Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Από τα σαλόνια στη Β' Εθνική


 

Η γενική πολιτική εικόνα, γνωστή. Σε όλους. Από τη µια το τρικούβερτο γλέντι που είχε στήσει ο «γαλάζιος» βουλευτής Χρήστος Πάτσης. Και από την άλλη οι κοριοί, τα κακόβουλα λογισµικά, οι µαζικές παρακολουθήσεις και όλα αυτά τα «εκλεκτά». Και στο κέντρο αυτού του αόρατου ρινγκ να γρονθοκοπείται κάθε «ανώνυµος» πολίτης.

Κάθε γροθιά έχει και όνοµα. Ετσι, ανάκατα. Η γρίπη παρέα µε COVID-19. Η ακρίβεια που καλπάζει. Οι πολεµικές συγκρούσεις στην Ουκρανία. Ο χειµώνας που θα τον κάνει να τουρτουρίζει. Οι απειλές και τα τύµπανα πολέµου που κοπανάει ο Ερντογάν. Ολα σαν λοβοτοµή στο νευρικό του σύστηµα. Ετσι, έτοιµος να εκραγεί. Και από την άλλη, ο τρόµος να παραλύει κάθε ικµάδα επιθετικής τακτικής. Προς το παρόν, µετέωρος και σκιά.
Ταυτόχρονα, πολιτικές, εξαγγελίες και παρατάξεις σαν παραλλαγές της ίδιας κακόφωνης µουσικής. Όλοι αυτοί οι ταγοί χωρίς όραµα, χωρίς ελπίδα µεγάλης, ριζικής αλλαγής. Ολοι περίπου σαν διαχειριστές της ίδιας «πολυκατοικίας».
Τι και ποιον να επιλέξει; Ποια η εναλλακτική για την επιθυµητή µεγάλη αλλαγή; Ο Τσίπρας; Μα, τον είδαµε. Μα, την πατήσαµε. Μα, παραλίγο να βυθιστούµε. Ασε το άλλο... Οταν εκτοξεύτηκε στην κυβερνητική εξουσία, είχε όλα τα πλεονεκτήµατα, µε µια µεγάλη λευκή κάρτα να τα αλλάξει όλα. Αποτέλεσµα; Περίπου µηδέν εις το πηλίκον.

Ο Βελόπουλος; Μα, αυτός είναι πλασιέ για κρέµες που υπόσχονται ανάπτυξη τριχών επί καραφλών κεφαλών. Αστειότητες. Μπας και ο Γιάνης (µε ένα «ν») Βαρουφάκης; Μα, αυτός παραλίγο να βάλει οριστικό λουκέτο στις τράπεζες.

Μπας και είναι το ΚΚΕ και ο σύντροφος Μήτσος Κουτσούµπας; Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του! ∆ηλαδή η Ελλάδα να γίνει Αλβανία και Βουλγαρία, τα καµάρια του υπαρκτού σοσιαλισµού; Ασε, µια άλλη φορά... Μπας και ο Νίκος Ανδρουλάκης και το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνηµα; Μα, ποια η µεγάλη διαφορά; Επί τα ίδια, λιγουλάκι αριστερά και λιγουλάκι δεξιά. Μέσα σ’ όλα.

Και ο Κασιδιάρης; Αν στη θέση του κάποιος στοιχειωδώς σοβαρός, λιγότερο ακραίος, καλύτερος ρήτορας και καθόλου εγκληµατικός, ε τότε µπορεί η δύναµη της Χρυσής Αυγής να σκαρφάλωνε πάνω από το 10%. Τότε;

Η λογική και η γενική πεποίθηση είναι κοινές. Η διαφθορά, ο κρίκος που δένει όλα τα κόµµατα τα οποία κυβέρνησαν αυτό τον έρµο τόπο από τη Μεταπολίτευση µέχρι σήµερα. Είτε «γαλάζιοι», είτε «πράσινοι», είτε «ροζ», µια απ’ τα ίδια. Ο Κοσκωτάς, το Βατοπέδι, ο Τσοχατζόπουλος, ο επονοµαζόµενος «Beau Brummell», αλλά και ο Γιάννος Παπαντωνίου. Η Siemens και η Novartis. Και ποιος ξέρει πόσες άλλες περιπτώσεις και πόσοι άλλοι σκελετοί βρίσκονται τοποθετηµένοι στις ντουλάπες του κυρίαρχου κοµµατικού συστήµατος.

Οσο για τις παρακολουθήσεις, τους κοριούς και τα κακόβουλα λογισµικά, η γενική πεποίθηση χωρίζεται εις διπλούν: τα ίδια και παλιά, τα ίδια θα είναι και τα αυριανά. Και το καλύτερο; Μα, είναι εντελώς γελοίο και εντελώς θεατρικό, επιπέδου επιθεώρησης ∆ελφινάριου. Να πιστεύει κανείς σήµερα, µε τεχνολογία διαστηµική, απρόσιτη και απροσπέλαστη, πως τα προσωπικά δεδοµένα είναι προστατευµένα και νοµικά κατοχυρωµένα.

Και µάλιστα, στο κάτω-κάτω της γραφής, µόνο όσοι έχουν κάτι να κρύψουν επικαλούνται δηµοκρατικούς και θεσµικούς φραγµούς. Εγώ, σου λέει, τι να κρύψω; Το άδειο πορτοφόλι µου; Την κάρτα ανεργίας; Την αίτηση επιδόµατος; Τις αποδείξεις από µπακάλικα, µανάβικα και τα φροντιστήρια των παιδιών µου; Βρε, άι σιχτίρι, σας βαρέθηκα!

Το τελικό; Πάνω κάτω, όλοι το ίδιο είναι. Ολοι για τη βολή τους. Ολοι για την καρέκλα τους. Ολοι στη διαπλοκή και τη διαφθορά. Ολοι µε τα χέρια βουτηγµένα σ’ ένα µεγάλο καζάνι µε µέλι. Εποµένως, δύο επιλογές έχω: είτε δεν θα ψηφίσω, είτε µε το ζόρι στον Κυριάκο θα το ξαναρίξω.

Οµως, τα πάντα ρει. Όπως όλα αλλάζουν, έτσι συµβαίνει και µε τις προτιµήσεις των «αµνοεριφίων». Που σηµαίνει, τίποτα σίγουρο και τίποτα οριστικό. Γιατί σήµερα στην κορυφή και αύριο στη Β’ Εθνική! 

Δημ. Δανίκας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

6 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω τι θα ψηφίσεις Δανίκα αλλά η εναλλακτική είναι ο Αλέξης ο οποίος σήμερα μέσω των φίλων Εφ.Συντ. και Ducumento, διαμήνυσε ότι στο κότερο τον φωτογράφισαν οι παρακρατικοί του Μητσοτάκη!!
    Ελπίζω να μην τον βάλανε και με το ζόρι στο κότερο για να τον φωτογραφίσουν. Ελπίζω Δανίκα να βοήθησα λίγο το προβληματισμό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο κότερο τον φωτογράφισαν οι παρακρατικοί τον έσπρωξαν με το ζόρι και του έβαλαν κι ένα πούρο με το ζόρι κι αυτό.
      Τι άλλο θα ακούσουμε και πόσα να αντέξουμε; Γ. Κ.

      Διαγραφή
  2. Αν φτανει ο Δανικας χθεσινος συντροφος τους ,ανδρας της Δαμανακη να λεει ψηφιστε Κυριακο η συμμορια τσιπρα εχει χασει απο τα αποδυτηρια ...και για τους λιγους ο Δανικας τους γνωριζει ολους πολυ καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η "αδέσμευτη κα ανεξάρτητη" Εφημερίδα των Συντακτών έχει καταντήσει χειρότερη από το Μακελειό! Πρόκειται για οχετό προπαγάνδας, λασπολογίας και χυδαιότητας!! Είναι αυτοί οι κύριοι που μηνύθηκαν από τον Δημητριάδη και των οποίων οι δικηγόροι δήλωσαν μαζικά κώλυμα και η δίκη τους πήρε αναβολή για το 2024, αυτοί που ούρλιαζαν ότι έχουν φοβερά στοιχεία για τις παρακολουθήσεις που θα συνταράξουν το πολιτικό σκηνικό !! Και είναι πρόδηλο εδώ και μήνες ότι έχουν εμμονή με τον Πιερρακάκη, τον πλέον επιτυχημένο Υπουργό της κυβέρνησης, που κατάφερε σε 2 σχεδόν χρόνια τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, βελτιώνοντας κατά πολύ τη καθημερινή συναλλαγή των πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες!! Απλά το σημερινό άρθρο τους δεν είναι απλά κατάπτυστο, αγγίζει πραγματικά τα όρια ανήθικης, ποταπής ψευδολογίας!!Μιλάμε για βόρβορο, σκληρούς γκεμπελίσκους όχι αστεία!!! Μια παρατήρηση για να μην ξεχνιόμαστε: Όταν λάμβανε χώρα η ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι, η εν λόγω φυλλάδα είχε επιδοθεί σε μία υπάνθρωπη υποστήριξη του Σύριζα, υιοθετώντας πλήρως τη ρητορική της τότε κυβέρνησης, και με αιχμές ακόμα και για τους κατοίκους!!!!Για να μην ξεχνιόμαστε!!! Οι κύριοι έχουν πάθει παράκρουση από την επερχόμενη ήττα και ενεργοποιούν όλη τη λάσπη του βαρελιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δραμα στο Ματι συνεβει.,αυτο εμαθα κι αυτο γραφω, διοτι αρκετες κατοικιες εκει ηταν παρανομες ,χτιστηκαν χωρις οικοδομηκες αδειες επι κυβερνησεων της ΝΔουλας πανω σε οικοπεδα χωρις διεξοδο στη θαλασσα ! Ετσι η διαφυγη των αμοιρων συνανθρωπων μας μετα το ξεσπασμα της φωτιας δεν ηταν δυνατη !!

      Διαγραφή
  4. Θέλουν να ξεχάσουμε ότι η ανικανότητα και η ανοργανωσιά τους ήταν η αιτία να καούν 104 άνθρωποι στο Ματι
    Θέλουν να ξεχάσουμε το άθλιο ΘΕΑΤΡΟ που έπαιξαν το βράδυ της τραγωδίας προσποιούμενοι ότι δεν ήξεραν.
    Θέλουν να ξεχάσουμε το την μαυροφορούσα ηθοποιό και το θα τα σπαταλήσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά