Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Νόμος επί ηθικών και ανήθικων


Θα είναι τεράστια ηθική ήττα, για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τη Ν.Δ, αν θεωρήσει ότι μπορεί εύκολα να «πατσίσει» την υπόθεση Πάτση, με τα ονόματα μεγαλόσχημων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που ξέχασαν να δηλώσουν κάποια εκατομμύρια στο Πόθεν Εσχες τους ή ενώ ήταν πάμπλουτοι με καταθέσεις, ακίνητα και χαρτοφυλάκια εκατομμυρίων, εισέπρατταν χωρίς ντροπή ως δικαιούχοι το επίδομα ενοικίου μαζί με τους υπόλοιπους πραγματικούς πένητες των μνημονίων.

Όμως θα είναι εξίσου μεγάλη η πολιτική ήττα, αν αφήσει τη λάσπη να απλωθεί στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που υλοποιεί η κυβέρνηση, τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της χώρας καθώς και τον αρχιτέκτονά του. Ελέγχεται ως προς τη στόχευση του και το αφήγημα ορισμένων  - που εμφανίζονται σε πλείστες όσες περιπτώσεις, ως θεματοφύλακες της καθαρότητας της Ν.Δ από τις πολιτικές επιμιξίες με το ΠΑΣΟΚ – ότι ο ελεγχόμενος βουλευτής Πάτσης δεν ήταν

γαλάζιο οριτζιναλ στέλεχος της Ν.Δ, αλλά πρώην ΠΑΣΟΚ άρα εξ΄ ορισμού μειωμένης ηθικής βάσης.

Βεβαίως η «πολιτική απόχρωση» της ηθικής του βουλευτή Πάτση και κάθε πολιτικού που βρίσκεται στην ίδια θέση, είναι το έλασσον. Θα είναι πάντα. Το μείζον παραμένει η νομιμότητα και το εάν τα φίλτρα και οι διαδικασίες επιβολής της, επί ηθικών και ανήθικων, είναι επαρκή, διαρκώς σε εγρήγορση και αποτελεσματικά.

Στην περίπτωση που αποκαλύφθηκε υπάρχει η εντύπωση ότι ήταν ακριβώς το ανάποδο. Λειψά, σε ύπνωση και αναποτελεσματικά. 

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, η οποία απαρτίζεται από ορκωτούς λογιστές και δικαστικούς λειτουργούς, αντιτείνει ότι ο έλεγχος είναι διαρκής και στο πλαίσιο αυτού, ζητήθηκαν και προσκομίστηκαν τα απαραίτητα παραστατικά για να διορθωθούν οι παραλείψεις.

Τρεις φορές για τρία διαφορετικά θέματα, ζητήθηκαν διευκρινίσεις και εξηγήσεις. 

Συγνώμη αλλά αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο η ίδια η επιτροπή Πόθεν Έσχες, έχει εκπέσει του ρόλου της.

Δεν είναι λογιστικό γραφείο για υπουργούς και βουλευτές.  Είναι όργανο θεσμικού ελέγχου. Δεν είναι οι ορκωτοί λογιστές και οι δικαστικοί, γραμματείς που καλούν τον ξεχασιάρη ή το βουλευτή που θέλει να κρύψει κάτι, να φέρνει χαρτιά και έγγραφα για να συμπληρώνει ότι λείπει. 

Τέλος υπάρχει πάντα και η αισθητική διάσταση της διαχείρισης της αιδούς ή της έλλειψής της. Εν προκειμένω η έλλειψη της αιδούς ήταν εκκωφαντική.

 Κατερ. Γαλανού-liberal.gr

2 σχόλια:

  1. Μάζευε κι ας είν’ και ρώγες.Η διαφορά είναι ότι πολλοί στην ΕΝΑΡΕΤΗ παράταξη δεν μαζεύουν ρώγες αλλά ολόκληρο το αμπέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10:41:00 Χρειαζεται ψυχογραφική διεργασία και ακριβη παρατήρηση του προσωπου και της καταστασης για να καταλαβει κανεις τον κ. Πατση και τον καθενα με τη συμπεριφορα του < μαζευε κι ας ειναι ρωγες>!! Ειναι πολλα τα κοινωνικα και ηθογραφικα κριτηρια που θα πρεπει να αραδιασθουν και αξιολογηθουν για να αξιολογησει κανεις το βαρος του καθε μπλεξιματος στη κοινωνια μας !
      Κι ειναι αλλο το μπλεξημο της κ. Μαρικας με το ιδιωτηκο αρχαιολογικο μουσειο της στη Κρητη, αλλο του στο εργο του Καρκαβιτα κι αλλο παλι του βουλευτου της ΝΔουλας κ. Πατση! Η διαφορα εγγειται στα κριτηρια που θα επιλεγουν για την αξιολογηση /εκτιμηση και τη βαρυτητα που θα δωθει στο καθε κριτηριο της καθεμιας περιπτωσης !!


      ειδους συμπεριφορας ψυχογραφική διεργασία και την ακριβή παρατήρηση των προσώπων
      και των καταστάσεων.1!!, πιστευω να τοχει σε μεαλο βαθμο η ρατσα μας . EET

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά