Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Και με τους κακοποιούς στο βωμό της αντιπολίτευσης!


Όλα τα «δραματικά σήριαλ» έχουν τη συνέχειά τους. Δεν θα ξέφευγε αυτό της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου. Την επομένη μάθαμε πράματα και θάματα. Ότι οι συμμορίες δεν ήταν μία αλλά τρεις, ότι είχαν διαπράξει 29 τουλάχιστον ληστείες και πλήθος συναλλαγών διακίνησης ναρκωτικών, ότι δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν ενίοτε τα θύματά τους, ενώ στο χώρο ανακαλύφθηκαν όπλα, σουγιάδες και χασίς (εργαλεία εκμάθησης δηλαδή!).

Έκλεβαν φοιτητές ακόμη και μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, ενώ προέβαιναν και στο αδιανόητο: Με την απειλή όπλων έκαναν face control στους ίδιους τους φοιτητές που έμπαιναν στις εστίες (έλεγχο τον οποίο αποστρέφεται η Αριστερά ως αστυνομοκρατία αν γίνεται από τους φύλακες, αλλά φαίνεται δεν πειράζει αν γίνεται από κακοποιούς!).

Όσο για την αστυνομικό που πυροβόλησε τον Αλβανό κακοποιό, η ίδια περιέγραψε στον Alpha το περιστατικό, λέγοντας ότι ο δράστης τη ρώτησε αν αυτό που

φορούσε ήταν αλεξίσφαιρο. Και αφού κατάλαβε ότι το σώμα της ήταν προφυλαγμένο, στόχευσε στον λαιμό της. Αυτή σήκωσε το χέρι για προφύλαξη και την τραυμάτισε σε αυτό. Στη συνέχεια τον πυροβόλησε.

Πώς αντιμετώπισε η Αριστερά το σκηνικό; Με αδιανόητα και ανόητα λογίδρια εκπεμπόμενης αμηχανίας, καθώς το πρόβλημα ξεπερνούσε τις προκατασκευασμένες ιδεοληπτικές τους απόψεις περί χούντας που θέλει να αστυνομεύσει τη διακίνηση των ιδεών στα πανεπιστήμια.

Ενδεικτικά και μόνο, χωρίς να αναφερθούμε ονομαστικώς στα μη πολιτικά πρόσωπα για λόγους δεοντολογίας:

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, διατελέσας υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος -άρα θεσμικό πρόσωπο - στο OPEN χαρακτήρισε την αστυνομική επιχείρηση ως «επιχείρηση αυταρχισμού και κατατρομοκράτησης»: Όπως είπε, «ένα γιουρούσι της Αστυνομίας το οποίο δε νομίζω ότι είχε, ότι επιβαλόταν απ' οποιαδήποτε επιχειρησιακή ανάγκη. Νομίζω ότι είναι περισσότερο μια επιχείρηση, έτσι, επίδειξης αυταρχισμού και κατατρομοκράτησης» (δηλαδή ήταν επίδειξη αυταρχισμού και κατατρομοκράτησης η σύλληψη κακοποιών, ληστών και ναρκεμπόρων, σε πανεπιστημιακό χώρο!).

Ο Χρήστος Σπίρτζης, τομεάρχης ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα προστασίας του πολίτη, στον απόηχο των γεγονότων, ανήρτησε στα social media τον εξής εμβριθή προβληματισμό: «Η σημερινή πολιτική ηγεσία έχει θέσει ως βασική της προτεραιότητα την εργαλειοποίηση της αστυνομίας στην κατεύθυνση της καταστολής και της πάταξης, και όχι στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, βαρύνουσας ή μη» (δηλαδή η επιχείρηση σύλληψης των συμμοριών ήταν καταστολή και πάταξη και όχι αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, βαρύνουσας ή μη!).

Στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ ακούσαμε τον… «προβληματισμό», αν με βάση τον κανονισμό που διέπει την επιχειρησιακή δράση της αστυνομίας, επιτρέπεται να φεύγει από τον χώρο της επιχείρησης αστυνομικός που αισθάνεται αδιαθεσία - όπως συνέβη με την 35χρονη ανθυπαστυνόμο!

Καθηγητής του ΑΠΘ (λάβρος κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά έπαιρνε «εκπαιδευτική άδεια» - δηλαδή πληρωνόταν κατά την απουσία του - από το ελληνικό πανεπιστήμιο προκειμένου να διδάξει επ΄ αμοιβή σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Κύπρου), συμπέρανε ότι: «Η επέμβαση εκθέτει την κυβέρνηση για την πανεπιστημιακή αστυνομία, καθώς η γιάφκα στην Πολυτεχνειούπολη απέδειξε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες εστίες οργανωμένου εγκλήματος και εντός των πανεπιστημίων, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε διάφορα σημεία και γειτονιές των πόλεων εκτός πανεπιστημίου».

Σαφώς, αλλά του διέφυγε ότι στα «διάφορα σημεία και γειτονιές των πόλεων» όπου υπάρχουν εστίες οργανωμένου εγκλήματος, η αστυνομία δεν χρειάζεται άδεια για να επέμβει, εν αντιθέσει με τα πανεπιστήμια.

Άλλος αρθρογράφος, της Αυγής μάλιστα, αποφαίνεται ότι «είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι». Όχι δεν αναφέρεται στους κακοποιούς αλλά στην κυβέρνηση. Είναι λέει «τέτοιο το άγχος τους να νομιμοποιήσουν την παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ, που φτάνουν στο σημείο να παίξουν με τα όπλα…ντε και καλά να αποδείξουν στην κοινή γνώμη πως μόνο με την παρουσία αστυνομικών εντός των πανεπιστημίων θα παταχθούν τα κρούσματα μικροεγκληματικότητας που παρουσιάζονται στους υπαίθριους χώρους κάποιων ΑΕΙ (υπαίθριους χώρους προφανώς όπως οι Εστίες!).

Και συνεχίζει: «Δεν λογαριάζουν τίποτα. Δεν λογαριάζουν ούτε καν το ενδεχόμενο να πάει κάτι στραβά. Όπως πήγε χθες στου Ζωγράφου, όπου με ευθύνη της αστυνομίας (με ευθύνη της αστυνομίας, όχι του Αλβανού παράνομου) μετατράπηκε σε πεδίο βολής η πανεπιστημιούπολη και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα από τις αδέσποτες σφαίρες των δήθεν εκπαιδευμένων αστυνομικών που τραβάνε το πιστόλι και όποιον πάρει ο χάρος…» (για την ανθυπαστυνόμο λέει που τράβηξε το πιστόλι για να προστατεύσει εαυτόν, και η οποία είπε στον Alpha ότι μέλημά της ήταν να μην τραυματιστεί κανείς άλλος, όπερ και συνέβη).

Υπήρξαν αρκετές παρόμοιες απόψεις και δεν έχει νόημα η επαναληπτική αναφορά τους. Εκείνο που συνάγεται είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να τεθεί ακόμη και υπερασπιστής συμμοριών, προκειμένου να κάνει αντιπολίτευση στη «χούντα Μητσοτάκη».

Και ηλιθιωδώς - ηλιθιωδώς για το δικό του πολιτικό συμφέρον - τίθεται εναντίον θεσμών, νόμων και κοινής λογικής. Τίθεται ακόμη και εναντίον της κοινωνικής παροχής στους φοιτητές, για την οποία ωρύεται. Τις εστίες που κατείχαν οι κακοποιοί, κάποιοι φτωχοί φοιτητές τις στερούνταν.

ΥΓ1: Προσωπική απορία: Θα ασκηθεί δίωξη στις πρυτανικές αρχές ή σε όποιον άλλο υπεύθυνο, για υπόθαλψη εγκληματία, με τη χρόνια κατάληψη της Εστίας;

ΥΓ2: Η δικαιοσύνη δικαιούται να κινηθεί και αυτεπαγγέλτως.

 

 Γ. Σιδέρης-liberal.gr

3 σχόλια:

  1. Με τέτοια παρακμιακή αξιωματική αντιπολίτευση η απορία πια δεν είναι γιατί έπεται με δέκα περίπου μονάδες της κυβέρνησης σε όλες τις δημοσκοπήσεις αλλά γιατί είναι αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι άλλο κόμμα.
    Πρέπει η κανονικότητα να επιστρέψει πάλι κι αυτοί που βλέπουν, πότε ανθρωπιστικά ιδεώδη σε κατά συρροή δολοφόνους , πότε πως είναι και οι Έλληνες φονιάδες των λαών ή όπως τώρα πως οι φοιτητές τρομοκρατούνται από την εξάρθρωση συμμοριών κακοποιών κι όχι από τη δράση των συμμοριών , ΠΡΈΠΕΙ να επιστρέψουν στα μονοψήφια ποσοστά τους. Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ.Γ.Κ προτεινε στον κ.Κουλη μια κι εχεις καλες σχεσεις προσωπικες και ιδεολογικες
      αν σου παρεχει την ευκαιρια να του παρουσιασεις ενα πλανο διακυβερνησης με βασει τις ιδεες σου κι εμπειρες σου, καταγραφοντας το σωστο μελλοντικο σεναριο συν και καποιες εναλακτικες λυσεις που θα μπορεσουν να τον σωσουν και βαστηξουν εν ζωη, αναφερομενος τοσο στις δυσκολιες/ρισκα που ενδεχομενως/ισως μελλοντικα μπορει να αντιμετωπησει, οσο και στις καταπεναντι ευκαιριες/chancen π° ενδεχεται να παρουσιασθουν (π.χ. σαν την εξάρθρωση συμμοριών κακοποιών,τις οποιες αν τις εκμεταλλευθει μπορει και να μεγαλουργησει προς ωφελος της Πατριδος και ολων μας ! Κοιτα ΓΚ να πιασεις στη διαδικασια εξαθρωσης κ.α.γερα ποστα, καλο για σενα , τους φιλους και τα τοπια μας !

      Διαγραφή
  2. Δεν περίμενε κανείς από τα κοπρόσκυλα να στηρίξουν τη τάξη. Άλλωστε το έχουν ομολογήσει ότι επιβιώνουν μόνο σε κατάσταση ανωμαλίας. Αν βέβαια είχε απειληθεί η γυναίκα το Τζανακοπουλου αλλά θα έλεγε. Προχθές έριξαν γιαούρτια σε ένα γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ στην επαρχία, και σήκωσαν γη και ουρανό . Τώρα ή αστυνομία είναι υπόδικη κατά τον Τζανακοπουλο. Αναρωτιέται κανείς πως υπάρχουν σήμερα σοβαροί, οικογενειάρχες να στηρίζουν αυτόν το συμφερτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά