Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Κρίνονται και οι δημοσιογράφοι, έτσι δεν είναι;


Παρακολούθησα τη συνέντευξη του τέως Πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου. Ηθελε γερά νεύρα. Όχι όσον αφορά την παρουσία του Αλ. Τσίπρα. Συγχωρέστε με αλλά βαριέμαι και να επιχειρηματολογώ εναντίον του, αναλύοντας όσα είπε. Είναι διαχρονικά για μελέτη του θράσους, ο συνεργάτης του Πάνου —«ο στρατός εγγυάται την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας»— Καμμένου να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον λαό για συνεργασία Μητσοτάκη – Βελόπουλου, κάτι που έχει αποκλείσει ο Μητσοτάκης. Ο πολιτικός που σε όποια ερώτηση τον στριμώχνει δίνει πάντα την απάντηση: «εμείς έχουμε γι΄αυτά κριθεί». Αρα, όλα καλά, όλα οκ!… Και πάμε γι’ άλλα ως παρθενογεννημένοι.

Εντέλει ο Αλέξης Τσίπρας είναι ιδανικός για ψηφοφόρους που οικειοθελώς στερούνται μνήμης και στοιχειώδους αυτοεκτίμησης. Τι λοιπόν μένει να πούμε;

Στις συνεντεύξεις όμως κρίνονται και οι δημοσιογράφοι. Έτσι δεν είναι; Αυτό λοιπόν που

θα ήθελα να επισημάνω επ΄αφορμή και αυτής της συνέντευξης είναι η ανάγωγη συμπεριφορά του κ. Παπαδάκη προς την κυρία Αναστασοπούλου.

Αξίζει να δείτε τη συνέντευξη για να αντιληφθείτε το παθογενές της κατάστασης. Απορείς γιατί θέλησε τη συνεργασία με μια γυναίκα που έχει κατορθώσει καριέρα, αν δεν δύναται να την αντιληφθεί ως αυτοδύναμη. Δεν της επέτρεπε να λάβει τον λόγο και «αν», και «όποτε», μετά μεγάλου κόπου το κατόρθωνε, εκείνος και πάλι επενέβαινε σχεδόν ανήσυχος (όπως οι γονείς παιδιών που απαντούν στο «πώς σε λένε;» αντί για τα παιδιά τους) και πάλι διακόπτοντάς την αγενώς, για να εξηγήσει στον συνεντευξιαζόμενο, «τι ήθελε να πει η Μαρία». Δεν ήταν επαρκής; 

Αναγνώστες μου, δεν γνωρίζω αν σε άλλη χώρα οι «παλιοί» μαρκάρουν ως σκύλοι την περιοχή τους, τόσο όσο η ράτσα μας πράττει. Συχνά παρακολουθώ σε κάθε είδους ενημερωτικές εκπομπές τη σύνδεση της/του εκάστοτε «βεντέτας» με τον/την ρεπόρτερ-συνεργάτη. Νέοι που έχουν στηθεί με τις ώρες αναμένοντας τη σύνδεση. Και ο δημοσιογράφος, προσέξτε το και θα αντιληφθείτε πλήρως αυτό που σας λέω, θεωρεί λογικό και δικό «του», να αποκαλύψει όλο το ρεπορτάζ ως δήθεν προλογίζοντας, τόσο, που απορείς τι απομένει στον έρμο ρεπόρτερ να πει.

Η εποχή μας στερείται καλών τρόπων. Και είναι τόσο δραματικά σύνηθες που έχει πάψει και να μας κάνει εντύπωση. Επιτρέψτε μου, να συνεχίζει να μου κάνει.    

 Ρέα Βιτάλη-protagon.gr

1 σχόλιο:

  1. Με λιγες κουβεντες τι θελεις να μας πεις σημερα κ.κονδυλοφορε μου ! Μηπως οτι η ελληνικη τηλεοραση ειναι ξεπεσμενη κι μοναδικη σ~αυτη τη κατασταση στην Ευρωπη με κυριο κι αντιπροσωπευτικο τυπο τον τσατιλα κ. Παπαδακη ( ο Θεος να τον κανει Κυριο), π~ οταν εξοργιζεται και γινεται ακρατητος γελοιοποιει την Ελλαδα μας σ~ ολον τον κοσμο ? Τι τον βαστατε αυτον και μερικους αλλους εκει στο γιαλι με τα κρατικα προγραμματα και δεν τους στελνετε στα σπιτια τους να βοηθουν τουλαχιστον τις γυναικες τους στη κουζινα και τις αλλες σπιτικες δουλιτσες σαν καλες νοικοκυροπουλες ?!!
    Αμαν , αμαν λενε κι οι Τουρκοι απο την αλλη οχθη και σπανε στα γελοια μαυτη τη καταντια
    μας ! Τοσους λεβεντες εκφωνητας εχει η Ελλαδα μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά