάρη στο πλατό του ΑΝΤ1. Αλλά και αργότερα, ως πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2015, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έσερνε την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και ευρώ, δεν βρήκε λέξη για να αντικρούσει το διχαστικό και αντισυνταγματικό δημοψήφισμα.

Ταυτίστηκε, αυτός, ένας δεξιός πρόεδρος Δημοκρατίας και έμπειρος συνταγματολόγος, με ό,τι εξωφρενικό συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ -καταγγελίες για υποκλοπές [Κοτζιάς], καταγγελίες για αλισβερίσι ψήφων [Σκοπιανό], παράνομη μαγνητοφώνηση γιούρογκρουπ [Βαρουφάκης] -για να αναφέρω μόνο μερικά από τα πολλά τραγικά και παράνομα που συνέβησαν στη θητεία του.


Και μόνο το γεγονός ότι από τότε που έφυγε από την προεδρία η πρώτη του πολιτική τοποθέτηση είναι κατά του πρωθυπουργού, λέει πολλά για τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ίσως δεν αντιλαμβάνεται ότι η παραίτηση που ζητάει θα είχε ως αποτέλεσμα μακρόχρονη κυβερνητική και πολιτική αστάθεια -την ώρα που η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα απέναντι στα πολλά ανοιχτά μέτωπα που αντιμετωπίζει. Πριν καλά καλά μάθουμε τι συνέβη στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο πρώην πρόεδρος ανοίγει πρώτος ένα γαϊτανάκι που οδηγεί κατευθείαν σε κύκλο πολιτικής ανωμαλίας.

Αντίθετα, αυτό που θα περίμεναν πολλοί από έναν ανώτατο παράγοντα της δεξιάς παράταξης [αν ήθελε οπωσδήποτε να παρέμβει] θα ήταν να απαιτήσει την αλήθεια, να διαφωτίσει όλους εμάς για το πανευρωπαϊκό και πολύπλοκο πρόβλημα των παρακολουθήσεων, να συστήσει ψυχραιμία ως την διαλεύκανση της υπόθεσης. Διότι πολλά μπορεί να συμβούν με την έρευνα της Βουλής και της δικαιοσύνης, και η υπόθεση των επισυνδέσεων να έχει «ουρές» εντός και εκτός ΝΔ. Διότι, όπως έγραψε πετυχημένα κάποιος, για να έχουμε μια αίσθηση της πραγματικότητας: αν επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έγιναν παρακολουθήσεις, οφείλει η κυβέρνηση να παραιτηθεί, αν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έγιναν παρακολουθήσεις, ο Τσίπρας έπιανε πουλιά στον αέρα;

Και εν τέλει, ένας πολιτειακός παράγων δεν μπορεί να ταυτίζεται με τη συνομοταξία των loosers που τους πήρε τα προνόμια ο Μητσοτάκης και μοιρολογούν στα social media για την καρέκλα. Κάποιος από αυτούς, μάλιστα, κατέληξε με βαριά συμπτώματα και νόμισε ότι ξεκίνησε την επανάσταση σε καφενείο της Πάτμου, με τσαντάκι Louis Vuitton!
 

 Σοφία Γιαννακά-iefimerida.gr

4 σχόλια:

  1. Με την ταπεινη γνωμη μου θεωρω οτι θα ηταν το καλιτερο να φυγει οικιοθελως ο κ. Κουλη !! Θα προσεφερε μεγαλη υπηρεσια στη Χωρα μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν η δημοκρατία μας είναι υπόδειγμα γιατί η κυβέρνηση παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους της και δημοσιογράφους; Είναι επικίνδυνοι εσωτερικοί εχθροί; Συνεργάζονται με σκοτεινά κέντρα που θέλουν το κακό της Ελλάδας; Γιατί ο άνθρωπος που ο Κ. Μητσοτάκης διόρισε στην επιτροπή σοφών για το μέλλον της Ευρώπης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλάει για πολιτικές και ποινικές ευθύνες και καλεί τον... ευεργέτη του πρωθυπουργό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων; Μήπως τα έχει βρει με τον Τσίπρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου μην επικαλείσαι τον Βενιζέλο τον οποίο προσπαθήσατε να στείλετε στη Φυλακή χωρίς ίχνος ενοχής με στημένους ψευδομαρτηρες. Για την ουσία του θέματος ας περιμένουμε λιγάκι για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει γιατί δεν είναι καθαρή η εικονα. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η Ελλάδα είναι στο στόχαστρο υπόπτων συμφερόντων οικονομικών και γεωπολιτικών. Το πρόσφατο συμβάν στον Έβρο απέδειξε τι ετοιμάζει η απέναντι πλευρά εναντίον της Ελλάδας βρίσκοντας δυστυχώς αρωγό το Σύριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η υποψια ειχε ανθρωπινη μουρη θαταν σαν τη η δικη σου τσιφτη αναλυτη της επικαιροτητας !

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά